Z diskusie posledných dní je zrejmé, že mnohým nevyhovuje konfrontačná atmosféra, ktorá momentálne na Labužníkovi prevláda. Eja už navrhla mnohé zaujímavé témy, ktorými sa snaží vrátiť Labužníka do normálnych koľají. Ja teraz pridávam ďalšiu. Zaujíma ma, ktorý recept z tých viac ako 30 000 považujete za nejlepší. Tí, čo prišli na Labužníka neskôr ani netušia, aké skvosty sa tu skrývajú. Každý nech uvedie ľubovoľný počet receptov, pretože vybrať jeden jediný asi bude ťažké.
Najlepší recept
Těch oblíbených mám ve svém deníčku stovky. První recept, který mě napadl, byl recept na česnekovou roládu . Ta se stala stálicí na všech možných oslavách, které pořádám a rodina i kamarádi ji stále vyžadují. Až si vybavím další recepty přidám se zase do diskuse. Ještě chci podotknout, že ačkoliv vlastním několik metrů kuchařek, stalo se rodinným zvykem, že nové recepty vyhledáváme na Labužníkovi. Řekla bych, že se tady dá najít recept snad na všechno.
ale každý z nás má určite zopár receptov, ktoré tu našiel a už sa
ich nechce vzdať. Mňa teraz napríklad napadol Tvarohový bochánek nekynutý
od Vali.
Touto témou by som rada dosiahla, aby sme si uvedomili, čo dobré nám
Labužník dal a stále dáva. Dúfam, že Pepíček je v týchto dňoch
natoľko zaneprádzený, že ani nezaregistroval, čo sa tu v poslednom čase
deje.
Inak, pokiaľ ide o tie kvantá kuchárskych kníh, som na tom rovnako, sú ich
desiatky a väčšinou už nepoužívané.
jogurtové kuracie rezne rezne od Glamy a kura ako z KFC od Bony.
Je mi ľúto, ale neviem vkladať odkazy, aj keď asi len pre to, že som
doteraz bola lenivá sa to naučiť.
mě napadají Nejúžasnější kuřecí řízky a Jeanův lázeňský lilek, ale těch bezvadných receptů jsou tu stovky, např. od Jolanky, Bedly a Bony, Marianne…, časem si snad vzpomenu na další, tohle je fakt jen první nástřel.
nezlobte se, časem snad přidám svoje další oblíbenkyně. Jo a z pánů bych nechtěla zapomenout na Spisera, co recept, to perla…
tak jednoznačně vítězí také Bonino kuře jako KFC. Co mě překvapilo a velice chutnalo jsou citrónovo tymiánové sušenky(Babi) a velikoční mazanec z Rakouska - z bílého vína od lydie. Zelenina nakládaná v mořské soli od Pekařky je luxusní, jen jí ještě musím spáchat, zatím jsem dostala ochutnat od tchýně.
… vede Český chleba proslavený až v Oz od Esme, Nejůžasnější kuřecí řízky od Glamy, Vepřové koleno s vůní středomoří od toasta, Ukrajinský boršč od shakiry a Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás od Bedly.
z nejnovějších u nás uznaných perel jsou to „Katovy bůčkové špalky“, „Uzené maso podle mé pratety“, „Rychlobábovka pro akční ženy“, „Krůta jako jehněčí“, „Nakládaný hermelín se špekáčkama“, „Marcipánová štola s meruňkami“. Určitě se jich najde mnohem mnohem víc, ale tyto mne napadly hned.
vybrat jeden recept, dokonce i několik. Ale pokud to vezmu s přihlédnutím nejčastěji opakovaných, „nejůžasnější řízky“ jsem dělal asi nejvíckrát. Pořád nacházím nové věci a tak je zkouším postupně, většinou je tedy dělám pouze jednou a pokud mi chutnají, přepíšu si je do kuchařky v kompu. Nejvíc receptů mám uložených určitě od babi a tousta, ale i spisera, bedly bony a dalších (i ten dort od mrtvoly).
Je opravdu těžké vybrat jeden.
Jelikož žijeme v dost teplém pásmu, v létě jíme hodně různých
salátů. Milujeme např hovězí na thajský způsob.
Velice mě zaujal tento " kuřecí salát od Pepina":http://recepty.labuznik.com/recipe.php?… .
na nové vaření, rozhodně mám co dohánět a vyzkoušení. Helčo, těší mě, že máme podobné „chutě.“
Tvarohový bochánek
nekynutý od Vali,
Nejůžasnější
jogurtové kuřecí řízečky od glamy,
Opět jedno kuře jako
z KFC od Bony,
Jeanův lázeňský
lilek Sněhurka,
Kávová zrna III. od
geginy,
Italská, smažená
panenka od babi,
Kuřecí miniplátečky
s patisonem od MI_LANA,
Svatovintířský dort
od mrtvoly,
Nakládaný hermelín se
špekáčkama od HanaK,
Marcipánová štóla
s meruňkami pepícek,
Krůta jako jehněčí
od Ireny,
Rychlobábovka pro akční
ženy od chatulky,
Uzené maso podle mé
pratety od alis,
Katovy bůčkové
špalky , pepícek,
Portugalská pomazánka
z ančoviček od bedly,
Vepřové koleno s vůní
středomoří od toasta,
Český chleba proslavený
až v Oz od esmeraldy,
Velikonoční mazanec
z Rakouska od lydie,
Zelenina v mořské soli,
nejen pro manka od pekarky,
Snad ty odkazy budou funkční, citronovo-tymiánové sušenky od babi jsem
zatím nenašla
Posledné dni trávim do tmy na záhrade a tak neviem čo tu zase vystrájate, ale pokiaľ takéto dobré recepty, tak ma odtiaľ nedostanete
Zázračná, pěkně blbá, kynutá - jogurtová dobrůtka )))) -
kopretinka
http://recepty.labuznik.com/recipe.php?…
TĚSTO NA PIZZU – Elenčino odzkoušené - Eleeen
Boršč na velký smaltovaný hrnec - Habana
Červené zelí po francouzsku - Babi
na tie nemôžem zabudnúť. Teraz som ich pridávala do šalátu, tak ich hneď pridávam.
Jejda, to je těžká otázka - ale hezké téma. Ze všech těj „nej“ je jeden, který používám zdaleka nejčastěji - „Bramborové knedlíky od máti z Bystřan“ od Bedly. Bezkonkurenčně nejlepší brknedle ( a vaření v parním hrci z nich dělá manu nebeskou). Určitě bych našla recept/y, kterému by titul „nejlepší“ slušel ještě víc, ale tohle je můj absolutní favorit.
a často opakované. Bramborové knedlíky podle Boniny vídeňské prababi a
Karamelizovaná cibule od Esmeraldy. Názvy jsou jinak, teď ale honem nevím
jak.
roláda z těsta na bramborové knedlíky podle Bony plněná rozemletým uzeným s točeňákem, hořčicí a pepřem a vařená v páře (dříve v ubrousku ve vodě, po diskuzi na Labu vyzkoušeno s úspěchem vaření v páře) .
Ale je to dobrá otázka-soutěž o ten nejlepší, úplně objektivní to
být nrmůže, protože nikdo z nás určite nemá vyzkoušené všechny
recepty. Je to teda o tom, které kdo vařil a chutnalo. Jen jeden se fakt
nedá určit, a tak:
Nepečené kokosové řezy- kokoska
Kmínový pekáč- spiser
Rebarborový koláč s jahodama- andy
Buřtguláš od žižkovské Kulaté báby- pepíček
Divoké hovězí- konkurence svíčkové- Jinjorka Žemlovka s meruňkami a
kysanou smetanou- Florentýna
Krevety Alfredo pro krevetový klub- spiser
Barmský hrnec- Danda
a nově, dělaný dneska: ten jazyk co dal dnes- kamilio
Třeba si časem ještě vzpomenu na nějakou ňamku. T.
Jediný, kdo tady zvládne uvařit a ohodnotit všechny recepty je terrific terrinka. Ovšem pochybuji, že někdo druhý může uvést třeba jen svůj nejoblíbenější. Autorka příspěvku sice píše uvádět libovolný počet, ale to by byl druhý tefonní seznam.
napriek tomu, že je dlhý. Každý si vyberie, čo mu vyhovuje, tu by to mohlo byť rovnako. Na večnosti máme predsa dosť času. . Mŕtvolka, hoď aj Ty dajaký svoj obľúbený.
tak by to byla karamelisovaná cibule v pomalém hrnci od Esme. A potom samozřejmě asi tisíc dalších. Chtěla jsem spočítat aspoň to, co mám v oblíbených. U stodvaceti mě to přestalo bavit, a to jsem nebyla ani v půlce.
je opravdu těžké odpovědět, protože každý recept má kouzlo toho kdo ho na lab vložil a získává kouzlo toho kdo ho právě dělá.
jsem pročetla velmi pozorně všechny příspěvky a ten nej… je
karmínkův, je to o tom, že co človíček to jiná chuť. Jsem tu už
dlouho, ale někdy mi chutná to a jindy něco úplně jiného a tak každý
receptík, který je vložen s láskou nejen pro kus je svým způsobem
výjimečný. Osobně nemám takhle vyhraněné recepty, chci zkusit všechno…
záleží na okolnostech, jen bych tak brala móóóóře času, to by bylo
fajnový.
Chodím sem teď zřídka, mám k tomu své důvody, možná je to škoda pro
mne …, zatím si s tím neumím poradit.
Ale je to moc hezké téma,..... HelenkoL díky, povedlo se Ti to.
Zdravím všechny a přeji pohodu.
Tenhle recepis je nezpochybnitelná jednička, o tom není diskuse. Miloš
je tvarožník-úžasná dobrota od Pampelišky, dokážu ho skoro celý sníst sama, no a pak musím říct, že co jsem dělala z labužníka, nikdy nedopadlo špatně. (Spíše vždy velmi dobře.) Poslední dva roky díky dojíždění do práce a bydlení ve vlastním domečku s velkou zahradou jsem na labu tak málo, že je mi to líto, ale všechny Vás tímto alespoň zdravím. Občas na Vás nakukuju, hlavně když hledám dobrý tip nebo radu. Papa zuzik
přátelé mrknětě na http://vanoce.hzp.cz
nový web věnovaný Vánocům, receptům, tipům na dárky a lze vyhrát
hodnotné ceny, pouze za to, že tam jste…
Tvarožník (úžasná dobrota)
Alibaba a čtyřicet loupežníků
Nejůžasnější jogurtové kuřecí řízky
tyto recepty dělám už několik let díky labužníku, nevím kde bych dnes byla nebýt těchto úžasných stránek !