Mušle Sv. Jakuba

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Jiti02
170 příspěvků 07.12.07 10:14
Mušle Sv. Jakuba

bych chtěla vyzkoušet. Hledala jsem úplně jednoduchý recept (napoprvé) a nikde nic. Poraďte prosím. Díky moc. J.

Reakce:
 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.12.07 11:35
Jiti...

… taky už dlouho různě hledám, ale není. V Makru už jsem je chtěla koupit, ale nevím. Možná bude něco v „Mořské (nejen) kuchařce“
P. :-)

 
Labužník Jiti02
170 příspěvků 07.12.07 12:38
Papajo

já se Makra trošku bojím , když si je koupíme, tak jedině v Seafoodu v Praze na Smíchově. Tam si každý rok na Silvestra kupujeme ústřice, už jsme tam odtud měli humry a v lednu se na ně chystáme znovu, a zítra si tam jedeme koupit kousek tuňáka, krevetky a ještě něco, na co nám padnou oči, bo budou Sushi - mňam.
To jsem se ale krásně vytáhla .
Hezký den. J.

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.12.07 13:30
Tady máš inspiraci,

napsala to DolceVita u mě na blogu do diskuze:

Taky doporučuji :-) (DolceVita - WWW) Vloženo 22.12.2006, 12:56:16
Kdo si chce troufnout, ať si troufne. Příprava není složitá a výsledek nadchne. Dají se např. jednoduše obalit v Pancetta slanině a pod grilem zprudka opéct, marinovat v oleji a bylinkách a podávat s citrónovým máslem, no prostě všelijak (kdo si troufne, recept si už najde). Nejvíc mě chutnala úprava svatojakubek ve Francii (sekaná směs se smetanou, koňakem, špenátek a sýrem - to vše zase hezky vložené do lastury a zapečené! s bagetkou a vínem to nemělo chybu.

 
Bali
1254 příspěvků 07.12.07 16:40
St.Jacques

Jakubky jsou lahoda. Papaja má pravdu, že v Mořské kuchařce máme několik oblíbených receptíků. Třeba ten špíz, ten tam bude i s fotkou.
Jakubky se musí upravovat rychle! Čím čerstvější tím rychleji ;-)
Mam je moc ráda v bešamelu, na lastuře, posypané strouhankou a zapečené. Ale to si kupujem většinou už hotové v plechovce. Ty by taky mohli mít v Seafoodu a když ne tak žádat.
V Seafoodu by neměl být s čerstvostí problém. Podle našich informací by se tam měla prodávat i naše MK.

 
penda
4752 příspěvků 11.12.07 07:46
recepty z Labužníka

Lastury sv. Jakuba
Mušle sv. Jakuba

 
jantar
170 příspěvků 11.12.07 19:47
nej nejednodužší

sval uvařit v mořské vodě ..... nebo ve vodě s mořskou solí…
to pak vynikne chut … .

tak jsem to udělal když jsem ji v chorvatku dohnal(¨v 50 me­trech)… a je zatraceně rychlá škeble jedna.......

 
esmeralda
4813 příspěvků 11.12.07 19:53
Mušle svatého Jakuba

Ještě jeden recept kde se dají hřebenatky použít.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz