Obalovaný sýr

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Lindaa
114 příspěvků 08.08.07 10:05
Obalovaný sýr

Jsem zvedavá a tak by me zajímalo jaký sýr pouzívají Labuzníci ve svete na obalování. V Cechách jsem vzdy obalovala Eidam nebo Hermelín, ale v Dánsku jsem se jeste neodvázila. K dispozici mám nepreberné mnozství sýru, ale nakonec se dají rozdelit do jenom 3 skupin, a to: 1) brie sýr, který (at Dánský, nebo Francouzský) vytéká uz po pul hodine, kdy jsem ho zapomela na stole, takze se neodvazuji hodit ho na pánvicku - asi bych zalepila vsechno. 2) ulezené sýry, které jsou výborné za studena, ale i ten nejméne ulezený se po nastrouhání na spagety teplem promení na nelibe vonící hmotu a obvykle zmení do té doby vynikající smes testovin a omácky v nepozivatelnou smradlavou hmotu. A do tretice je tu skupina sýru nazývaných „skolními“. Jsou to sýry trosku tvrdé, neulezené, proste „nesmradlavé“ do skolní tasky. Konzistencí pripomínají neco mezi zmeklým, tucným eidamem a nebo hodne oschlým tavenákem, dají se pouzít na rizoto nebo spagety a nemusí se ani strouhat a presto se rozpustí, ale"neudrzí" se ve strouhance ani pri extrémne rychlém opékání. A pak mám k dispozici nezaraditelné sýry jako napr: mozarellu, goudu (ta je nakrájená na tenoucké plátky) a ementál, ten jsem zkousela obalit a upéct, bylo to pozivatelné, ale nebylo to ono. Vím, ze obalovaný sýr je Ceská specialita, ale to jsou knedlíky taky a presto se dají udelat i jinde po svete. Takze radte a já budu experimentovat. Díky Linda


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Eleeen
1127 příspěvků 08.08.07 10:42
eidam

asi ničím nenahradíš. Obalované mám ráda i Hermelín a i Nivu, když se dělá pomalu, tak se stihne roztéct.

 
ChefBronia
57 příspěvků 13.08.07 19:37
Zkus mozarelu

aspon ja ji pouzivam (v Canade) a brie taky (mene zraly)- zaklad je, ze ji musis aspon 2× obalit a poradne - aby nikde nezustala skulinka, kterou by vytekl. Brie prekrojim, naplnim sunkou, rozkrojim na trojuhelniky a ty potom obalim. Secret - vzdy dat do mrazaku aspon na 2-3 hodinky - nejlepe prez noc a az potom smazit.

 
Drobek  30.08.07 20:46
S tímhle zápasíme

od roku 1985 kdy jsme do Ameriky přijeli. Jednou jsem narazil ve Walmartu na sýr vysloveně k smažení určený, výborný a netekoucí. Už ho nevedou, nikdo (krom nás) to nekupoval. A tak zbývá kvalitní swiss cheese, ovšem i tak vytéká a hlavně, je moc mastný. Myslím, že kouzlo českéhyo smaženého sýra tkví v nízkotučnosti onoho. Neboli, čím tučnější a kvalitnější sýr, tím snáze taje a spolu s tukem na kterém se to smaží je to mastné až běda. Důkazem budiž právě ta Mozarella, která tuk nemá.
Pokud se Brie a Camembert týče, když mi to smažené neradi, dokonce ani český Hermelín. A to už je co říct.
Někde jsem tu v Labužníku viděl strouhaný sýr v hrnečcích zapečený. Nevím od koho ten recept byl, ono je to jednoduché. Vytřít mělký a široký hrneček máslem, vysypat strouhankou a naplnit strouhaným sýrem. Autor / autorka to myslím ještě prokládala šunkou. Peče se to v trobě, pokud se pamatuju tak ve vodní lázni. Výsledek byl dobrý, jen jsme to tam nechali příliš krátce a strouhanka ještě nebyla zlatá.

 
HelcaK
960 příspěvků 30.08.07 21:44
Drobku,

těch receptů na hrníčkový smažák je tu víc, asi dva, ale ta strouhanka neztmavne, chce to ji před vysypáním hrnků osmahnout na pánvi, buď nasucho, nebo s máslem…

 
gaburiatko
739 příspěvků 31.08.07 10:26
udeny syr a obalovanie

Ahojte, ja sice nevyprazam skoro vobec, ale niekto mi hovoril, ze udene syry sa po obaleni a vyprazani nerozteu a chutovo su vyprazane syry mnaaaam, skusila som raz v restike a bola to fakt dobrotka. Ale urcite bude zavisiet aj od druhu udeneho syra. Mozno by ste mali skusit vyprazit Slovensky ostiepok :)) No niekedy, ked navstivim rodicov, ktori nam vzdy robia rezne, ked sa u nich s manzelom stavime, tak tam prihodim ostiepok :)). Neverili by ste, ake genialne su napr. vyprazane zemiaky, ktore robi moj takto. Nakraja osupane nevarene zemiaky na platky, asi 0.5 cm hrube, riadne, ale riadne osoli a takisto riadne okoreni ciernym korenim a normalne obali, muka, vajicko, struhanka a vyprazi. No proste lahodaaaaaa. Normalne budete na tom frcat :) Skuste :))

 
lydia
1227 příspěvků 31.08.07 20:11
obalovaný sýr

dělám z Camembertu. Obyčejně ho upeču v troubě na pečícím papíře. Skoro nikdy nevyteče. Zkus brie udělat tímto způsobem. Nedostaneš Mozzarellu balenou jako salám, kterou si můžeš nakrájet na plátky jaké chceš?

 
Papaja  31.08.07 20:40
Sýr v hrnečku...

… Ti Lindoo nejlépe popíše Ivo, ten to dával jako příspěvek k receptu a přikládal fotku. Ale soudím, že je teď asi na dovolené. Moje rada je: nech si eidam 30% (nebo 20%, když je) poslat z ČR a dej do mrazáku… Vlastně jsem to ani zmrazit nezkoušela a nevím…
 P.

 
zuchla
40 příspěvků 01.09.07 05:56
...

Ahojky, stejnej problem tady, moje zena je zblaznena do smazeneho syra i kdyz je rozena Americanka.
Ja jsem objevil v nasem supermarketu Mexicky syr „Queso de Freir“ = White Cheese for Frying. Mexicani ho pouzivaji na pripravu „Que:,–(illas“.
Zatim jsem nemel cas to vyzkouset, sem ted zamestnanej zavarovanim okurek a jinych daru zeme. A u toho furt lije a hice a mojich 5 acru potrebuje sekat travu skoro 3 krat tejdne. No zkus to a dej mi vedet jestli se k tomu nedostanu driv.
 Jan


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz