V lahůdkové sekci našeho místního supermarketu (Woolworths) prodávají
nadívané papričky.
Papričky měří v průměru cca 4 cm, jsou červené a mají tvar
kuličky.
Uvnitř je nádivka která mi připomíná něco jako našlehanou fetu.
Snad tam i cítím nádech jakési nasládlé chilli omáčky.
Servírují se studené jako součást třeba antipasto.
Typovala bych to na Řecko nebo Itálii.
Podobají se těm na obrázku ale neplavou v nálevu. Nevylučuji však
možnost že se v nějakém nálevu původně koupaly a z nálevu je vytáhli
kvůli prezentaci (a ceně).
Ráda bych se pokusila o něco podobného doma. Poradí někdo?
Nadívané papriky
má náš řecký lahůdkář. Zeptám se ho na recept, ale teprve až se vrátím domů, tak za šest týdnů. Stačilo by to?
Podívej se na diskusi **Marinované papriky plněné sýrem ** a přečti si, co píši o svých pokusech, dále se podívej na tyto předpisy od babi: **Flórines - marinované sýrem nadívané papričky **, **Fetou nadívané papričky **, **Plněné papričky po Řecku ** a od Marianne: **Červené pálivé papriky plněné sýrem - Piperiés kókines gemistés me tyrí **. Dělala jsem je už několikrát a vždy byly výborné.
díky za inspiraci. Každopádně budu muset experimentovat.
Hledala jsem něco podobného na webu i recepty na Labužníku jsem
probrouzdala.
Mám několik dilema. Jedno z nich je zda se předem marinované papričky při
plnění nerozpadnou.
Také bych měla strach zda se feta pečením nerozteče a nevyteče mi
z papriček ven.
Něco z toho ale definitivně vyzkouším a poreferuji.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
