Zdravím všechny labužníky
Nemáte někdo prosím recept na kyselku? Díky
Na polévku - KYSELKU!!!
Neměla bys svůj požadavek nějak specifikovat?
Z čeho by ta polévka měla být??? Vývar, zelenina, luštěniny???
Třeba tuhle polévku zná každý, ale pod jiným názvem…
Višně jsou kyselky - znamená to, že chceš recept na višňovou polévku?
Vidíš, jak je tvůj dotaz těžko zodpověditelný…?
Polepši se…
Už jsem ji hrozně dlouho neměla, jako malým dětem nám ji vyřili ve školní jídelně, byla taková bílá, hustší, a byli tam sražené takové bílé „tvarůžky“, myslím, že tam byl kmín, brambory......
od Krakonoše (od
livy)
od pepíčka
dietní od Týny …a to
jihočeské a krkonošské Ti sem vložím během chviličky…
chacha..teď bych měla od jihočechů dostat pořádnou facku…protože je
jasné, že jihočeské kyselo není…v jižních „Čenichách“ je totiž
jen jihočeská kulajda…ale není jenom jihočeská, českomoraváci mají
taky svoji kulajdu…kyselo je typické krkonošské nebo podkrkonošské a
pravé se dělá z chlebového kvásku, jehož příprava je poněkud
složitější, ale dá se koupit od pekaře, pokud je vstřícný… …takže, jihočeši…soráč
jen tak pro zasmání: svou první kulajdu jsem jedla v Krkonoších a
dlooouhé roky jsem si myslela, že je to typická krkonošská polévka.
Až časem jsem zjistila, že všechno je jinak. Ale vařím ji podle svého
receptu pořád a chutná a chutná a chutná…