při nedávné návštěvě Prahy jsem s kamarádem navštívila Nudlovnu.
Prostředí malinké, ale příjemné. Obsluha velmi ochotná a pokrmy moc a moc
dobré. Ochutnali jsme toho opravdu hodně. Např. Startovní talíř-jarní
rolky, kukuřičné placičky, tempura, satay.Miso polévku, červené kachní
kari s lichi, kachní prsa teriyaki, všechny dezerty, melounový nápoj, lichi
a švestkové víno, …Ještě teď se mi zdá o vynikajících rýžových
kuličkách se sezamem nebo kořeněném kokosovém pudinku s mangem.
Můžete nakouknout na jejich stránky a pokochat se třeba jídelním lístkem.
Osobní návštěvu Nudlárny vřele doporučuji.
http://www.noodle.cz/
Nudle i za uchem
se chystám do Prahy, tak určitě prubnu. Vypadá to skvěle a ani ceny nejsou tak závratné. Díky za tip.
je mi ctí a národním svátkem.
Tohle je totiž moje kuchyně. Prozkoumala jsem menu, většinou je to Thajsko.
Miluji!!!!
Kdyby chtěli nabídnout Vietnam objednejte PHO. Neprohloupíte.
je vietnamská záležitost. Češi by tomu asi říkali polévka.
Servíruje se to ale ve veliké míse, takže to je hlavní jídlo.
Do mísy se dají bílé rýžové nudle, na to maso (hovězí, kuře,
vnitřnosti) na to zelenina jako jarní cibulky, máta, koriandr, bok choy,
fazolkové výhonky, thajská bazalka, limetka atd…
Vše se zaleje vařícím silnným vývarem který je ochucený skořicí,
badyánem, zázvorem a hřebíčkem. Nesmí k tomu chybět pálivé papričky
které přinesou na malém talířku.
Opravdový životabudič.
Snad pro úplnost: vyslovuje se to něco mezi f a fa.
Dělají skvělé v Olomouci v OC Haná, fakt stojí za to!!! V Přerově máme velkou vietnamskou komunitu a tak se mi podařilo recept získat přímo od nich. Dělám ho velice, velice často, už jsme pho naučili jíst i synovce, který když u nás je, chce pokaždé pho a dušenou kukuřici s pórkem.
dik za info, Bali.
sme tam isli hned vcera na obed, lenze bolo len 11.30 a oni, ze
o 12.00 otvaraju a o 12.15 zacinaju varit, takze z toho nic nebolo…
maju to aj na webe, len ma to ani vo sne nenapadlo…
tak snad nabuduce
@esmeralda píše:
je vietnamská záležitost. Češi by tomu asi říkali polévka.
Servíruje se to ale ve veliké míse, takže to je hlavní jídlo.
Do mísy se dají bílé rýžové nudle, na to maso (hovězí, kuře, vnitřnosti) na to zelenina jako jarní cibulky, máta, koriandr, bok choy, fazolkové výhonky, thajská bazalka, limetka atd…
Vše se zaleje vařícím silnným vývarem který je ochucený skořicí, badyánem, zázvorem a hřebíčkem. Nesmí k tomu chybět pálivé papričky které přinesou na malém talířku.
Opravdový životabudič.
Snad pro úplnost: vyslovuje se to něco mezi f a fa.