Nezvyklé kombinace v jídle

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
pepicek
1309 příspěvků 14.06.09 02:18
Nezvyklé kombinace v jídle

Dneska jsem při hledání receptu na loupák (ovšem ne pro domácí pekárnu) nebo makovky narazil na tohle úžasné povídání na Babinetu. Až to dočtete, tak se schválně pochlubte, jestli dokážete tyhle „nezvyklé kombinace“ ještě něčím trumfnout

kosatka — 3. 10. 2006 10:15

Možná, že už to tu bylo, ale zajímá mě, jestli jsme „divní“ jenom my :-) nebo nezvyklé jídelné varianty jsou i jinde. Můj muž například jí pečenou kačenou s bramborovým salátem! Nadávám mu, že to je fakt trestuhodný.Ale já mám nejmíň co mluvit, protože jako malá holka jsem jedla chleba s máslem pocukrovaný krystalem a trošku kakaem. No nesmějte se, fakt! :-)) (krásně to křoupalo)
Oxi — 3. 10. 2006 10:18

Kosatka ja chleba + povidla + krystalovy cukor :supr:
a milujem rohliky namazane arasidovym maslom a na tom malinovy dzem :P
ivca — 3. 10. 2006 10:23

jako děti jsme jedly chleba s máslem a cukrem, slaná varianta byla chleba s horčicí
taky jsme si dělávali z tuku - tuším Sana, vlastní sestra másla (to je reklama lpro pamětníky)cukru a kakaa krém…
choysia — 3. 10. 2006 10:26

Moje kamarádka jí makový koláčky se salámem :skurt:
A na horách si k párkům s hořčicí dávala sušenky, bo co :skurt: Švagrová dělá rýbu s rýží :skurt:
Můj přítel jí loupák se sýrem a salámem :skurt:

Jen já jsem normální :gloria::rodna::vis­sla:
helena — 3. 10. 2006 10:34

Milovala jsem jako dítě slané rohlíky + čokoládu (pro pamětníky - malou „pohádku“) a dodnes mám ráda sladké kakao a chleba s máslem hodně posoleným.
Moje dítě zase těstoviny se strouahným sýrem, pokapané maggi - já říkám, že jí jak v kriminále http://fora.babinet.cz/img/smilies/:,-(.png /> A manžel nedokáže pochopit, jak můžeme jíst k polívce chleba nebo rohlík… když prý je to jídlo samo o sobě. Ale taková držkovka a slaný křupavý rohlíček http://fora.babinet.cz/…ies/wink.png - to nemá chybu…
choysia — 3. 10. 2006 10:35

Já mám hlad :usch:
janica — 3. 10. 2006 10:37

Já jsem kdysi jedla lančmít se špagetama :gloria:
Znám člověka, co jí svíčkovou s rýží. :storstark:
A můj přítel si zase klidně objedná smažený sýr s rýží. :usch:
Jiný příbuzný si zase maže na řízek marmeládu. :reta:
choysia — 3. 10. 2006 10:42

Z lančmítu mám migrény :skurt:

helčo, k polívce chleba je normální, ne? Ale mám doma :supermario: , ten jí rohlík k rizotu, nebo k langošům :lol::lol::lol:…asi to má jako přkrm
To bych ho :dumbom:
Blanka1 — 3. 10. 2006 10:47

No mně pečená kačena a bramborový salát nepřijde vůbec divné a k polívce rohlík nebo chleba taky ne. A moje dospělé děti jedí jakékoliv těstoviny i špagety s kakaem,cukrem a polité máslem a syn zbožňuje houskové knedle namazané marmeládou a sypané grankem. A já smaženou rybu zapíjím už od dětství mlíkem.
A nedávno se podivovala sousedka, že zbylé brambory dělám s vajíčkem a kečupem.
Michaela.43 — 3. 10. 2006 11:30

syn ke smaženému sýru přikusuje rohlík a bez tatarky
Lucie27 — 3. 10. 2006 11:42

Když jsem byla malá, jedla jsech chleba namazaný bílým obyčejným jogurtem a politý kečupem, blé.
Můj taťka jí slovenské halušky se slaninou a povidlama.
Děda jí pstruha vždy s rýží.
A manžel si do uzené polívky dává mlíko. Tak se to jí v Polsku a jeho taťka je z Polska a mně se dělá vždy špatně když to tak jí.
Oxi — 3. 10. 2006 11:42

Miso aj ja si niekedy davam smazak s houskou alebo rohlikom a aj bez tatarky, niekedy na nu proste nemam chut :)
janica — 3. 10. 2006 11:59

Tak smažák s rohlíkem je dle mého celkem běžná záležitost, ne? Pečivo jako pečivo, když se na každém rohu prodává smažák v housce.
Oxi — 3. 10. 2006 12:04

jj janico
dnes som si dal na ranajky smazeny rizek bez nicoho a k tomu studentsku pecat … to je v poho, nie?
Svas — 3. 10. 2006 12:11

Můj muž nenávidí knedlíky, takže když zjistil, že na povinné firemní večeři je svíčková, dal si ji s hranolky. Přišel se na něj podívat i kuchař.
janica — 3. 10. 2006 12:13

Jóóó to je absolutně ok hlavně že jsi neměl pečivo, to jde na tloušťku :supr: :lol: :lol:
Ale tak přemýším o tom smažáku a asi tu chuť nezaplaším a zhřeším a nacpu se a prasknu :reta:
Oxi — 3. 10. 2006 12:17

janico ja a tloustka to nejde k sebe :D
janica — 3. 10. 2006 12:19

hmm… Oxi tak maximálně tloušťka toho řízku ne?
Zlata — 3. 10. 2006 12:23

U nás všichni nechápavě kroutí hlavou když si na švestkové knedlíky z tvarohového těsta sypu hromadu máku s cukrem a zalévám kondenzovaným mlíkem místo máslem.Tvaroh k tomu nemám ráda.A jsem bramborová,takže si brambory dávám i k takovým jídlům jako je svíčková nebo kuře na smetaně.
Oxi — 3. 10. 2006 12:23

Bingo! A to sa uz tesim na obidek, budu super kolaciky, dufam ze sa mi ujdu oba druhy :)
jasminka — 3. 10. 2006 12:24

MUJ MANZEL bezne ji-smazaka s houskou bez tatarky…houskový knedlík,zelí,vep­řový řízek v trojobalu…
DEDA-tatranku namazanou hořčicí…klidně si dá na talíř brambory,ryži a knedlík a k tomu omáčku nebo jen nějaké maso…prostě samé hnusy a to si už nevzpomenu,co to říkal,že jedli jako malí…hrůza,děs a utrpení…
FŮŮŮJ
janica — 3. 10. 2006 12:29

Zlata:
on si někdo dává na švestkový knedlíky je jedno z jakého těsta tvaroh místo máku????? no BLÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ :reta:
helena — 3. 10. 2006 12:38

Mák na švestkových knedlících ale MUSÍ být omaštěný sádlem - taky by to leckdo nepozřel.

A já jsem právě poobědvala velkýho harlekýna, co mi vlastnoručně a sama od sebe koupila šéfka http://fora.babinet.cz/…es/smile.png /> janica — 3. 10. 2006 12:46

Ále prosímtě, to není pravda. Rozpuštěné máslíčko je ideální, i když sádlo mi taky nevadí :rodna:
Jája — 3. 10. 2006 12:50

já taky máslíčko na švestkový knedlíky - mňam
a ke svíčkový dělám taky někdy hranolky - jsem holt bramborová
helena — 3. 10. 2006 12:56

Děti a já jsme nudloví - takže další „rodinný fujtajblík“ - když zbyde špenát a pečené vepřové, nakrájet maso na kousky a se šťávičkou a špenátem zamíchat do nudlí. Musí to být horké a nevychovaně se to jí lžící - ale znáte to, některé jídlo snad ani s příborem tolik nechutná.
Jarča — 3. 10. 2006 13:15

Můj manžel jí talčenku s cibulí s ROHLÍKEM - já jsem to jěště nepochopila.
choysia — 3. 10. 2006 13:30

Tlačenka s cibulí se přece jí normálně, ne? :storstark:

Nebo s čím by se to mělo jíst? No, někdy nám ty normální kombinace nepřipadaj normální :D:D:D
Oxi — 3. 10. 2006 13:32

helena to poznam, je to fajne, a skus to este poliat smotanou a zapiect :)
ivca — 3. 10. 2006 13:35

na švestkové knedlíky z bramborového těsta se dává mák, mastí se sádlem a navrch jsou škvarky - originál recept od mojí babičky
jen mne po tom chytil žlučník…
helena — 3. 10. 2006 13:37

ivca - ale chutnalo ti, ne?
Zlata — 3. 10. 2006 13:43

U nás doma byl mák na knedlíky normální,ale když jsem se odstěhovala za manžou tak u nich v kraji jsem za exota.Holt,jiný kraj,jiný mrav.A synkové se potatili,taky jedině tvaroh.
janica — 3. 10. 2006 13:51

Choys:
tlačenka s cibulí je normální, ale ten rohlík k tomu už asi ne. Většinou se to přece jí s chlebem, ne?
Jednou chleba došel a tak jsem přikousla rohlík - no už bych to víckrát neudělala, je to hnus, to tu tláču sním radši samotnou. :dumbom:
ivca — 3. 10. 2006 13:52

žlučník mne chytil, když jsem si toto jídlo dala asi 5 dní po porodu
Lucy — 3. 10. 2006 13:57

Já mám ráda zase rohlík nejlépe slanej s kyselým jablkem, pak mi šmakuje kuřecí flák masa udělanej na přírodno politej tou šťávičkou a s brusinkama, taky je dobrej s brusinkama smažák nebo smaženej hermoš (ale to je asi normální…, nebo ne???), na chuťovkách s křenovou pomazánkou miluju kuličky hroznovýho vína nebo mandarinku.
Jak tady někdo psal o koláčcích, já dojížděla svatební se šunkovým salámem, ale to jsem byla těhule........

A taky znám člověka co jí melouna s hořčicí....... :usch: :usch: :usch:

V restauraci u ségry si Němci dávají smažák s knedlíkama, smažák s jablečnou marmeládou, nebo míchají Sprite-pivo, Fanta-pivo...... :storstark: :storstark: :storstark:
ivca — 3. 10. 2006 13:57

nudlel, špenát, jakékoli maso, smetana nebo bílý jogurt, sýŕ - zapéct - to je vynikající jídlo a ne nic divného
choysia — 3. 10. 2006 13:59

A já jím odmala k čemukoliv kyselý okurky :D:D:D
Jsem si teď vzpoměla, když jí žužlám…
A ten rohlík k tlačence mi nepřijde tak hroznej :lol:

Já v sobě odkrejvám věcí…:vissla:
janica — 3. 10. 2006 14:10

Schnitzel mit Knödel und Fish and Chips :storstark:
choysia — 3. 10. 2006 14:16

:skurt::skurt::skur­t: Nein!!!! Nie!!! :skurt:
markéta — 3. 10. 2006 14:19

já mam ráda chleba se sádlem a sladkou hruškou máslovkou, a pak miluju rohlík s máslem a nacpanej brambůrkama… hezky to křupe :D a pak jahody rozdělaný s cukrem a smetanou a houskovejma knedlíkama. A můj přítel má rád fazolovou polívku s klobásou, těstovinama a octem.
Romča — 3. 10. 2006 14:23

Jé my s bráchou taky, máslo cukr ,kakao a mazali jsme si to na chleba.:usch:

ivca napsal(a):

jako děti jsme jedly chleba s máslem a cukrem, slaná varianta byla chleba s horčicí
taky jsme si dělávali z tuku - tuším Sana, vlastní sestra másla (to je reklama lpro pamětníky)cukru a kakaa krém…

Babucha — 3. 10. 2006 14:32

Mám ráda sladké pečivo (např. makovky) se salámem a sýrem, nebo rohlík se sýrem a poteřný kečupem. Ale to není asi až tak divné. Nebo brambory smíchané se sýrem a kečupem. Jinak chleba s máslem a kakaem - mňam :)!
ivca — 3. 10. 2006 14:33

vlastně teď děti jedí Nutellu nebo Nugetu a my jsme si ji vyráběli sami
jasminka — 3. 10. 2006 14:46

TAKY JSME JEDLI JAKO MALÍ SLANÝ ROHLÍKY S JABLKAMA…STRAŠNÁ DOBROTA…ale některé kombinace tady teda hrůza…je vidět,že opravdu každý je úplně jiný,,,ale když by byl hlad opravdu velký,tak některé věci by také šli…ale opravdu jen některé :-))))))
suzy — 3. 10. 2006 15:40

ja si davam do vyvarovych a kremovych polevek kecup.a muj chlap ji rohlik klidne i ke kacene s knedlikama.­.proste ke vsemu :dumbom: nechapu jak to muze do sebe dostat..treba pecenej kralik opikany brambory a rohliky :dumbom:
Stelička — 3. 10. 2006 16:01

  • Bramborák se švestkama (bez česneku a koření) a cukrem
  • Chleba se sádlem, cibulí + jablko
  • Jednohubky s česnekovou pomazánkou + mandarinky (ztratí se dřív, než ty s paprikou, či jinou zeleninou)
  • Povidlová omáčka, knedlík + uzené maso
  • Houskový knedlík, marmeláda, máslo a cukr
  • obloha k číně: jablka sypaná kari
    lepista — 3. 10. 2006 16:56

Svíčková s rýží mi nepřijde divná, já ji mám ráda s kolínkama nebo kolínka mám ráda také s gulášem. Guláš s rýží ujde. Chutná mi řízek se zelím, chleba namáčený v octu.
Nejdivnější kombinace jsem viděla u našeho amerického kolegy, který v jídelně přivází kuchařky v úžas objednávkami typu zavináč s čočkou a kakaem.
Judita — 3. 10. 2006 17:08

Lucie27 napsal(a):

Můj taťka jí slovenské halušky se slaninou a povidlama.

Povidla nebo švestky (nejen sušené) jdou k masu a naslano velmi dobře. Existuje i švestková omáčka, která se dělá z povidel (asi jako rajská z protalku) a podává se k tmavším masům. (Teď vidím, že o tom píše i Stelička)
Joe — 3. 10. 2006 18:28

Na švestkový knedlíky, u nás šišky, je mák úplně normální. Jinak to není ono.
kačíkgirl — 3. 10. 2006 18:39

jů tak to já mám ráda čerstvej měkkej chleba s máslem cibulí na jemno a politý magim , nebo i jen tak cleba nasáklý magim a pak ještě těstoviny nebo rýži se sojovkou ale to asi není nechutný, a pak ještě maso drůbeží s jablečným poyré, to mě naučili v USA
kačíkgirl — 3. 10. 2006 18:39

jo a znáte někdo hacaprcánky?
markéta — 3. 10. 2006 18:41

Kačí pikantnosti z ložnice se do kuchyňky nehodí :D :D :D
kačíkgirl — 3. 10. 2006 18:42

no to jsem přesně čekala kdo se na to ozve mimochodem to jako ten rohlík vydlabeš a nacpeč do něj brambůrky ?
kačíkgirl — 3. 10. 2006 18:42

jo a taky jsou výborný octový brambůrky u nás snad jedině v tescu..
markéta — 3. 10. 2006 18:51

Tak co jsou to ty hacaprcánky??? rohlík jenom rozříznu a naskládam je tam jako salám :D
Octový brambůrky jsem měla ve španělsku a je to pěknej humáč :lol:
kačíkgirl — 3. 10. 2006 18:52

no hacaprcánky jsou brambory vejce v kyselý omáčce myslím že z kyselýho mlíka nebo normálního teď nevím a naleje se do toho ocet toha tam dám vždycky mazec…
jo a ještě ráda frťanuju lák na okurky ještě teplej jednou jsem ho takhle vypanákovala skoro lirt…mňam
markéta — 3. 10. 2006 18:58

máš dost ráda kyseliny viď? Ty kyselino :lol:
kačíkgirl — 3. 10. 2006 19:01

jéje ouplně mám plnou pusu slin na citron se solí
Jessie — 3. 10. 2006 19:45

Kamarádka mi předložila k večeři smažený hermelín s ananasem zapečeným uvnitř. Jí to hrozně chutnalo, já z toho měla noční můry
Oxi — 3. 10. 2006 19:53

kačíkgirl napsal(a):

jéje ouplně mám plnou pusu slin na citron se solí

a zabudla si dopisat tequilu :D
Ivča K. — 3. 10. 2006 20:07

Jednou jsem dostala chuť na chleba s máslem a na to jsem si nasypala mák s cukrem.(potom jsem zjistila,že jsem v tom)
markéta — 3. 10. 2006 20:07

TAk v kombinaci s tequilou bych si tu sůl s citronem taky dala :D
Lucy — 4. 10. 2006 12:41

Re: Jessie Kamarádka mi předložila k večeři smažený hermelín s ananasem zapečeným uvnitř. Jí to hrozně chutnalo, já z toho měla noční můry


Tak to já taky můžu, kromě brusinek se smažákem nebo hermelínem viz. výše....., můžu ke kuřecímu masu i ananas nebo broskve, ale to se jí normálně, akorát ten můj říká, jak si to můžu dát a navrch
té broskve ještě šlehačku..... MŇAAAAAAAAAAA­AAAAAMMMMMMMMMMMMM­MM
666salome — 7. 10. 2006 8:21

Kuře ananas broskev šlehačka - výborná kombinace :grater: jen kdyby se to ještě vařilo samo :grater:
Lucy — 7. 10. 2006 19:30

Dnes jsme měli masovou vepřovou roládu a neměli jsme pivo, :storstark: :storstark: :storstark: tak jsem to zapila šťávou....... :usch: :usch: :usch:
Ivča K. — 7. 10. 2006 19:44

Tak třeba před několika lety jsem na návštěvě jedla jednohubky s pomazánkou ze smradlavých syrečků a navrch měsíčky mandarinky nebo kousek pomeranče.Tyhle jednohubky máme nejradši.
ADRIANA 1 — 7. 10. 2006 20:15

jeden známy miluje bábovku potretú horčicou a so slaninou.
Jessie — 8. 10. 2006 12:03

Lucy - masíčko s ananasem taky můžu, ale spíš mi chutná víc s broskví. Ale ten hermelín, to fakt už nikdy
holka — 23. 10. 2006 12:33

Mám ráda nutelu a arašídové máslo. Nemívám to ale často doma, tak si místo araš. másla nacpu solené arašídy do rohlíku (s máslem nebo bez, jak kdy) a je to snad i lepší než kupované máslo a místo nugety si tam dám kousky čokolády.
Jo a bramborák pokapat Magi - mňam.
ivca — 23. 10. 2006 14:19

než začnu smažit topinky, pokapu je maggi - je to super
holka — 26. 10. 2006 15:35

helena napsal(a):

Děti a já jsme nudloví - takže další „rodinný fujtajblík“ - když zbyde špenát a pečené vepřové, nakrájet maso na kousky a se šťávičkou a špenátem zamíchat do nudlí. Musí to být horké a nevychovaně se to jí lžící - ale znáte to, některé jídlo snad ani s příborem tolik nechutná.

To je přeci normáolní jídlo. Dělají to i v jídelně. A navíc moc dobrý jídlo. Já dělám těstoviny+špe­nát+sýr
jasminka — 27. 10. 2006 22:24

a co říkáte ARAŠÍDOVÝM CHIPSům pocákaným MLÉČNOU ČOKOLÁDOU? chutná to jako 3D TATRANKY ,opravdu…přišel na to můj 3letý syn
Kamchinka — 22. 2. 2009 20:28

u kamarádky doma si dávají do guláše tatarku pak na taliri:( mela i dalsi pecky,ale to si musim rozvzpomenout.
sisi21 — 22. 2. 2009 21:19

Kamchinka napsal(a):

u kamarádky doma si dávají do guláše tatarku pak na taliri:( mela i dalsi pecky,ale to si musim rozvzpomenout.

ten se dělá ,,je to myslím plzeňský a na to ještě cibuli..tak to máme taky rádi..
LOCO — 22. 2. 2009 22:09

no mně zase chutná namazaný chleba máslem,osolený a na to nakrájet jablko.Apakškraloup na horkým mlíce.
Dita.L — 23. 2. 2009 10:51

Kdyz jsem byla prvne tehotna, tak u me jasne vedl cerveny meloun namazany kremzskou horcici :usch: nastesti mi to nezustalo :lol:

jo a deticky milujou ryzi s maslem a kecupem :co: :sjuk: :usch: a nebo bagetu naspanou kurecim masem, salatem a hranolkama :kapitulation:
Romča — 23. 2. 2009 11:17

Kamarádčin syn - chleba se šlehačkou :lol:
Dita.L — 23. 2. 2009 11:25

Romča napsal(a):

Kamarádčin syn - chleba se šlehačkou :lol:

bleeeeeeeeeee­eeeeeeeeeeeee­ee :lol: :lol:
sisi21 — 23. 2. 2009 13:27

ježiš to jsou,ale chutě :lol:


Reklama


Reklama

Reakce:
 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.06.09 05:56
Nezvyklé kombinace v jídle

Za celý svůj život jsem viděla hodně prapodivných kombinací, tak se s vámi o ně podělím:

  • můj děda dokázal bez zubů spořádat hovězí maso i s vařeným lojem - brrrrr,
  • můj tatínek pil čerstvě vyškvařené sádlo a dokázal jíst škraloupy z mléka - to dodnes neumím,
  • moje maminka měla jedno období, kdy měla moc ráda teplou zápražku, pěkně dohněda sypanou cukrem - jo to ujde,
  • můj bráška si mazal syrovou sekanou na chleba - ještě jsem se to nenaučila,

a toto jsem obkoukala u svých známých i neznámých lidiček:

  • namazaná houska sádlem - a pěkně tlustě,
  • sousta dortu zajídaná plátky tvrdého salámu,
  • rohlík namočený v 8% octu s plátkem tlačenky, taktéž i chleba,
  • chleba s máslem a k tomu párek,
  • zapečené šunkafleky s vejcem a pěkně pokapat polévkovým kořením maggi,
  • a po dlouhé době bramborový salát a k tomu houska,
  • a na závěr pecka - rozpečené uhlí - černé - kostka.

No nejezte to, když to chutná …

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.06.09 16:43
u nás se jí

koprovka jedině s vejcem a bramborem
segedín (hustý) s bramborovým knedlíkem
vepřová pečeně se zelím a br.knedlíkem
na ovocné knedlíky si dávám jen oslazený bílý jogurt nebo i ovocný
dcery přítel si na tlačenku zá:,–(ně maže hořčici
kamarádka si párky namáčí do meruňkové marmelády

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.06.09 16:44
...a ještě

tchán si na zbylé vdolky mazal sardelovou pastu a jedl je se salámem

 
blamamka
292 příspěvků 14.06.09 18:54
Toto je bomba

Jeden můj vzdálenější příbuzný si do všeho dává maggi. Ale úplně do všeho. Nebudete mi věřit,ale on si ho dává i do krupicové kaše.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.06.09 19:44
nezvyklé kombinace v jídle ivo ...

pokud by to byly vdolky pečené nasucho, jak dělávaly naše babičky … neměla bych problém.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.06.09 20:14
bedlo,

byly to klasické vdolky z „buchtového“ těsta pečené v troubě, které se pak rozkrojily. Byly to vlastně bochánky.
Moje babička (jižní Čechy) dělala vdolky hodně placaté, pekla je nasucho na tálu, později na plotýnce a ty se nerozřezávaly.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.06.09 21:23
Ivo,

už i to jsem přetrpěla a dnes už mně to neva… sladko-slané, začínám tomu přicházet na chuť, ale bochánek … nevím, nevím.

 
alena45
588 příspěvků 14.06.09 22:49
...

Ježiši, to sú chute !
no keď si predstavím, čo všetko za deň pojem, tak je to asi jedno. No spolu by som to nedokázala.
Z detstva si pamätám chlieb pokvapkaný vodou a posypaný cukrom. Môj starý otec si na mastný chlieb sypal buď kopčeky soli alebo ak mal chuť na sladké, tak kryštálový cukor alebo si na masť natrel ešte slivkový lekvár. Starý otec by nezjedol nič na oleji a tak všetko sa robilo s masťou. Aj palacinky sa robili na masti. A to bolo hnusné. Moja mama mi raz ponúkla kolienka s vajcom. Boli odporné, lebo ich posypala vegetou. To isté spravila aj sestre. Nemala rada varenie a varila asi 10 jedál dookola.
Môj naj exces sú asi taštičky zo zemiakového cesta : s lekvárom obalené makom a plnené klobáskou a taveným syrom poliate opraženou cibuľkou na slanine a masti spolu na tanieri. Toto milujem a keď sa mi to minie, tak mi vyhŕknu slzy.
A za normálne považujem cestoviny v cesnakovo-syrovej omáčke (cesnaku 2 hlavičky) s kopou kôpru a navrh ovocie. V zime mandarinky, minulú sobotu jahody. To je fakt vynikajúce.

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.06.09 08:18
...

Můj současný muž má hrozně rád Pivo + tatranku
můj bývalý muž si dával k bramboráku silný černý,oslazený kafe s mlékem (já k bramboráku musím buď studené mléko a nebo pivo)
(Ale kvůli tomu jsem se nerozváděla)

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.06.09 23:04
glamo,

tos mi zase připomněla moje předškolní léta u babičky na Hluboké… Cmunda a k tomu bílé kafe. To byla dobrota! Jak ráda bych ta léta vrátila zpět. Aspoň na chvilku.

 
Labužník Rachel02
234 příspěvků 21.08.09 21:11
...

Měla jsem kdysi období kdy jsem jedla jen tak samotné kousky másla obalené cukrem.
Jedna moje kamrádka si zá:,–(ně solila meloun a chléb s meruňkovou marmeládou a kyselou okurkou považovala za ohromnou pochoutku.
A nedávno jsem na jedné akci sledovala u stolu jednu dámu z Německa, která měla před sebou talíř s takovou tou klasickou čočkovou polévkou a vedle toho cosi, co v té jídelně nazývali kuřecí čínou (zkrátka směs na nudličky nakrájeného masa a zeleniny). Vždy si nabrala trochu polévky, nalila si to do vedlejšího talíře, promíchala a takto to pojídala.

 
Roomanka
205 příspěvků 22.08.09 17:18
...

Jako dítě jsem milovala žloutek s cukrem, jedla jsem to tajně. Potom jsem jak kolčava ta vejce pila po lehkém naťuknutí skořápky jen tak. Od mala mne lákají syrová játra, na těch fakt ujíždím. Mamině jsem je kradla z prkýnka, když je krájela na knedlíčky. Potom jsem byla v dospělosti pozvaná na zabijačku a tam se podávala LEGÁLNĚ!!!! umletá játra s česnekem a promíchaná se solí a pepřem. Prý je to zvyk v jižních Čech. Játra miluje i moje dcera, takže když přijede, už je meleme a mažeme na veku, to je potom mazec.
Dceruška kromě této zvrhlosti ujíždí na ostrém. Vrchol je, když si lije čínskou ostrou omáčku do mého svátečního vývaru nebo do okurkového salátu s kefírem.

 
anickav
2904 příspěvků 22.08.09 18:54
divné kombinácie...
  • moja mamka si k bramboráku - zemiakovým plackám prikusuje chlieb
  • otec miloval ovčí syr pokvapkaný medom
  • manžel k paradajkovej omáčke (+mäso+knedlík) musí mať kyslú uhorku
 
noskovice
1323 příspěvků 22.08.09 19:25
Aničko,

náš kamarád Sicilián jí zmrzlinu s chlebem a melouna taky s chlebem.
Jinak zde je specialitou ovčí sýr s medem. Na Sardinii nám to podávali i s kouskem včelího úlu. Bylo to velmi dobré. Chutnalo to, jako karamela.

 
anickav
2904 příspěvků 22.08.09 20:14
Soni, včelí úl?

Snáď plást nie? Žula si asi vosk…nie domček včiel…u nás sú teda úle drevené…

 
anickav
2904 příspěvků 22.08.09 20:14
Soni, včelí úl?

Snáď plást nie? Žula si asi vosk…nie domček včiel…u nás sú teda úle drevené…

 
anickav
2904 příspěvků 22.08.09 20:18
Bavila

som sa predstavou, že obhrýzaš včelí úľ a tak mi to odišlo hneď dvakrát…

 
noskovice
1323 příspěvků 22.08.09 21:07
Aničko,

já si nemohla vzpomenout, jak se to jmenuje, ale byla jsem si jistá, že píši blbinu. Aspoň jsi se pobavila a mně „obnovila“ zapomenuté slovíčko.
Blbnu lidi. Budou věřit, že tady jíme piliny s medem a ovčím sýrem.
Ahoj a díky!
P.S. Posílám Jankovi velkou pusu!

 
mrtvola
1394 příspěvků 22.08.09 21:58
Děvčata,

k tomu ovčímu sýru (uzenýmu) s medem se taky hlásím. Kuřecí plátky s pomerančovou marmeládou. Kakao s pepřem. Jsem dobyteček.

 
Alis
2617 příspěvků 24.08.09 16:56
Mrtvolko,

kakao s pepřem si umím docela dobře představit, nedávno jsem manželovi koupila čokoládu s černým pepřem, je to skvělé. Už jsme ochutnali i čokoládu s chilli, ale u mě to vyhrála čokoláda s mořskou solí. Báječné

Co se týče neobvyklých chutí - moc mi chutná pečivo s lučinou a jahodovou marmeládou, na chleba s marmeládou musí přijít špetka soli

Z příspěvků nahoře i dole vybírám - u nás koprovka jedině s bramborami a vajíčkem, synek zbožňuje rohlíky s máslem a šunkou a s chipsy.

Na další úchylky si vzpomenu až časem

 
gmp
1603 příspěvků 25.08.09 10:46
Medvědí bác

1 l červeného stolního vína, 0,5l rumu, 2 - 4 PL cukru, 10 kul. pepře, 10 zrnek Nového koření, 1 lístek vavřínu, 2 PL kakaa.
Cukr koření dáme do kastrolu, necháme zkaramelisovat - nepřepálit! zalijeme vínem, až začne řetízkovat přidáme rum, znovu počkáme až začme řetízkovat zasypeme kakaem. Podáváme vařící. Těžká a nebezpečná úchylka

 
Alis
2617 příspěvků 25.08.09 11:07
Milošku,

to může být moc dobré, hodně výživné, ale řekla bych, že už ne moc nebezpečné - pokud necháš víno vyvařit „až začne řetízkovat“ a stejně tak rum, pak přece vznikne moc dobrá, aromatická sladká, trochu trpká a příjemná dobrota, ale jistě již nealkoholická, ne?

Děávali jsme si v době mé puberty na chalupě Skarambulový nektar - svařený rum, do sklenic, zapálit a nad ním nechat zkaramelizovat kostku cukru. Připadali jsme si dospělí, hodně nám to chutnalo, měli jsme pocit, jak pijeme alkohol… ale protože část alkoholu vyprchala už při svaření a druhá část při karamelizaci, nikdy jsme se neopili

 
ChefBronia
57 příspěvků 28.08.09 05:30
chute vlastni + hostu

U nas je bezne, ze si hoste objednaji houbovou omacku s bram. salatem, svickovou s br. kasi, veprovou s ryzi nebo br.salatem, rizek s knedlikem ( bez omacky) atd. Jiz se nevzrusuju- vlastne a neni proc, at si kazdy ji co chce. Co je pro nas nemyslitelne, je v jinych zemich normalni.
U nas doma se na Vanoce jedli zelne zavitky s vanockou a jinak si to neumim predstavit. Tlacenka s babovkou a horcici taky dobra (ale to mozna bylo vic o hladu na koleji). Miluju chleba s maslem, eidamem a medem. Nemam rada gulase, ale muj boss mne to naucil s hranolkami a tatarkou. Hranolky namam rada a nejim je za zadnych okolnosti - ale tohle je jedina potvrzujici pravidlo(vyjimka). Ale to neni nic neobvykleho - jenom, ze mam rada neco, co vlastne nemam rada. Jo a jeste bych nesnedla tlacenku s octem (nerada ocet, jeho smrad - to radeji smrduteho skunka) a tak rohlik s majonezou a tlacenkou a cibuli.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.08.09 16:25
chefbronia,

ježí se mi vlasy na chutěmi vašich hostů. Samozřejmě, že je jejich věc, co u vás jedí. Doufám jen, že to pak nepovažují jako echt českou (slovenskou) kuchyni a nedávají to dál do světa.

 
casino
4473 příspěvků 26.08.11 16:49
Broskve s cibulí

No, musím se podělit ještě zatepla…
Dnes prý je nejteplejší den roku, tak tento salát v nejhorším svedu na úpal, či úžeh (furt si je pletu)

K dnešnímu lososovi (jen máslo, sůl a gril) jsem si plánoval salát z rajských. Podcenil jsem nenažranost plísně (bramborové?) a na tomatovníku v zel. zahrádce mé paní, jsem našel poslední dvě, která se tu spolu zapomněla.
Zpět do domu, cestou přes celý sad (nevím který chytrolín založil огород na konci pozemku, hned vedle hnojiště. No, aspoň to s vypěstovanými zmetky není daleko…), jsem sebou na shnilé broskvičce švihl tak, až se mi rozsvítilo.
Sebral jsem dvě broskve, byly zralé tak akorát, ještě na mašinku (tak se u nás říkalo škrabce na brambory), doma oloupal, vykostil, nakostkoval stejně jako ta dvě třešnová. Dále spařenou cibuli nadrobno, octovou zálivku (bílého čierného korenia požehnaně a nahrubo mletého, soli normálně, cukru jen aby se neřeklo)
Když jsem to v misce VŠECHNO smíchal, neudělalo se mi dobře! Proto to také píši sem a ne pod recepty! První sousto jsem opatrně žvejkal se zavřenýma očima.
Pak už to šlo samo… Néééééééé, jak to vypadá. Šlo to dovnitř, do vnútra!!! (Vše je jen ve vaší hlavě) :mrgreen:
Nakonec jsem se proběhl ještě pro jednu broskev a už neloupanou jsem ji pokrájel do cibulové zálivky co zbyla.
Prý je škoda dobrého člověka… dnes bylo škoda toho lososa! Ten salátek se dá baštit s ničím (nebo bez ničeho? esmeralda, jak je to OK? :-)
Cibule byla super-hyper, žádná cipolla di tropea, ocet tuzemský, žaden Aceto balsamico, natož di Modenna
Broskve byly zralé, sladké…, ale z toho salátu byla na jazyku nejsadší cibule, pak rajče a teprve pak broskev.
No, když mohou být broskve plněné kde čím, tak proč ne, pro jedenkrát, broskve s cibulí…


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz