Nezvyklé kombinace v jídle

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
pepicek
1309 příspěvků 14.6.09 02:18
Nezvyklé kombinace v jídle
Reakce:
bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.6.09 05:56
Nezvyklé kombinace v jídle

Za celý svůj život jsem viděla hodně prapodivných kombinací, tak se s vámi o ně podělím:

  • můj děda dokázal bez zubů spořádat hovězí maso i s vařeným lojem - brrrrr,
  • můj tatínek pil čerstvě vyškvařené sádlo a dokázal jíst škraloupy z mléka - to dodnes neumím,
  • moje maminka měla jedno období, kdy měla moc ráda teplou zápražku, pěkně dohněda sypanou cukrem - jo to ujde,
  • můj bráška si mazal syrovou sekanou na chleba - ještě jsem se to nenaučila,

a toto jsem obkoukala u svých známých i neznámých lidiček:

  • namazaná houska sádlem - a pěkně tlustě,
  • sousta dortu zajídaná plátky tvrdého salámu,
  • rohlík namočený v 8% octu s plátkem tlačenky, taktéž i chleba,
  • chleba s máslem a k tomu párek,
  • zapečené šunkafleky s vejcem a pěkně pokapat polévkovým kořením maggi,
  • a po dlouhé době bramborový salát a k tomu houska,
  • a na závěr pecka - rozpečené uhlí - černé - kostka.

No nejezte to, když to chutná …

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.6.09 16:43
u nás se jí

koprovka jedině s vejcem a bramborem
segedín (hustý) s bramborovým knedlíkem
vepřová pečeně se zelím a br.knedlíkem
na ovocné knedlíky si dávám jen oslazený bílý jogurt nebo i ovocný
dcery přítel si na tlačenku zá:,–(ně maže hořčici
kamarádka si párky namáčí do meruňkové marmelády

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.6.09 16:44
...a ještě

tchán si na zbylé vdolky mazal sardelovou pastu a jedl je se salámem

blamamka
292 příspěvků 14.6.09 18:54
Toto je bomba

Jeden můj vzdálenější příbuzný si do všeho dává maggi. Ale úplně do všeho. Nebudete mi věřit,ale on si ho dává i do krupicové kaše.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.6.09 19:44
nezvyklé kombinace v jídle ivo ...

pokud by to byly vdolky pečené nasucho, jak dělávaly naše babičky … neměla bych problém.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.6.09 20:14
bedlo,

byly to klasické vdolky z „buchtového“ těsta pečené v troubě, které se pak rozkrojily. Byly to vlastně bochánky.
Moje babička (jižní Čechy) dělala vdolky hodně placaté, pekla je nasucho na tálu, později na plotýnce a ty se nerozřezávaly.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.6.09 21:23
Ivo,

už i to jsem přetrpěla a dnes už mně to neva… sladko-slané, začínám tomu přicházet na chuť, ale bochánek … nevím, nevím.

alena45
588 příspěvků 14.6.09 22:49
...

Ježiši, to sú chute !
no keď si predstavím, čo všetko za deň pojem, tak je to asi jedno. No spolu by som to nedokázala.
Z detstva si pamätám chlieb pokvapkaný vodou a posypaný cukrom. Môj starý otec si na mastný chlieb sypal buď kopčeky soli alebo ak mal chuť na sladké, tak kryštálový cukor alebo si na masť natrel ešte slivkový lekvár. Starý otec by nezjedol nič na oleji a tak všetko sa robilo s masťou. Aj palacinky sa robili na masti. A to bolo hnusné. Moja mama mi raz ponúkla kolienka s vajcom. Boli odporné, lebo ich posypala vegetou. To isté spravila aj sestre. Nemala rada varenie a varila asi 10 jedál dookola.
Môj naj exces sú asi taštičky zo zemiakového cesta : s lekvárom obalené makom a plnené klobáskou a taveným syrom poliate opraženou cibuľkou na slanine a masti spolu na tanieri. Toto milujem a keď sa mi to minie, tak mi vyhŕknu slzy.
A za normálne považujem cestoviny v cesnakovo-syrovej omáčke (cesnaku 2 hlavičky) s kopou kôpru a navrh ovocie. V zime mandarinky, minulú sobotu jahody. To je fakt vynikajúce.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.6.09 08:18
...

Můj současný muž má hrozně rád Pivo + tatranku
můj bývalý muž si dával k bramboráku silný černý,oslazený kafe s mlékem (já k bramboráku musím buď studené mléko a nebo pivo)
(Ale kvůli tomu jsem se nerozváděla)

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.6.09 23:04
glamo,

tos mi zase připomněla moje předškolní léta u babičky na Hluboké… Cmunda a k tomu bílé kafe. To byla dobrota! Jak ráda bych ta léta vrátila zpět. Aspoň na chvilku.

Labužník Rachel02
234 příspěvků 21.8.09 21:11
...

Měla jsem kdysi období kdy jsem jedla jen tak samotné kousky másla obalené cukrem.
Jedna moje kamrádka si zá:,–(ně solila meloun a chléb s meruňkovou marmeládou a kyselou okurkou považovala za ohromnou pochoutku.
A nedávno jsem na jedné akci sledovala u stolu jednu dámu z Německa, která měla před sebou talíř s takovou tou klasickou čočkovou polévkou a vedle toho cosi, co v té jídelně nazývali kuřecí čínou (zkrátka směs na nudličky nakrájeného masa a zeleniny). Vždy si nabrala trochu polévky, nalila si to do vedlejšího talíře, promíchala a takto to pojídala.

Roomanka
205 příspěvků 22.8.09 17:18
...

Jako dítě jsem milovala žloutek s cukrem, jedla jsem to tajně. Potom jsem jak kolčava ta vejce pila po lehkém naťuknutí skořápky jen tak. Od mala mne lákají syrová játra, na těch fakt ujíždím. Mamině jsem je kradla z prkýnka, když je krájela na knedlíčky. Potom jsem byla v dospělosti pozvaná na zabijačku a tam se podávala LEGÁLNĚ!!!! umletá játra s česnekem a promíchaná se solí a pepřem. Prý je to zvyk v jižních Čech. Játra miluje i moje dcera, takže když přijede, už je meleme a mažeme na veku, to je potom mazec.
Dceruška kromě této zvrhlosti ujíždí na ostrém. Vrchol je, když si lije čínskou ostrou omáčku do mého svátečního vývaru nebo do okurkového salátu s kefírem.

anickav
2904 příspěvků 22.8.09 18:54
divné kombinácie...
  • moja mamka si k bramboráku - zemiakovým plackám prikusuje chlieb
  • otec miloval ovčí syr pokvapkaný medom
  • manžel k paradajkovej omáčke (+mäso+knedlík) musí mať kyslú uhorku
noskovice
1322 příspěvků 22.8.09 19:25
Aničko,

náš kamarád Sicilián jí zmrzlinu s chlebem a melouna taky s chlebem.
Jinak zde je specialitou ovčí sýr s medem. Na Sardinii nám to podávali i s kouskem včelího úlu. Bylo to velmi dobré. Chutnalo to, jako karamela.

anickav
2904 příspěvků 22.8.09 20:14
Soni, včelí úl?

Snáď plást nie? Žula si asi vosk…nie domček včiel…u nás sú teda úle drevené…

anickav
2904 příspěvků 22.8.09 20:14
Soni, včelí úl?

Snáď plást nie? Žula si asi vosk…nie domček včiel…u nás sú teda úle drevené…

anickav
2904 příspěvků 22.8.09 20:18
Bavila

som sa predstavou, že obhrýzaš včelí úľ a tak mi to odišlo hneď dvakrát…

noskovice
1322 příspěvků 22.8.09 21:07
Aničko,

já si nemohla vzpomenout, jak se to jmenuje, ale byla jsem si jistá, že píši blbinu. Aspoň jsi se pobavila a mně „obnovila“ zapomenuté slovíčko.
Blbnu lidi. Budou věřit, že tady jíme piliny s medem a ovčím sýrem.
Ahoj a díky!
P.S. Posílám Jankovi velkou pusu!

mrtvola
1394 příspěvků 22.8.09 21:58
Děvčata,

k tomu ovčímu sýru (uzenýmu) s medem se taky hlásím. Kuřecí plátky s pomerančovou marmeládou. Kakao s pepřem. Jsem dobyteček.

Alis
2617 příspěvků 24.8.09 16:56
Mrtvolko,

kakao s pepřem si umím docela dobře představit, nedávno jsem manželovi koupila čokoládu s černým pepřem, je to skvělé. Už jsme ochutnali i čokoládu s chilli, ale u mě to vyhrála čokoláda s mořskou solí. Báječné

Co se týče neobvyklých chutí - moc mi chutná pečivo s lučinou a jahodovou marmeládou, na chleba s marmeládou musí přijít špetka soli

Z příspěvků nahoře i dole vybírám - u nás koprovka jedině s bramborami a vajíčkem, synek zbožňuje rohlíky s máslem a šunkou a s chipsy.

Na další úchylky si vzpomenu až časem

gmp
1603 příspěvků 25.8.09 10:46
Medvědí bác

1 l červeného stolního vína, 0,5l rumu, 2 - 4 PL cukru, 10 kul. pepře, 10 zrnek Nového koření, 1 lístek vavřínu, 2 PL kakaa.
Cukr koření dáme do kastrolu, necháme zkaramelisovat - nepřepálit! zalijeme vínem, až začne řetízkovat přidáme rum, znovu počkáme až začme řetízkovat zasypeme kakaem. Podáváme vařící. Těžká a nebezpečná úchylka

Alis
2617 příspěvků 25.8.09 11:07
Milošku,

to může být moc dobré, hodně výživné, ale řekla bych, že už ne moc nebezpečné - pokud necháš víno vyvařit „až začne řetízkovat“ a stejně tak rum, pak přece vznikne moc dobrá, aromatická sladká, trochu trpká a příjemná dobrota, ale jistě již nealkoholická, ne?

Děávali jsme si v době mé puberty na chalupě Skarambulový nektar - svařený rum, do sklenic, zapálit a nad ním nechat zkaramelizovat kostku cukru. Připadali jsme si dospělí, hodně nám to chutnalo, měli jsme pocit, jak pijeme alkohol… ale protože část alkoholu vyprchala už při svaření a druhá část při karamelizaci, nikdy jsme se neopili

ChefBronia
57 příspěvků 28.8.09 05:30
chute vlastni + hostu

U nas je bezne, ze si hoste objednaji houbovou omacku s bram. salatem, svickovou s br. kasi, veprovou s ryzi nebo br.salatem, rizek s knedlikem ( bez omacky) atd. Jiz se nevzrusuju- vlastne a neni proc, at si kazdy ji co chce. Co je pro nas nemyslitelne, je v jinych zemich normalni.
U nas doma se na Vanoce jedli zelne zavitky s vanockou a jinak si to neumim predstavit. Tlacenka s babovkou a horcici taky dobra (ale to mozna bylo vic o hladu na koleji). Miluju chleba s maslem, eidamem a medem. Nemam rada gulase, ale muj boss mne to naucil s hranolkami a tatarkou. Hranolky namam rada a nejim je za zadnych okolnosti - ale tohle je jedina potvrzujici pravidlo(vyjimka). Ale to neni nic neobvykleho - jenom, ze mam rada neco, co vlastne nemam rada. Jo a jeste bych nesnedla tlacenku s octem (nerada ocet, jeho smrad - to radeji smrduteho skunka) a tak rohlik s majonezou a tlacenkou a cibuli.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.8.09 16:25
chefbronia,

ježí se mi vlasy na chutěmi vašich hostů. Samozřejmě, že je jejich věc, co u vás jedí. Doufám jen, že to pak nepovažují jako echt českou (slovenskou) kuchyni a nedávají to dál do světa.

casino
4497 příspěvků 26.8.11 16:49
Broskve s cibulí

No, musím se podělit ještě zatepla…
Dnes prý je nejteplejší den roku, tak tento salát v nejhorším svedu na úpal, či úžeh (furt si je pletu)

K dnešnímu lososovi (jen máslo, sůl a gril) jsem si plánoval salát z rajských. Podcenil jsem nenažranost plísně (bramborové?) a na tomatovníku v zel. zahrádce mé paní, jsem našel poslední dvě, která se tu spolu zapomněla.
Zpět do domu, cestou přes celý sad (nevím který chytrolín založil огород na konci pozemku, hned vedle hnojiště. No, aspoň to s vypěstovanými zmetky není daleko…), jsem sebou na shnilé broskvičce švihl tak, až se mi rozsvítilo.
Sebral jsem dvě broskve, byly zralé tak akorát, ještě na mašinku (tak se u nás říkalo škrabce na brambory), doma oloupal, vykostil, nakostkoval stejně jako ta dvě třešnová. Dále spařenou cibuli nadrobno, octovou zálivku (bílého čierného korenia požehnaně a nahrubo mletého, soli normálně, cukru jen aby se neřeklo)
Když jsem to v misce VŠECHNO smíchal, neudělalo se mi dobře! Proto to také píši sem a ne pod recepty! První sousto jsem opatrně žvejkal se zavřenýma očima.
Pak už to šlo samo… Néééééééé, jak to vypadá. Šlo to dovnitř, do vnútra!!! (Vše je jen ve vaší hlavě) :mrgreen:
Nakonec jsem se proběhl ještě pro jednu broskev a už neloupanou jsem ji pokrájel do cibulové zálivky co zbyla.
Prý je škoda dobrého člověka… dnes bylo škoda toho lososa! Ten salátek se dá baštit s ničím (nebo bez ničeho? esmeralda, jak je to OK? :-)
Cibule byla super-hyper, žádná cipolla di tropea, ocet tuzemský, žaden Aceto balsamico, natož di Modenna
Broskve byly zralé, sladké…, ale z toho salátu byla na jazyku nejsadší cibule, pak rajče a teprve pak broskev.
No, když mohou být broskve plněné kde čím, tak proč ne, pro jedenkrát, broskve s cibulí…

georgehradec
394 příspěvků 14.2.19 18:05

Proti gustu žádnej dišputát. Co jinému chutí druhému ne. Ten chleba s máslem a cukrem je u mě normál. I chleba s hořčicí jsme ve Včelném (koupaliště v RK)baštili. Slaný, sladký, kyselý co kdo rád. :mavam: A vůbec mějme se báječně.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz