Nakládaný zelený pepř

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
honza39
31 příspěvků 08.02.12 13:48
Nakládaný zelený pepř

V knize paní Jarmily Loukotkové „Jarmila Loukotková vzpomíná, vypráví a vaří“ se vyskytuje v receptech „nakládaný zelený pepř“. Je to báječná kniha, plná receptů a vůbec se dobře čte. I když recepty jsou podrobné, zajímavé, nikde tam nepopisuje postup, jak „nakládaný zelený pepř“ vyrobit, jak a do čeho naložit a p.
Pokud to někdo z vás zná, používá a vyrábí, napište mi prosím mail a vrhněte to do Labužníku - určitě to bude zajímat i ostatní. Díky - honza39


Reklama


Reklama

Reakce:
 
wydra  08.02.12 18:04

Honzo, zavarovani kulicek zeleneho pepre je jednoduche, samozrejme i variabilni, jako cokoliv.
Tady je dost receptu, jestli zvladnes z anglictiny?
V podstate 1 : 1 voda a vinny ocet a trochu soli. Nekde se prida kousek cesneku, jinde olej a dalsi a dalsi varianty tam najdes! Green pepper jsou ty kulicky, green ball pepper jsou zelene papriky, bacha na to! :-)

Zelený pepř se sklízí jako první, dříve než začnou bobule červenat. Neprobíhá fermentace, ale plody se ihned suší teplým vzduchem nebo se nakládají do slaného nebo kyselého nálevu (zkopirovano).

 
iva  08.02.12 20:59

Nakládaný zelený pepř se dá i koupit ;)

 
honza39
31 příspěvků 09.02.12 15:50
odpověď pro wydru a ivu

Díky za tipy. Na tom webu cooks je spousta zajímavých receptů, časem to prozkoumám. Myslím ale, že bez nakládaného pepře lze žít i vařit.

 
di
2451 příspěvků 09.02.12 16:21

Honzo, kupte si to hotové, stojí to pár korun: http://www.essa.eu/index.php?… A jak se tak koukám na ty skleničky, které mám doma (pepř červený a zelený), je to naložené v slaném octovém láku. Soli 7 %, procento octa bohužel nepíšou.
P.S. Recepty určitě najdete na gůglu, namátkou jsem to zkusila pohledat a první nástřel je zde: http://www.google.com/#… - zelený pepř (green peppercorn) je něco trošku jiného, než zelená paprika (green pepper).

 
wydra  09.02.12 17:52

di :palec: :potlesk:

 
casino
4463 příspěvků 09.02.12 20:58

Do guláše dávam papriku i pepř…
Ale takový guláš jaký jste tu uvařily z těch paprik a pepřů bych nedokázal :mrgreen:

honza39,
jj, „…bez nakládaného pepře lze žít i vařit.“
Ale např. taková paštika s nakládaným zeleným pepřem, to je pohádka :palec:

…nebo krém do makronek s tímtéž najemno posekaným, některým chutná víc než makronky s krémem wasabi…


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz