Kamarád nám vykládal o lahodném pokrmu který vařívala jeho žena.
Byla v tom kapusta nakrájená na nudličky, uzené maso na kostičky a potom
se to zapeklo.
Podle jeho slov „něco jako slaná žemlovka“.
Já samozřejmě nemám ponětí o co se jedná, ale možná některý
z vás Labužníků bude tento pokrm znát.
Něco jako žemlovka....
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
Něco jako žemlovka....
...
podobá sa to na koložvársku / klužskú kapustu ale bez ryže, alebo nejakú variáciu na plnené kelové listy, ťažko povedať presnejšie (teda kapusta alebo zelí? - kel/kapusta)
Zkus, jestli se bude podobat
Zapečená kapusta vzpomínce tvého kamaráda. Dělám ji leta a moc nám chutná, dobrá je i studená.
Kapusta
Jen pro upřesnění - ten můj recept je z kapusty po česku (slovensky tedy kelu), ne ze slovenské kapusty (česky zelí).
Může to být
jak píše Jenofefa, mimochodem to určitě udělám s tou krupicí, nebo to upečte jako velikonoční nádivku žemlovou. Jen místo kopřiv a bylinek dejte povařenou a na nudličky nakrájenou kapustu. My jsme to měli zrovna v sobotu
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie