Prosím vás mám takový problém. Zijí nyní ve Zurichu a mam problem
sehnat takové suroviny jako u nás. Polohrubá mouka tady nesežene, tvaroh
jen třený a mak se mne nepodařilo sehnat.
A proto se ptám jde-li pol. mouka nahradit. Určitě se mezi námi najdou
i cizinci a poradí své znalosti na náhrady potravin.
PŘEDEM DĚKUJI ZA RADY!!!
náhrada pol. mouky
Jó s tou je problém všude. Nevím jak pomůže tohle, snad to přivede na ten správný nápad. Žiju v USA a tady máme jeden druh mouky, co se jmenuje „Na všechno“ (All purpose flour). Nevím na co všechno to může být, ale vlastnostmi se to blíží polohrubé natolik, že to používám v receptech i místo hrubé (žmolenka), i do knedlíků, peču z toho chleba, prostě na všechno. Hrubá mouka je tu k mání, ale podle velikosti balení a ceny to snad ani není mouka ale koření. Používá se to tu normálně jen na zahušťování omáček, aspoň to je na krabici psáno.
Co dělá mouku rozdílnou jednu od druhé, je lepek (protein - bílkovina). Kdyby nám někdo z Česka mohl napsat procenta lepku ve hladké, polohrubé a hrubé mouce, pomohlo by nám to blíže určit, co je nejpodobnější k té co se dostane v cizině. Žiji v Kanadě a dostanu koupit tu ¨na všechno¨ jak Drobek uvádí (9.0-11.0 procent lepku), na chleba (10.5-12.0 procent lepku), na dorty a cukroví (8.5-10.0 procent lepku), pšeničná celozrná (14.0 procent lepku). Dostane se také koupit čistý lepek, kterého se může přidávat kam je zapotřeby. Ta, co vypadá jako hrubá, ale není, se dostane ve velkých sáčcích za stejnou cenu jako ta ostatní a jmenuje se (instant) okamžitá¨. (Existují další specielní mouky, jako do mašiny na chleba atd. a pak žitná, ovesná atd.). Člověk si za nějaká ta léta zvykne a najde si cestu jak udělat ty nejlepší knedlíky i bez krupičkové mouky.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
