Napalm utrejch

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Roomanka
205 příspěvků 08.04.09 15:47
Napalm utrejch

Tak ještě jednou zkouším „samoléčitele“: nemáte uschován tento recept? Dával(a) ho sem kenny, ale všechno je smazané…


Reklama


Reklama

Reakce:
 
HelcaK
960 příspěvků 08.04.09 19:50
Abys neměla pocit, že tě tu ignorujem,

já se fakt snažila, většinu smazaných receptů jsem najít dokázala, ale tenhle je smazaný příliš dlouho - našla jsem jen diskuzní příspěvky, ale bez receptu…

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.04.09 23:23
Napalm utrejch

Napalm-utrejch
kategorie: léčivé recepty
recept je určen pro 1 osob(y)
doba přípravy je cca 5 dní
Ingredience:

Ačkoliv jsem každým coulem fanoušek vědy a jedním z mých koníčků je farmakologie, jsem ochoten připustit, že i přírodní produkty nemusejí být vždy příliš toxické a nedostatečně selektivní. V následujících řádcích proto uvádím recept na chuťově odporný leč po léčebné stránce velmi účinný nápoj. Jeho účinky jsou širokospektrálně antibiotické (účinkují především na grampozitivní, ale také na některé gramnegativní bakterie), antivirotické a antiflogistické (což do jisté míry potažmo přináší i efekt analgetický). Navíc vypití stopečky tohoto nápoje každé ráno ihned po probuzení funguje jako spolehlivá prevence kardiovaskulárních onemocnění (díky následné periferní vazodilataci). Lze předpokládat, že nápoj má rovněž účinky podobné účinkům blokátorů kalciových kanálů.

60-65% pálenka (ověřeno na slivovici a rybízovici) česnek čerstvé chili papričky z květináčku či zahrádky
lesní med
Příprava:
Připravíme si čistou skleněnou karafu určenou k dekantaci červeného vína. Česnek a chili papričky nakrájíme na droboučké kousíčky. Snažíme se nešetřit obzvláště česnekem. Směs dopravíme do karafy tak, aby celé její dno bylo pokryto vrstovou zhruba půl cm vysokou. Zalijeme sedmičkou pálenky a necháme 3 dny stát při pokojové teplotě. Pálenka by měla díky asimilaci česnekových silic a dalších látek mléčně zbělat. Čtvrtý den přilijeme med, komíháním rozptýlíme a necháme stát další dva dny. Opět komíháním promícháme. Teprve poté je nápoj připraven k použití.

Nemusíte se bát, že by z vás pak celý den táhl česnekový odér. Díky této formě podávání výpary z úst zmizí již po čtvrt hodině.
Doporučená příloha:
Cokoliv na zajedení. Nejlépe mi zabírá šťavnaté jablíčko.
Původní kuchyní tohoto receptu je Česká republika
Autorem receptu je kenny
Recept naleznete na adrese http://recepty.labuznik.com/recipe.php?…

hned,jak kennyho recepty zmizely, daly se ještě přes google najít v archivu Jsem ráda, že jsem si uložila i tento. Sice jsem ho nezkoušela, ale aspoň tobě pomůže

 
Roomanka
205 příspěvků 08.04.09 23:35
Díky moc,

co já jsem se natrápila!!! Slíbila jsem recept kamarádce, protože vskutku máme od chřipky a podobných viropotvor pokoj. Já si asi také začnu oblíbené recepty archivovat, protože při pohledu na mnohé diskuze jeden dostává strach, že by mohli odejít další labužníci. No, ale to je spíš do „mimo mísu“…


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz