V knize paní Jarmily Loukotkové „Jarmila Loukotková vzpomíná,
vypráví a vaří“ se vyskytuje v receptech „nakládaný zelený pepř“.
Je to báječná kniha, plná receptů a vůbec se dobře čte. I když recepty
jsou podrobné, zajímavé, nikde tam nepopisuje postup, jak „nakládaný
zelený pepř“ vyrobit, jak a do čeho naložit a p.
Pokud to někdo z vás zná, používá a vyrábí, napište mi prosím mail a
vrhněte to do Labužníku - určitě to bude zajímat i ostatní. Díky -
honza39
Nakládaný zelený pepř
Honzo, zavarovani kulicek zeleneho pepre je jednoduche, samozrejme
i variabilni, jako cokoliv.
Tady
je dost receptu, jestli zvladnes z anglictiny?
V podstate 1 : 1 voda a vinny ocet a trochu soli. Nekde se prida kousek
cesneku, jinde olej a dalsi a dalsi varianty tam najdes! Green pepper jsou ty
kulicky, green ball pepper jsou zelene papriky, bacha na to!
Zelený pepř se sklízí jako první, dříve než začnou bobule červenat. Neprobíhá fermentace, ale plody se ihned suší teplým vzduchem nebo se nakládají do slaného nebo kyselého nálevu (zkopirovano).
Díky za tipy. Na tom webu cooks je spousta zajímavých receptů, časem to prozkoumám. Myslím ale, že bez nakládaného pepře lze žít i vařit.
Honzo, kupte si to hotové, stojí to pár korun: http://www.essa.eu/index.php?…
A jak se tak koukám na ty skleničky, které mám doma (pepř červený a
zelený), je to naložené v slaném octovém láku. Soli 7 %, procento octa
bohužel nepíšou.
P.S. Recepty určitě najdete na gůglu, namátkou jsem to zkusila pohledat a
první nástřel je zde: http://www.google.com/#…
- zelený pepř (green peppercorn) je něco trošku jiného, než zelená
paprika (green pepper).
Do guláše dávam papriku i pepř…
Ale takový guláš jaký jste tu uvařily z těch paprik a pepřů bych
nedokázal
honza39,
jj, „…bez nakládaného pepře lze žít i vařit.“
Ale např. taková paštika s nakládaným zeleným pepřem, to je
pohádka
…nebo krém do makronek s tímtéž najemno posekaným, některým chutná víc než makronky s krémem wasabi…