Nevíte o PRAVÉM pivním sýru?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
surrealy
1 příspěvek 26.10.09 21:29
Nevíte o PRAVÉM pivním sýru?

Nevím, zda mi někdo porozumí, natož poradí…

Kdysi (před rokem 1989) existoval u nás pivní sýr, (mimo olomouckých syrečků asi nejlepší originální český sýr), z výrobny Kruh u Roztok. Ta byla asi zrušena a s ním vzal za své i tento druh pivního sýra. Vím z vlastní zkušenosti a z reakce francouzských přátel jak jej vysoce hodnotili, pozor!! a to zdaleka nejen k pivu, ale i k červenému vínu.
Po nějakém čase se objevil jakýsi „Jarošovský pivní sýr“ ze sýrárny bří Brunnerů, což je paskvil - je jakýmsi předraženým druhem Romaduru (nic proti Romaduru, ani jiným tzv. „zrajícím sýrům“, např. proti Žumberovi), ale toto je zjevně falešná reklama anebo i nevědomost a ignorance výrobců ale i znalých lahůdkářů!!!
Pravý pivní sýr byl bílý, „tvarohovité“ konzistence, ale po náležitém uzrání se specifickou chutí, ke které se má onen „jarošovský“ jako koza k petrželi.
Mimochodem, i to že se kdysi podával v restauracích „na rozdělání“, svědčí o tom, že byl něco jiného než to co se dnes za něj vydává.
Ví snad někdo, že by se ještě někde vyráběl ten pravý PIVNÍ sýr???


Reklama


Reklama

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz