Burisony jsou nejen pamlskem z ruky do ust, ale hodi se i jako vlozka do
masovych vyvaru a bilych polevek. Dve-tri lzice burisonu vlozime do talire,
zalijeme horkou polevkou a zavarka je hotova. Muzeme je take pred podanim jeste
osmazit. Do rozpaleneho oleje vsypeme nekolik lzic burisonu a velmi rychle je
vyndame dratenou sberackou a mame z nich opecene tarhone. Nesmime je vsak ve
vroucim oleji “pretahnout”, aby se z nich neudelala kase.
Hodi se i do ohrateho mleka nebo kakaa.
Dame-li do tepleho napoje vice burisonu, ziskame kasi; ochutime ji ovocnou
stavou, pripadne omastime maslem. Muzeme je zamichat i do jogurtu, tepleho
pudinku (pak teprve lijeme do sklenic). Vychlazeny pudink vyklopime na talirek,
zalijeme ovocnou stavou -do ni opet muzeme pro chut i ozdobu prisypat burisony.
Jindy se burisony hodi jako priloha k masu do zahustene stavy, burisony se ji
ochutni.
Take se jimi da zkyprit bramborove testo, nebo je muzeme pridavat do testa na
knedliky
Oblibene ryzove burisony
První příspěvek v tématu
Váš příspěvek
Oblibene ryzove burisony
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!
Další podobná témata podle názvu