NIČ NOVÉ,

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
anickav
2904 příspěvků 21.11.07 09:56
NIČ NOVÉ,

v poslednej dobe zas po receptami veľa diskutujeme „o ničom“, prípadne o všetkom inom, len nie o recepte. Alebo nás diskutujúci ubezpečuje, že vyskúša, ukladá, dáva do obľúbených, prípadne slintá do klávesnice, alebo sa debatuje o deťoch, počasí a pod. Samozrejme, nikto z nás nie je úplne bez viny…
Tiež som si vedomá, že zas proti sebe popudím niekoho, nakoľko nepatrím medzi „top“ alebo „stálice“. Myslím, že k rôznym debatám je tu aj iné fórum, alebo chat, alebo aj súkromná pošta.
Na druhej strane mi chýbajú reakcie "starších " labužníkov, sú zrejme úplne nad vecou, prípadne niekedy aj znechutení…Mne osobne ich reakcie chýbajú!
Privítam Vaše názory a želám príjemný deň!
 A.

Reakce:
 
marmelada
1643 příspěvků 21.11.07 11:32
Aničko, já ti nevím...

Někdy pod recept napíšu jen takovou „ukládací připomínku“ a dělám to i proto, že mi recept přijde zajímavý a aby nezapadl. Jinak si myslím, že takové ty osobní diskuse pod recepty už k labužníkovi patří - i s tím, že si někdy „vjedeme do vlasů“. Já tedy nejsem moc hádavá, tak konflikty nevyhledávám. Ale jsem přesvědčená, že právě díky těm zmiňovaným diskusím mi jsou někteří labužníci trochu bližší, že právě tady to není tak anonymní jak bývá na některých jiných stránkách. Ten pojem „labužnická rodina“ mi nepřipadá nevhodný a ráda se s ním ztotožňuji. Řekla bych, že právě kvůli tomuhle sem chodím, vždyť kuchařek mám doma asi pět metrů. Takže se těším na další diskuse - nebuďme si cizí!!!

 
Sylvie
2302 příspěvků 21.11.07 12:51
Tak nevím

Já souhlasím jak s Aničkou, tak s Marmeladou. Teď když jsem věšela prádlo, tak jsem myslela na to samé jako marmelada, ale s Aničkou souhlasím v tom, že bychom to neměly přehánět s připomínkama. Pro samé „ukládám“, „slintám“ (já sama furt ukládám a slintám) nevidím pak v diskuzi jak se říká zakopaného psa. Nechce se mi pak pročítat celá diskuze, a proto mi unikají ty trefné připomínky k receptu.

 
karminek
757 příspěvků 23.11.07 14:41
nic nového

Milá Aničko rozhodně bych nelitoval toho že se u receptů kolikrát debatuje o tom či o onom jen ne k tomu receptu.Kolikrát je to lepší než kdyby tě někdo napadal že jeho maminka dělá to samý ale lepší,nebo že ta jeho verze toho samého je ta pravá.
A to že každej nepřispěje k diskusi o receptu bych nezazlíval nikomu,když nemá co říct a než aby napsal nějakou blbost tak ať nepíše.Já osobně spíše reaguji na to „okolo“než na ten recept i když se mi líbí.
Na celém Labužníku je tolik možností na pokec o všem že se na všechno ani reagovat nedá.Stačí se jenom trefit a uvidíš sama že někdy zavaříš klávesnici jak budeš datlovat s ostatními.
přeju spoustu dobrých nápadů a užitečných rad.

 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.11.07 15:08
Naprosto souhlasím...

.. s Aničkou! Už dlouho jsem něco takového chtěla říci. Dokonce se tahle připomínka tady včera objevila u Houbových matesů a cca před pár týdny to stejné psal manek. Když si pak člověk vytiskne recept i s komentáři, nestačí se divit. Komentáře typu „Já zahušťuji rozvařenou čočkou“, „přidala jsem xxx a to nezkoušejte“, někdo přidá fotečku-třeba Esme - takové komentáře jsou bezva a proto si je člověk někdy tiskne. Ale občas (a teď se to nějak stává častějším jevem) se pod receptem navrší i podivuhodné a někdy dost smutně vyznívající diskuse a to se pak jeden nestačí divit… Zřejmě také dotyční diskutující mají obavu, aby recept nezapadl…

 
Bali
1254 příspěvků 23.11.07 15:18
...

a já zrovna dnes napsala pod starý rcp od babi (Cassoulet) že právě bublá v troubě. Nejen proto, že bublá, ale proto, že je to dobrota a dávno si na něj nikdo nevzpomene a takto ho třeba někdo vyzkouší. Právě takové studené dny jsou na to ideální ;-)

 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.11.07 15:21
Jenže Bali,

Ty sis receptík vytáhla, abys ho našla, až k němu budeš zítra nebo v nejbližší době přidávat třeba odkaz na fotky. :-) A to je bezva, to je to, o čem jsem mluvila.
Ale ty ostré diskuse už zapudily např. Osceolu a Pupka. Ajta a Toast už se zde také vyskytují zřídka a to je moc škoda…Alespoň tak si to pamatuji já

 
Sylvie
2302 příspěvků 23.11.07 16:06
Nová etiketa na Labu?

Takže by se mělo u receptu diskutovat tak, jako by měla rodina diskutovat u stolu - aby to zajímalo pokud možno všechny.

 
bona
2416 příspěvků 24.11.07 10:34
Můj názor

už přesně napsala Marmeládka. Líp bych to nevyjádřila.
Také se mi tady líbilo díky přátelské až rodinné atmosféře.

Nevěřila bych, že to někomu bude vadit…

 
Eja
3831 příspěvků 24.11.07 12:18
Já už na Labu pamatuji hodně,

a tohle rozhodně není z těch horších období, možná jsou někdy příspěvky ne úplně k věci, ale je tady poměrně poklidno - souhlasím úplně z Bonou. Většina z vás nepamatuje doby, kdy celé dlouhé pasáže diskuzí Pepíček musel mazat, protože to bylo fakt husté… Ruku na srdce - občas každý z nás něco v příspěvku plácne, co diskuzi opravdu nijak neobohatí. . Buďme rádi, že se tady nevyskytuje žádný záškodník, který by sem vnášel dusno ( a hnusno) - i to už tady bylo a ne jednou, já sama už jsem z Labu na krátký čas odešla, vymazala celý deníček a dost dlouho jsem se do diskuzí po návratu vůbec nedívala.
Takže občas nějaký ten žblebt navíc, to mi nepřijde jako nic špatného

 
Bali
1254 příspěvků 24.11.07 13:07
...

Eja má pravdu. Bývávalo husto ;-)

 
karminek
757 příspěvků 24.11.07 14:29
s

plkejmež,plkejmež-ať je veselo:-))))

 
tea63
935 příspěvků 24.11.07 14:36
Souhlasím

s Marmeládou, potažmo s ostatními souhlasejícími.:-) Jen doplním … Jsem také hříšník, dělám chyby, někdy mi něco ujede a nejradši bych to pak vzala zpátky, ono to nejde, ale to se stává i v normálním životě. Líbí se mi i ty komentáře, co s receptem přímo nesouvisejí (většinou nejmilejší) a znáte to, akce vyvolává reakci a kam to pak napsat? Komentáře typu " slintající klávesnice, olizujícího se manžela, dětí, babiček, dědečků, tetiček apod." považuji spíše za nevkusné - mám moc velkou představivost ..A jen můj osobní pocit - když vkládám recept, je to recept vyzkoušený, chci se podělit i s ostatními, nesu svou kůži na trh a očekávám nějakou odezvu. Jsem velmi vděčná i za „to vypadá dobře, ukládám“ nebo za " to je hrozný, v životě bych to nejedl/a)". Vím, že ten recept někdo četl, přemýšlel o něm, věnoval mu svůj čas. Nejhorší je, když reakce není vůbec žádná… Pak je něco špatně. :-( Labu jsou velmi milé stránky, jsem tady ráda, protože je tu klid a milí lidé. Občas odcházím, pravda, když mě něco naštve, ale za pár hodin, ba i minut jsem zase zpět!!

 
Sylvie
2302 příspěvků 24.11.07 17:57
Tož plkéme dál

Když ono to plkání k té naší rodince patří, že? Já tak furt o tom přemýšlím a asi to tak je dobře. Konec, nebo se do toho zapletu ještě víc.

 
ewa
600 příspěvků 25.11.07 07:22
...

Souhlasím s teou63. I já vkládám recepty, které jsem mnohokrát vyzkoušela a považuju je za mimořádně zdařilé. Pak se vracím podívat, jestli někoho zaujaly. Když není odezva žádná, jsem zklamaná, protože mi připadá, jako bych tu předložila nějaký blaf. Takže jsem vděčná i za malou zmínku.

 
karminek
757 příspěvků 25.11.07 11:23
Nemyslím si

že když není žádná odezva na recept že je špatnej,nebo že to dokonce je blaf.Víte ono není snadné přinést do fóra nějakou novinku a tak někteří se kouknou ,vezmou na vědomí a aniž by něco připsali ,odejdou.

 
kamilio
551 příspěvků 25.11.07 15:21
ewičko,

jedny z mých prvních kuchařských trapasů byly zajímavé recepty, u nichž jsem dodržel přesné dávkování dle tištěných receptů. Vznikla z toho přesolená a přepepřená čína, potom přesolená soljanka, přecitronovaná svíčková, připálená dušená omoučená masa v Papiňáku atd, atd. A právě proto je tu ten Labužník, kdy si to všichni řekneme, trochu se i někdy pošťuchujem a člověk dělá méně a méně chyb a stává se z nás celou rodinou uznávaná osobnost (přes plotnu). O vo tom to je!

 
ewa
600 příspěvků 26.11.07 23:02
...

Kamilio a Karmínku, já si nestěžuju. Já jsem tím jen chtěla říct, že mi vůbec nevadí, když někdo jen něco plkne. Že mne potěší i to.
Ale pochopitelně si ráda přečtu zajímavé diskuse nebo výměnu zkušeností.

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.11.07 10:37
Příspěvek "staré" labužnice

Také k tomu mám co říci.
Tyhle problémy se tu už řešily mnohokrát.
Vetšina skalních labužníků, kteří sem dávali recepty si tu užila své. Stačilo třeba napsat, že v receptu je chyba a už se na vaši hlavu snesla lavina urážek, hrozeb a nadávek. Užili si to tu mnozí. Třeba Babi byla napadena mnohokrát z nejrůznějších a nejhloupějších důvodů. I já. (mimochodem, ten recept s chybou, za jejíž upozornění jsem byla vláčena bahnem, je tu stále…Neopraven)
Proto sem hodne báječných lidí přestalo chodit. Ale zmizeli i ti prevíti…Snad… Já sema sem nehlížím často bez přihlášení. Stačí mi to. Labužníka mám prostě ráda.
A ty poznámky pod recepty patří. Ty dělají právě to Labužnické kouzlo! Suchá kniha receptů Labužník nikdy nebyl a nebude! A to je dobře
možná jsou někdy poznámky hloupé, no a co?! Když nejsou zlé, nevadí. Znamená to, že recept někdo vyzkoušel, ochutnal, posoudil. Často jsem se zlobila nad duplikováním receptů, že noví autoři nečtou co tu je, jen se snaží naprat sem to svoje, - no a stalo se mi to taky.
Neřeším, nenadávám. Co naděláte?
Vždycky mě bavilo číst připomínky k mým receptům. To snad každého! To udělá radost. Tak to tak berte a nevztekejte se :-)
To právě dělá Labužníka labužníkem!

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.11.07 10:50
Dneska pláču...

dneska mi odlétá dcerka do Anglie…
Jede tam do světa. Žít a pracovat. Kdy se vrátí? Čert ví…
Jestli se vůbec bude někdy chtít vrátit…
Ja víííííííím! není to zas tak daleko, můžu jet za ní, ona může sem. Není to jako za totáče, emigrace!
Když ale…
Je velká, samostatná, schopná..
ALE POŘÁD JE TO MOJE ZLATÁ MALÁ HOLČIČKA!!!!
A teď bude takhle daleko.
A chci aby byla šťastná a dobře se jí vedlo.
Ona to zvládne.
A tak dneska pláču, strašně mě to bolí. A zároveň jí to přeju a držím palce a věřím!

To jsem vám jenom chtěla říci.....

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.11.07 11:20
Sorry, špatně umístěno :-))
 
iphigenie
21 příspěvků 27.11.07 12:41
...

Glamo, to vůbec nevadí, že to patří jinam. Snad se ti aspoň ulevilo. Víc se s tou situací dělat nedá. Já ti přeju, aby ses s tím co nejdřív smířila.

 
anickav
2904 příspěvků 30.11.07 14:38
Ďakujem všetkým za reakcie!

Chcela by som ešte dodať, že sem chodím tiež rada kvôli rodinnej atmosfére. Aj ja poznám iné servery a tiež mám kopec kuchárskych kníh…
Veľakrát práve príspevky pod receptom ma inšpirovali, skúsila som niečo nové, prípadne ma poučili, čoho sa mám vyvarovať a pod. Ale ak je POD RECEPTOM 10 príspevkov, ktoré o jedle vôbec nie sú, alebo sú to odkazy zrozumiteľné "zasveteným…Pritom dvoma kliknutiami sme v súkromnej pošte alebo na chate…A labužník, čo uisťuje, že vyskúša, sa často zabudne ozvať. Ja sa aspoň snažím po vyskúšaní nového receptu reagovať.
Samozrejme, že zmienka o počasí alebo nejaký ten plk mi sem-tam nevadí…
Bola by som rada, ak by ste nečítali medzi riadkami, proti nikomu osobne nič nemám. Našla som tu viac príbuzných duší, ktoré mám rada.
Príjemný deň, zdravím všetkých!
 A.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz