Prosím, je tu někdo rozhlédnutý v Děčíně či okolí?
Ne vlastní vinou jsem se ocitla na pár měsíců v tomto kraji a nějak
nejsem schopná nakoupit, jak jsem byla zvyklá. Chybí mi krám s levným a
dobrým kuřecím masem, zatím jsem narazila jen na jeden, kde mají něco, co
vydávají za levná stehna, ovšem prodávají je i s páteří, biskupem a
krkem na 40,– Kč (může mi někdo vysvětlit, jak můžou mít VŠECHNA
stehna páteř, biskupa a krk?) Nemají ani drůbky, ani čistá křídla,
krůtí žádné.
Za to prodávají bůček za cenu svíčkové. Jsem tu trochu jako v ve
snách…
Hledám dobrou prodejnu drůbeže, masa, uzenin, ale taky slušné zeleniny (kde
najdu drobné pěstitele???) Koupit květák, kapustu, pórek, obyčejnou cibuli
či dobré brambory je neřešitelný problém. Já pražský zhýčkanec,
zvyklý na žampióny za třicet tady trpím těžkými traumaty. Ještěže mi
včera řekli, že tu mají čtyři psychiatry
Nákupy na Děčínsku
40 za takový kus je luxus, ořežeš krky a biskupy s páteří na
polévku, stehna jsou zadarmo
Příspěvek upraven 26.06.12 v 23:14
Dando Dandovatá, moc neprovokuj, jsem zvyklá kupovat biskupy a krky za
12,–, kostry na 8,– pak jsou tyhle odřezky safra luxusně drahý a stehna
za osmdesát, už jsem se rozhodla, že pokud mi nikdo neporadíte „dobrou
adresu“, budu nakupovat celá kuřata, vyprsím, naporcuju a mám to stokrát
levnější.
To je rozumný řešení, ale ceny se odvíjejí od nákupu, holt nebude
pečený stehno za 15, ale za 35
Poslala jsem ti kontakt, zkus se domluvit, mají i krůty, celé i bourané a
dost dobrou uzeninu
To já vím taky, ale za prvé mě štve princip okrádání a oblbování
lidí… nazývat stehnem biskupa a krk je svinstvo. Prostě se mi u takových
„obchodníků“, co lžou a dělají z lidí blbce z principu nechce
nakupovat, za druhé, stehno si samozřejmě udělám, odřezky nevyhodím, ale
udělej polívku z odřezků za 40,– pak ji neprodáš ani s pražskou či
vysokohorskou přirážkou. Tedy, jednu jsem pod Ortlerem jedla, stála asi
šest Euro a dnes tuším, že si nechávali vozit maso z Děšína
určitě
Jako stehna je to blbost, možná jako čtvrtky, to by i šlo Polívka by byla drahá, musíš z těch
odřezků obrat maso a prodat ho jako kuřecí koktejl - 50g masa/80Kč,
v nízké šampusce na listu hlávkového salátu, aby to vypadalo a do
polívky dát nudle místo toho masa
Ani jako čtvrtky to neberu, to by musel mít brojler dva krky, dvě
páteře… takovej siamskej paskvil… Neboj, já si s odřezkama poradila a
poradím (když bude nejhůř), ale nechci tam nakupovat, chci chodit
k seriózním prodavačům. Proto jsem se ptala a ptám. Nechce se mi věřit,
že jsem se ocitla ve světě, kde jsou lidi ovce, co nakupují takový
zlodějský nesmysly…
A dodatek - naivně jsem si myslela, že když vyjedu za Prahu, budu mít
náruče čerstvé zeleniny a ovoce… největší pitomost, co jsem mohla
vymyslet. Tady v hospodách jsou bezmasá jídla dražší, než
dvousetgramový steak.
P. S. Ten kontakt mi ještě nedošel… Předem děkuju
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
