Obtížnost přípravy jídla 1 až 10

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
casino
4482 příspěvků 19.02.12 02:51
Obtížnost přípravy jídla 1 až 10

TADY v komentářích zazněl dotaz na přípravu jídla podle obtížnosti od jednoduchého po složité na stupnici 1 až 10
Vezmeme-li jako relativně nejjednodušší chleba s máslem za 1 a nejsložitější např. na rožni pečené selátko za 10, máte nějaká jídla, která třeba na první pohled jednoduchá se vám nedaří, nebo naopak jídla pokládaná za složitá, vy zvládáte levou zadní?

Reakce:
casino
4482 příspěvků 19.02.12 06:59

No, já mám problém se zdobením svatebních dortů; peču (prý) dobré (a vím to :oops: ) ale krášlit je nechávám u profesionálů… takže zdobení za 10!!!
Také rostbíf se mi často nedaří podle představ… tedy za 5!!!
Už jsem ale zvládl makronky, a jejich pečení je pro mě stejně těžké, jako uvařit vejce na hniličko…tedy za 3 :)

Alis
2617 příspěvků 19.02.12 08:25

Na svatební dorty bych si ani netroufla - tudíž 10
Ovšem ty, co jsem kdy mohla ochutnat (od tzv. profesionálů) byly tak nechutné a kýčovité, že bych snad i mohla :-) Jelikož nás letos jedna svatba čeká, uvítala bych, kdyby Casino upeklo a klidně si to nazdobím :-)

Triviální bramboráky zvládám se střídavým úspěchem - jednou křupavoučké zlatavé, jindy nacucané mokré a hutné. Nikdy nevím, jak to dopadne. Tudíž průměr - 5

Mám troubu, co v podstatě nejde regulovat (když ji chci ztlumit, musím ji „jakoby vypínat“ - přesto peču bez problémů všechny moučníky, koláče, dorty… - za 1

Ale upéct maso s křupavou kůřčičkou - nikdy… za 9 Zmíněné pečené selátko na rožni je pro mě asi jednodušší :D

Časem, až přispějí ostatní, si určitě na spoustu věcí vzpomenu :)

gmp
1603 příspěvků 19.02.12 15:50
=

Jedná - li se o složitost přípravy nebo o obtížnost přípravy. To jsou dvě různice. Obtížnost přípravy - příkladně vypracování a válení nudlového těsta. Nač utrácet za fitko.
Tudíž desítka, stejně tak tvarohové knedliky, kdy se těsto lepí na prsty, místo na švestce či jiné (v té chvíli pitomé)ovocnině sevřepě ulpívá na prstech… :,(
Složitost přípravy - kdy suroviny zpracováváme předem, třeba i několik dní atp, nebo čistíme. Viz ledvinky o zabijačce, střeva, atp. Třeba takové kuře, kdyby měla hospodyňka zpracovat od uchycení, vraždu, spaření nebožáka - následné škubání, vyháčkování - pozor na žluč! Taky desítka.
O přípravě špenátu - škoda řeči.

alena45
588 příspěvků 22.02.12 13:22

ja dodnes neviem spraviť zásmažku do polievky,o tortách ani nesnívam. Krém som robila dva razy a zgrcol sa, tak už ani to. Je toho veľa, čo neviem, to skôr kompletnú zabíjačku, tú som zvádla. Ale už nikdy viac sama to robiť nebudem. :nevim:

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz