Náplně do slaných závinů

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
marmelada
1643 příspěvků 26.02.08 14:15
Náplně do slaných závinů

Chystám velkou slávu a chci krom jiného upéct větší množství slaných závinů s různými náplněmi. Mám nakoupeno výborné listové těsto, tak bych potřebovala poradit - získat inspiraci na náplně. Nemusí být všechny za každou cenu masové - masožrouti budou hodovat na něčem jiném. Díky

Reakce:
Eja
3837 příspěvků 26.02.08 14:34
Marmeládko,

mám vyzkoušené - listový špenát, plátky žampionů, nahrubo rozdrobený balkánský sýr, zelené olivy ( nemusí být), okořenit. Dobré teplé i studené.

KUHTIK
39 příspěvků 26.02.08 14:51
Slaný závin-náplň

Těsto: • 1 balíček listového těsta • 2 žloutky na potření • sůl • kmín

Paštika: • 300 g kuřecích nebo vepřových jater • 3 vejce • 1 dl sladké smetany • sůl • vegeta • mletý pepř podle chuti

Játra umeleme nebo rozmixujeme společně se sladkou smetanou, vajíčky a kořenícími pří:,–(ami. Dáme do formy, kterou jsme předem vymazali tukem a vysypali strouhankou. Pečeme, dokud povrch nemá pěknou zlatohnědou kůrku. Vyklopíme z formy a po vychladnutí nakrájíme na tenké plátky. Na pomoučeném válu rozválíme listové těsto. Potom ho nakrájíme na stejné čtverce, do středu každého vložíme plátek paštiky, přeložíme dva protilehlé rohy a přitlačíme. Těsto potřeme žloutkem, posypeme kmínem, solí a upečeme dozlatova. Chutná teplé i studené.

Škvarková náplň: (suroviny)
300 g škvarků
1 malá cuketa
3 cibule
3 vejce
1 polévková lžíce majoránky
sůl
mletý bílý pepř

Zelná náplň s klobásou: ( suroviny)
300 g klobásy
100 g uzené slaniny ½ hlávky bílého zelí
2 cibule
2 vejce uvařená natvrdo
2 vařené brambory
1 čajová lžička mletého kmínu
1 polévková lžíce vegety

Škvarková náplň: Škvarky umeleme, přidáme jemně nasekanou cibuli, na nudličky nastrouhanou cuketu zbavenou vody, vejce, sůl, koření a promícháme. Je-li směs příliš tuhá, přidáme lžíci kysané smetany.

Zelná náplň s klobásou: Uzenou slaninu nakrájíme nadrobno, osmažíme, postupně přidáme nasekanou cibuli, nadrobno nakrájené zelí a podusíme doměkka. Odstavíme, necháme vychladnout, potom přidáme nadrobno nakrájenou klobásu, pokrájená vejce, nastrouhané brambory, mletý kmín a vegetu, která nahrazuje sůl, dobře promícháme. Klobásu můžeme nahradit pokrájeným uzeným masem.

Alis
2617 příspěvků 26.02.08 15:08
...

Marmeládko, nesu svou trošku do mlýna :-) Např. se mi osvědčila náplň z kysaného zelí a s anglickou slaninou, listový špenát a losos, rajčata, šunka, sýr, náplň z kuřecího masa po čínsku a orientální závin - na poslední dva jmenované vložím samostatný recept zítra :-), mí synové milují závin z listového těsta s nivou, velké ohlasy sklízí také česnekový závin TARGET = _new , moc dobrý je například úplně jednoduchý závin se strouhanou směsí sýrů a se sekanými vlašskými ořechy…, dala by se myslím také výborně použít náplň kapustového závinu TARGET = _new atd., atd. Přeji moc úspěchů a hodně ispirace :-)

marmelada
1643 příspěvků 26.02.08 16:07
Děkuji

Vám všem. To byla rychlost. Labužníci nezklamou! Už jsem si to překopírovala do mailu a vybírám. Přihodila jsem ještě Kapustovou náplň od Alis. Dám vědět, jak to dopadlo .

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.02.08 08:56
doporučujem medvedí závin :o)

Za chvíľu v tejto teplej skoro jari začne vyliezať cesnak medvedí - urobíte si príjemnú prechádzku do lesa a máš vyriešený ďalší bod menu. A ak to chceš naladiť do veľkonočného tónu, skombinuj s natvrdo vareným vajcom ;o)

http://recepty.labuznik.com/recipe.php?…

lydia
1227 příspěvků 27.02.08 16:07
jestli ještě není pozdě

doporučuji zelený štrůdl který je pod mými recepty, nebo cuketový štrůdl. Cuketový je sice s jiným těstem, ale dá se použít i listové.

bona
2416 příspěvků 27.02.08 16:47
Marmeládko,

možná už přispívám pozdě, ale hledala jsem, hledala v babiččiných receptech, navíc mě trápil (no, pořád trápí) moudrák, ale našla!

Je to paštika v listovém těstě, jak ji dělal můj děda, třeba se Ti bude líbit:

100 g vepřových jater, 300 g plece a 150 g slaniny marinujeme den ve směsi 150 ml koňaku, 300 ml bílého vína, 150 ml madeiry nebo vermutu (červený, sladký), jakovce, tymiánu, bobkového listu, muškátového oříšku a pepře.
Pak vyndáme koření, dobře orestujeme na oleji a rozmixujeme. Přidáme 1-2 vejce, osolíme, opepříme.
Formu na paštiku (srnčí hřbet) vyložíme vyváleným těstem, naplníme směsí, uzavřeme, potřeme žloutkem a pečeme asi půl hodiny.
Nikdy jsem to nepekla, ale je to jistě ozkoušené.
Papa Bona

marmelada
1643 příspěvků 27.02.08 22:15
Lydie

náplně na cuketový a zelený jsou to, co jsem hledala. Projela jsem tvoje recepty a je tam plno skvostů. Časem se snad k některým dostanu - je opravdu co řešit.

marmelada
1643 příspěvků 27.02.08 22:17
Bono

děkuji. Není pozdě, ale tenhle alkoholový receptík si nechám na nějakou párty v užším kruhu - a vyhraju si s ní. Paštiky dělám moc ráda - sice krátce, ale ráda. Díky za recept, už si ho kopíruju do mailu.

lydia
1227 příspěvků 28.02.08 18:07
marmelado,

děkuji za pochvalu.
Mám ještě nějaké recepty, ale některé nejsou vyzkoušené.
Třeba s dýní a hruškami. Až vyzkouším, vložím.
Také si můžeš udělat cibulovou náplň do štůdlu. Alespoň 2 velké cibule orestuj na oleji, může být olivový, přidej podle chuti česnek. Nech vychladnout. Smíchej 1 vejce se šunkou na kostičky nakrájenou, přidej sýr, vmíchej trochu šlehačky. Zelenou petžel.
Nebo: udělej náplň jako na pizzu. Smíchej uherský salám, nebo šunku, sýr, nejlépe mozzarellu, artičoky a olivy, bazalku.
Nebo: 200 g listového špenátu, 200 g žampionů, cibule, česnek, vejce, trochu šlehačky.
Když se k tomu dostanu, vložím recepty pořádně , když budeš mít zájem.
Přeji krásnou velkou slávu.

marmelada
1643 příspěvků 02.03.08 20:50
Po slávě

Tak jsem si z vašich receptů vybrala a upekla zelený, zelný, sýrový a italský závin. Povedly se a chutnaly. Děkuji vám za inspiraci. Jinak - sláva se velmi povedla.

Labužník dasad02
42 příspěvků 02.03.08 21:53
...

Cauky, tady je taky nekolik variant http://www.nadoma.cz/…r_detail.php?…

lydia
1227 příspěvků 05.03.08 13:54
Marmeládo,

důležité je, že se sláva povedla a že chutnalo. Až budu mít zase nějaký recept vyzkoušený, přidám ho pro tebe, na příští slávu

lvice
148 příspěvků 06.03.08 11:27
Tvaroh

Nejen vegetariánovi zachutná náplň z tvarohu ochuceného solí a česnekem. Mám vyzkoušeno. Dobrou chuť.

dagmar460
4 příspěvky 27.05.16 00:38

Chci ho udělat zítra k obědu. Drobně nakrájenou cibuli osmahnout s uzeným bůčkem, dát Adžiku-koření, těsto potřít kečupem a dát na to tu směs, tvrdý sýr, zatočit, potřít vejcem a posypat kmínem a solí… :potlesk:

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz