nakladaný Hermelín

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník gabika
117 příspěvků 08.04.05 08:24
nakladaný Hermelín

…este som ho nejedla a rada by som to vyskusala z jeho pripravou. Vcera uspesne kupeny „Kral syru“ a v chladnicke cakajuci na zuzitkovanie. Na labuznikovi som nasla recepty, ale vsetky obsahuju feferonky. Nakolko chcem aby to jedol aj zakonity (a on vzhladom na zaludok) nemoze, NEPORADI MI PROSIM NIEKTO NIECO DOBRE ale bez stiplaveho?
 gabika


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 08.04.05 09:00
Gabiko,

loni v létě vyšel recept v Oetkerově receptáři, kde je do zavařovací směsi přidán Pikant fix od Dr.Oetkera. Tohle nepoužívám, čili to neznám, ale když by se to nahradilo něčím jiným, byla by chuť nálevu nepikantní, protože jinak v tom nálevu nic pálivého není. Jen co to vyhrabu (ten recept), tak Ti ho sem napíšu a mrknu se i na stránky Oetkera, jestli tam o těch fixech nebude něco bližšího. Vím jen, že je snad ještě jeden, sladko-kyselý.

 
penda
4752 příspěvků 08.04.05 09:07
tak Gabi,

mrkni se sem , úplně dole jsou ty přípravky popsány, slouží vlastně k zabránění „zkázy“ pokrmu bez zavařování, ten pikant je s chilli a ten sladko-kyselý asi dodá chuť, která je známá např. se sterilovaných okurek, hub, atd…tak jestli budeš chtít, můžeš to prubnout. Ten recept jdu hodit na labužníka kvůli dalším zájemcům, co si rádi recepty i tisknou.

 
penda
4752 příspěvků 08.04.05 09:41
tak tady...

…je ten od Dr. Oetkera , jinak jsem ještě našla na labužníkovi dva nepálivé, jeden je od pampelišky a jeden od Myšáka. odkazy jsem sem před chvílí vložila, ale vypadl mi net a jsem naštvaná, že mi vše zmizelo, tak promiň, nemám náladu to jít znovu hledat. Ten od Myšáka se jmenuje Naložený hermelín ala Jamajka…tak ať chutná.

 
Eleeen
1127 příspěvků 08.04.05 10:08
ten můj

variací na nakládaný Hermelín je asi tolik, kolik lidí ho vyrábí. U mě doma také nikdo nemusí moc pálivé, a tak prostě feferonku vynechávám. Většinou nakládám hermelín rozkrájený na menší kousky, protože ho chci mít dřív hotový a stejně jsem chodívala ukrajovat z celého hermelínu, abych zjistila, zda už „je hotový“ (přiznávám se, že to bylo proto, že mě prostě už honila mlsná) a nakonec tam byl kousek, že? ;-D
Já si nachystám kostky sýra a dávám do směsi koření MEXICO GRIL od Kotány anebo do jiného, třeba grilovacího koření, k tomu přidám na plátky nakrájené stroužky česneku, kousek cibule, trošku soli a vše zalívám slunečnicovým olejem (všechno musí být ponořené). Pokud nechci „červenou“ variantu, použiju třeba provensálské bylinky. Můžete si o mě myslet, co chcete, ale takhle si nakládám hermelín já. Žádná feferonka, minimum pálivého.
Tak to třeba zkus!

 
DanaJ
1136 příspěvků 08.04.05 10:58
Paprika

…já bych tam určitě dala papriku. Sladká mletá ve směsi grilovacího koření je a třeba k těm bylinkám provenskálským popř. zeleným…co třeba čerstvou papriku zelenou nebo žlutou.

 
Eleeen
1127 příspěvků 08.04.05 11:22
červená kápie

jednou jsem nakládala se čtverečkama červené kápie.
Právě ta bylinková varianta - nečervená - je chuťově hodně rozdílná od všech těch načervenalých až červených.
Každý to má rád jinak, já mám ráda obě varianty a na odzkoušení - třeba jen jeden hermelín do skleničky - to není špatné. Prostě jen zelená, bylinková varianta.
Mimochodem, v mexico-grilu je paprika taky.
ZAPOMNĚLA JSEM NA TROŠKU PEPŘE - zá:,–(ně bílého.

 
ajta
590 příspěvků 08.04.05 17:49
a co Hermadur???

už jste někdo zkoušel nakládat Hermadur??

 
Labužník TinaH02
46 příspěvků 11.04.05 00:46
...

Ahoj Gabiko, souhlasim s Eleen, receptu na nakladany hermelin je stejne jako lidi, kteri ho delaji. Takze muj recept (nepalivy):
hermelin rozkrojim na pulku (na boku, zustanou dve uzka kolecka), nakrajim si porek, cesnek na platky. Na dno sklenice dam trosku porku, cesneku, nakladanych zampionu na platky, berani roh (nepalivy), pripadne i 2-3 rozpulene olivy. Na to kolecko hermelinu, lehce popeprim hrube mletym peprem a opakuju vrstvu s porkem atd., pak zas hermelin atd. az dojde hermelin. Pak zaliju olivovym olejem a dam do chladna ulezet. Snazim se moc neochutnavat :).
Vyborny taky je mezi kolecka hermelinu dat smes nahrubo pomletych vlasskych orechu, a samozrejme obmenovat koreni - jak napsala Eleen, vyborny je provensalske, zkousela jsem smes na enchillady, cerstve i susene bylinky (bazalka, rozmaryn …).
Na zaklade tohoto si muzes vytvorit sve vlastni recepty a ruzne kombinovat..
Tak at se to povede a dobrou chut

 
Eleeen
1127 příspěvků 11.04.05 09:12
Ajti,

ráda bych Hermadůr naložila, ale my ho vždycky dřív sníme ;-D

Podle mě je tak dobrý, že už ani nakládání nepotřebuje. Ovšem netvrdím, že mě už nenapadlo totéž, co Tebe…

 
ajta
590 příspěvků 21.04.05 11:41
Elén

tak jsem si včera při večeři vzpomněla na Tvůj příspěvek…
mezi sýry se totiž skvěl i kousek Hermaduru…
a víš na co jsem přišla?? že máš pravdu… nakládat by ho bylo zbytečné…


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz