bych chtěla vyzkoušet. Hledala jsem úplně jednoduchý recept (napoprvé) a nikde nic. Poraďte prosím. Díky moc. J.
Mušle Sv. Jakuba
… taky už dlouho různě hledám, ale není. V Makru už jsem je chtěla
koupit, ale nevím. Možná bude něco v „Mořské (nejen) kuchařce“
P.
já se Makra trošku bojím , když si je koupíme, tak jedině v Seafoodu
v Praze na Smíchově. Tam si každý rok na Silvestra kupujeme ústřice, už
jsme tam odtud měli humry a v lednu se na ně chystáme znovu, a zítra si tam
jedeme koupit kousek tuňáka, krevetky a ještě něco, na co nám padnou oči,
bo budou Sushi - mňam.
To jsem se ale krásně vytáhla .
Hezký den. J.
napsala to DolceVita u mě na blogu do diskuze:
Taky doporučuji (DolceVita - WWW) Vloženo 22.12.2006,
12:56:16
Kdo si chce troufnout, ať si troufne. Příprava není složitá a výsledek
nadchne. Dají se např. jednoduše obalit v Pancetta slanině a pod grilem
zprudka opéct, marinovat v oleji a bylinkách a podávat s citrónovým
máslem, no prostě všelijak (kdo si troufne, recept si už najde). Nejvíc mě
chutnala úprava svatojakubek ve Francii (sekaná směs se smetanou, koňakem,
špenátek a sýrem - to vše zase hezky vložené do lastury a zapečené!
s bagetkou a vínem to nemělo chybu.
Jakubky jsou lahoda. Papaja má pravdu, že v Mořské kuchařce máme
několik oblíbených receptíků. Třeba ten špíz, ten tam bude
i s fotkou.
Jakubky se musí upravovat rychle! Čím čerstvější tím rychleji
Mam je moc ráda v bešamelu, na lastuře, posypané strouhankou a zapečené.
Ale to si kupujem většinou už hotové v plechovce. Ty by taky mohli mít
v Seafoodu a když ne tak žádat.
V Seafoodu by neměl být s čerstvostí problém. Podle našich informací by
se tam měla prodávat i naše MK.
sval uvařit v mořské vodě ..... nebo ve vodě s mořskou solí…
to pak vynikne chut … .
tak jsem to udělal když jsem ji v chorvatku dohnal(¨v 50 metrech)… a je zatraceně rychlá škeble jedna.......