Obalovaný sýr

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Lindaa
114 příspěvků 08.08.07 10:05
Obalovaný sýr

Jsem zvedavá a tak by me zajímalo jaký sýr pouzívají Labuzníci ve svete na obalování. V Cechách jsem vzdy obalovala Eidam nebo Hermelín, ale v Dánsku jsem se jeste neodvázila. K dispozici mám nepreberné mnozství sýru, ale nakonec se dají rozdelit do jenom 3 skupin, a to: 1) brie sýr, který (at Dánský, nebo Francouzský) vytéká uz po pul hodine, kdy jsem ho zapomela na stole, takze se neodvazuji hodit ho na pánvicku - asi bych zalepila vsechno. 2) ulezené sýry, které jsou výborné za studena, ale i ten nejméne ulezený se po nastrouhání na spagety teplem promení na nelibe vonící hmotu a obvykle zmení do té doby vynikající smes testovin a omácky v nepozivatelnou smradlavou hmotu. A do tretice je tu skupina sýru nazývaných „skolními“. Jsou to sýry trosku tvrdé, neulezené, proste „nesmradlavé“ do skolní tasky. Konzistencí pripomínají neco mezi zmeklým, tucným eidamem a nebo hodne oschlým tavenákem, dají se pouzít na rizoto nebo spagety a nemusí se ani strouhat a presto se rozpustí, ale"neudrzí" se ve strouhance ani pri extrémne rychlém opékání. A pak mám k dispozici nezaraditelné sýry jako napr: mozarellu, goudu (ta je nakrájená na tenoucké plátky) a ementál, ten jsem zkousela obalit a upéct, bylo to pozivatelné, ale nebylo to ono. Vím, ze obalovaný sýr je Ceská specialita, ale to jsou knedlíky taky a presto se dají udelat i jinde po svete. Takze radte a já budu experimentovat. Díky Linda


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Eleeen
1127 příspěvků 08.08.07 10:42
eidam

asi ničím nenahradíš. Obalované mám ráda i Hermelín a i Nivu, když se dělá pomalu, tak se stihne roztéct.

 
ChefBronia
57 příspěvků 13.08.07 19:37
Zkus mozarelu

aspon ja ji pouzivam (v Canade) a brie taky (mene zraly)- zaklad je, ze ji musis aspon 2× obalit a poradne - aby nikde nezustala skulinka, kterou by vytekl. Brie prekrojim, naplnim sunkou, rozkrojim na trojuhelniky a ty potom obalim. Secret - vzdy dat do mrazaku aspon na 2-3 hodinky - nejlepe prez noc a az potom smazit.

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.08.07 20:46
S tímhle zápasíme

od roku 1985 kdy jsme do Ameriky přijeli. Jednou jsem narazil ve Walmartu na sýr vysloveně k smažení určený, výborný a netekoucí. Už ho nevedou, nikdo (krom nás) to nekupoval. A tak zbývá kvalitní swiss cheese, ovšem i tak vytéká a hlavně, je moc mastný. Myslím, že kouzlo českéhyo smaženého sýra tkví v nízkotučnosti onoho. Neboli, čím tučnější a kvalitnější sýr, tím snáze taje a spolu s tukem na kterém se to smaží je to mastné až běda. Důkazem budiž právě ta Mozarella, která tuk nemá.
Pokud se Brie a Camembert týče, když mi to smažené neradi, dokonce ani český Hermelín. A to už je co říct.
Někde jsem tu v Labužníku viděl strouhaný sýr v hrnečcích zapečený. Nevím od koho ten recept byl, ono je to jednoduché. Vytřít mělký a široký hrneček máslem, vysypat strouhankou a naplnit strouhaným sýrem. Autor / autorka to myslím ještě prokládala šunkou. Peče se to v trobě, pokud se pamatuju tak ve vodní lázni. Výsledek byl dobrý, jen jsme to tam nechali příliš krátce a strouhanka ještě nebyla zlatá.

 
HelcaK
960 příspěvků 30.08.07 21:44
Drobku,

těch receptů na hrníčkový smažák je tu víc, asi dva, ale ta strouhanka neztmavne, chce to ji před vysypáním hrnků osmahnout na pánvi, buď nasucho, nebo s máslem…

 
gaburiatko
739 příspěvků 31.08.07 10:26
udeny syr a obalovanie

Ahojte, ja sice nevyprazam skoro vobec, ale niekto mi hovoril, ze udene syry sa po obaleni a vyprazani nerozteu a chutovo su vyprazane syry mnaaaam, skusila som raz v restike a bola to fakt dobrotka. Ale urcite bude zavisiet aj od druhu udeneho syra. Mozno by ste mali skusit vyprazit Slovensky ostiepok :)) No niekedy, ked navstivim rodicov, ktori nam vzdy robia rezne, ked sa u nich s manzelom stavime, tak tam prihodim ostiepok :)). Neverili by ste, ake genialne su napr. vyprazane zemiaky, ktore robi moj takto. Nakraja osupane nevarene zemiaky na platky, asi 0.5 cm hrube, riadne, ale riadne osoli a takisto riadne okoreni ciernym korenim a normalne obali, muka, vajicko, struhanka a vyprazi. No proste lahodaaaaaa. Normalne budete na tom frcat :) Skuste :))

 
lydia
1227 příspěvků 31.08.07 20:11
obalovaný sýr

dělám z Camembertu. Obyčejně ho upeču v troubě na pečícím papíře. Skoro nikdy nevyteče. Zkus brie udělat tímto způsobem. Nedostaneš Mozzarellu balenou jako salám, kterou si můžeš nakrájet na plátky jaké chceš?

 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.08.07 20:40
Sýr v hrnečku...

… Ti Lindoo nejlépe popíše Ivo, ten to dával jako příspěvek k receptu a přikládal fotku. Ale soudím, že je teď asi na dovolené. Moje rada je: nech si eidam 30% (nebo 20%, když je) poslat z ČR a dej do mrazáku… Vlastně jsem to ani zmrazit nezkoušela a nevím…
 P.

 
zuchla
40 příspěvků 01.09.07 05:56
...

Ahojky, stejnej problem tady, moje zena je zblaznena do smazeneho syra i kdyz je rozena Americanka.
Ja jsem objevil v nasem supermarketu Mexicky syr „Queso de Freir“ = White Cheese for Frying. Mexicani ho pouzivaji na pripravu „Que:,–(illas“.
Zatim jsem nemel cas to vyzkouset, sem ted zamestnanej zavarovanim okurek a jinych daru zeme. A u toho furt lije a hice a mojich 5 acru potrebuje sekat travu skoro 3 krat tejdne. No zkus to a dej mi vedet jestli se k tomu nedostanu driv.
 Jan


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz