Nová Bystřice - Jižní Čechy - Lesní hotel Peršlák

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
garfunkel
2 příspěvky 17.09.07 19:24
Nová Bystřice - Jižní Čechy - Lesní hotel Peršlák

Strávili jsme ke konci prázdnin pár dni v jižních Čechách, konkrétně u Nové Bystřice kde jsme byly ubytování v soukromém apartmánu. Ubytování byla katastrofa a vůbec neodpovídalo fotkám na internetu ( Majitel je místní starosta !!! ). Jelikož jsme neměli náhradní program tak jsme zůstali. A díky tomu jsme objevili kousek od vesnice, uprostřed lesa nádherný hotel. Jmenuje se to Lesní hotel Peršlák a je na konci světa. Dali jsme si tam místní specialitu Peršlácký špíz a manželka ochutnala srnčí guláš s karlovarským knedlíkem. Něco tak dobrého už jsem opravdu dlouho neměl. To by se několik restaurací u nás v Brně mohli přijet podívat jak se má opravdu po domácku vařit. Sice je restaurace o zhruba 30 procent draží než okolní podniky, ale kdo hledá klid, odpočinek a chce si dobře pochutnat můžu jedině doporučit tento podnik. Ostatní restaurace a hospody nestáli za moc, takže jsme trávili skoro všechen náš čas v tomto hotelu. Vřele doporučuji. Garfunkel

Reakce:
ladunka
30 příspěvků 18.09.07 15:00
Peršlák

Do Nové Bystřice jezdíme s už 17let,konkrétně do kempu Osika.Peršlák známe taky.Manželúv bratranec tam měl svatbu a my tam pak jeli na týden na dovolenou.Ceny jsou tam vyšší jelikož je to hlavné pro rakušáky a pro ty co jezdí na golf do Bystřice-pro mně dost snobárna!Nevím jaký penzon myslíš ty,ale my docela rádi chodíme do restaurace-penzionu Bobas v Albeři a docela nám tam chutná.Ono najít vtěchto končinách dobrou restauraci je nadlidský výkon a to nejsem zas tak náročná!

garfunkel
2 příspěvky 18.09.07 19:05
Snobárna?

Nevím proč každy podnik kde nestojí pivo 18,–- Kč nebo kde nemají na lístku utopence je ihned titulován jako snobárna? Byly jsme se taky podívat na camp na Osice protože nám bylo doporučeno koupání. Nevím, ale ten camp mi připomínal dobu před 1989. Maringotky, stany, favority pod plachtou, jídlo v bufetu. V naši rodině nikdo nehraje golf ani nejsme bohatý, ale prostě všechno nazívat snobárnou kde máte čisté prostření a kvalitní jídlo se mi zdá přehnané. Hlavně oceňujeme práci majitelů na hotelu, vidíte je tam každý den od rána do večera, sedm dnu v týdnu. To se v hotelých, v této velikosti vidí jen malokdy. Moc fandíme Peršláku a těšíme se příští rok zase.

ladunka
30 příspěvků 20.09.07 10:22
...

Promiň jestli se tě to dotklo tak jsem to nemyslela.Jen mluvím z vlastní zkušenosti týdeního pobytu.Neříkám,že si občas s chutí toho utopence nedám a k tomu i to pivko,ale mám ráda dobrý jídlo a fajn lidi.Na Peršláku mi hlavně vadilo to že pokud si tam každý večer neobědval,nevečeřel a većer si si tam chtél jen v klidu posedět-kdyź už děti konečně usnuly-u sklenky vína/já/ a u toho piva/manžel/ tak tě z poćátku číšník bombardoval kdy už budeme konečné taky jíst a kdyź zjistil,že nebudem tak nás přehlížel a věnoval se štědřejší klientele!A abych pravdu řekla nejsem paštikář ani necpu děti langošema a párkama v rohlíku,ale na osiku jezdíme rádi,možná je v tom trochu nostalgie?PS:To ,že jste tam viděli favority je spíše raritka protoźe poslední dobou převládají vozy vyšší cenové relace!/prosim ber to jako vtip

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz