ne tak uplne mimo misu...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
airan
652 příspěvků 15.03.06 17:11
ne tak uplne mimo misu...

Vazeni labuznici, vzpomnela jsem si na lecive ucinky okry (ibysek jedly) v souvislosti s navstevou jedne prazske nemocnici. Ztrnula jsem hruzou - prevladali nadory (bohuzel i ty zhoubne) zazivaciho traktu a tlusteho streva. Okra se doporucuje jako prevence a na zklidneni zanetu. Neni tady moc znama, proto prosim tech, co umeji davat odkazy a radi prekladaji, aby sem pridali o tuto lecivou zeleninu co nejvic informace. Je skoda prehlizet neco tak dobre a zaroven zdrave. Tech z vas, co znaji arabskou, indickou, africkou kuchyni a jine kde se pouziva okra, bych poprosila o pridani receptu. Dekuji predem vsem a preji krasny vecer.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Tasma
415 příspěvků 15.03.06 17:28
...

Je Okra to, z čeho se v Egyptě dělá studené či teplé Karkady?
Koupila jsem to jako sušené ibiškové květy a dělám z toho moc dobrý čaj. Jelikož do Egypta nejezdím každý týden a květy docházejí, myslela jsem, že si v létě nasuším z vlastního ibišku. Ale obávám se, že Ibišek pokojový a jedlý bude asi trochu rozdíl. Nerada bych se otrávila. Budu to muset na internetu prozkoumat.

 
Tasma
415 příspěvků 15.03.06 18:47
...

Okra na karí pro 4 osoby
500 g mletého masa
1 cibule
600 g okry
6 rajčat
2 lžičky oleje
4 lžičky kari
sůl, pepř

Obloha:
bílý jogurt s česnekem
rozinky, arašídy, strouhaný kokos
Příprava:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme karí, asi minutu opékáme, pak dáme mleté maso a mícháme až zhnědne. Potom vsypeme očištěnou okru, osmahneme, přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a asi 30 minut dusíme. Podáváme s vařenou rýží a obložíme miskami s česnekovým jogurtem, spařenými rozinkami, arašídy.
Další recepty jsou třeba na těchto a těchto bohužel vše anglicky - snad kdyby se našla nějaká dobrá duše a přeložila to. Já ovšem stejně nevím, kde se Okra dá u nás koupit. Nikdy jsem ji neviděla.

 
airan
652 příspěvků 15.03.06 19:20
Tasma,

u receptu „kure-vzpominka na Afriku“ je obrazek okry. Neni to ibiskovy kvet ze ktereho se dela caj I kdyz ten caj je taky dobry

 
Tasma
415 příspěvků 15.03.06 19:30
...

Co jsem prošla internetové stránky, tak si myslím, že z ibišku jedlého neboli Okry se sbírá nejen květ ,z kterého se dělá Karkady, ale později i malé lusky/semeníky/ pro kuchyňskou úpravu.

 
Tasma
415 příspěvků 15.03.06 19:49
...

Si tady sice povídám sama se sebou, ale co už. Nedalo mi to, a na této stránce jsem konečně zjistila, že Karkade je také z ibišku, ale jiného. Je tam opět i několik receptů na úpravu Okry.

 
esmeralda
4813 příspěvků 15.03.06 21:08
Okra
 
penda
4752 příspěvků 15.03.06 21:31
...hahahaa

tak aby nebylo megamanovi ivovi smutno, přibyla ještě megawoman esme ;o)))

Poradím Vám, když chcete vkládat obrázek z nějaké netové stránky, na které je ale příliš velký, stáhnětě si ho nejdřív do pc a v jakémkoli programu na fotky upravte jeho velikost (stačí jen, když zadáte velikost šířky nebo výšky, druhá velikost se automaticky doplní)…ty rozměry si zapište a když vkládáte obrázek pomocí tagu img src, pouze na konec připište width= a height= (sem vepíšete ony opsané rozměry) a obrázek bude daleko menší než na Vámi nalezené webové stránce. A poté onen obrázek, co jste stáhli do pc, můžete vyhodit (sloužil jen k tomu, aby pak obrázek, který sem vložíte, nebyl deformovaný). Složitější a zbytečnější možností je obrázek stáhnout, zmenšit a nahrát editorem na labužníka.

 
esmeralda
4813 příspěvků 16.03.06 05:43
Soráč Vladko a ostatní,

chtěla jsem vám udělat radost a našla jsem hezký obrázek Ibišku.
Avšak ouha… Ono by jenom stačilo, abych čuměla na to co dělám a hned ve vlastnostech (properties) bych se dozvěděla že má obrázek kravské rozměry.
Tak snad ještě jednou…

 
Ivo
1045 příspěvků 16.03.06 07:42
Tak Esme...

…a Vladka to odhalila a je to venku…nejen stejné vlnění, ale i megalo......

 
penda
4752 příspěvků 16.03.06 10:25
Esme,

nic si z toho nedělej, když se podíváš na článek o Rudolfovi II., nejsem na tom o moc líp než ty…můžeme pomalu soutěžit, kdo tu stránku rozšířil víc…;o))) Pěkný večer přeji. :o)

 
airan
652 příspěvků 16.03.06 11:11
Tasma,

Mas pravdu, omlouvam se. Pouziva se jak kvet, tak plodina Esme, nevadi Jestli te to uklidni, ja neumim vkladat zadne. Dekuji za prispevky, snad vas premluvim i o pridani vic teceptu, je fakt skoda, bereme li v potaz jak dobre okra pusobi na organizm.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz