Na statku u Mirošova už nejím

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Wolfg
583 příspěvků 21.08.11 18:40
Na statku u Mirošova už nejím

Nevím, zda jsem se trefil do správné rubriky, leč vhodnější nalézti se nedaří. Byl jsem na oslavě s dalšími pětadvaceti lidmi a měli jsme volný výběr. Tak tedy, hospoda se tváří staročesky a také několikrát omílá starý letopočet. Při pohledu na jídelní lístek spolustolovníci zrozpačitěli. Nabubřelý autor si nedělal starosti, italské názvy ani správně neopsal. Kolega vedle si objednal medium biftek. Dostal slušný špalík, avšak přelitý omastkem. Při dojídání bylo dno talíře zaplněno červenou vodou. Nechtěl jsem riskovat rokfórovou omáčku na kuřecí nudličky, požádal jsem o přírodní úpravu a polít výpekem. Majitel píše bludy o „výborné kuchyni“. Kuřecí špalíky byly polity omastkem s černými drobky, které zbývají na pánvi po dlouhém smažení. Příchod tournedos „na rozpálené plotýnce“ se ohlašuje prskáním už z dálky. Vypadá to sofistikovaně, avšak čichové vjemy zaznamenají spálený olej a z pánve se kouřilo víc než z vyběhaného dýzlu. Jako první jsem zaznamenal kapičky tuku na brýlích a to jsem byl od pánve na metr. Dámy byly v černém, jak dopadly jejich toalety nevím. Poctivá litinová pánev škvířila dobrých pět minut a nemusím být profík, abych nevěděl, že tohle je gastronomické faux-pas. Z křupavé kachny se vyloupla starší ohřívaná hora čehosi, asi staročeského. Závěr: v této kuchyni nebuchnu ani pětikorunu.
Nad námi na trámech spočíval trakař na hnůj, asi ho tam běžně naši předkové odkládali, vedle, spuštěn ze stropu na saturně, se houpal česáček na borůvky. Nad talíři hostů mlsně pokukovaly vycpané panny. Určitě měly certifikát EU, takže z nich nevypadla ani mola.
Hospoda je útulná, dlouhá terasa pod střechou přímo vybízí k usednutí, ale jen k tomu. Útulnosti značně ubírá množství pavučin na fasádě a celkový dojem napovídá cosi o lačnosti namyšleného majitele, který je zcela jistě bezva, jen ta hospoda má k pohostinství daleko. Obávám se však, že podnik přežije, neboť je hojně navštěvován gurmány, odkojenými McSrágorou. A to je škoda pro ostatní myslící bytosti.

Reakce:
 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.08.11 08:23

Nějak jsem asi nepostřehla jméno toho povedeného podniku…? :think:

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.08.11 14:28

tipla bych, že je to http://www.hotelnastatku.cz/cz/. Při pohledu do jídelního lístku jsem našla vše, o čem Wolfg psal.

 
casino
4480 příspěvků 22.08.11 15:04

Jj, je to ono…
Ten trakař tam spočívá dosud, jak je vidět… :mrgreen:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.08.11 15:06

Díky, Ivo..
Přečetla jsem si JL a naprosto mi to stačí. Takový chaos jsem už hodně dlouho neviděla.. To psal člověk, který nemá ani páru o gastronomických pravidlech…
Pohled na JL mě odradí naprosto spolehlivě. Tam bych nešla, i když na pohled to vypadá pěkně a útulně. :think:

 
gmp
1603 příspěvků 03.09.11 18:22
*

Wolf gangu, ty sis nepřečetl ten úvod: „Historie objektu je datována roku 1870 jako původní zájezdní hostinec "U Mastných“. U MASTNÝCH - dostáli svému :lol:

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz