Mrazenie zeleniny, ovocia a masa

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
jolana
5065 příspěvků 12.07.07 15:29
Mrazenie zeleniny, ovocia a masa

S velkou radostou mrazim co potrebujem, co nie je dostat v zime , co mam navyse alebo aj prichystam polotovar aby bolo po ruke v pripade nudze, lenivosti, necakanej navstevy…Ale nie kazdy vie, ako sa spravne zamrazuje a mrazi. Alebo vase naj vychytavky pri mrazeni hocicoho myslim, ze nielen ja uvitam
Zrovna bojujem s hlivou ustricovou. Zamrazim ju- nezamrazim..nechce sa mi uz zavarat ..ma niekto skusenost? Viem, ze ju mam predvarit..ale je dobra aj z mrazaku?

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 12.07.07 22:45
Mrazení - Jolano,

tady je o mrazení dosti rozvinutá debata .

 
anickav
2904 příspěvků 17.07.07 11:28
Mrazim huby,

obycajne ich predvarim - zmensia sa a zaberu potom menej miesta v mraznicke. Mrazim vsetky lesne huby, ale hlivu nie - dostat ju v obchode po cely rok. Mrazene si uchovaju aj tu nadhernu aromu…Skusala som aj bez ovarenia - spicky, tie drobne tanecnice, ci ako sa volaju, nevidela som velky rozdiel. Odbornici vsak hovoria ze sa to ma robit, kvoli kvasenie ci comu…
A kazdy rok mrazim kopor - umyjem fuziky, posekam a dam do pohara so zavitovym vieckom, ked potrebujem, iba lyzickou vyskrabem potrebne mnozstvo a zvysok spat do mraznicky. Zda sa mi ovela vonavejsi ako suseny…

 
esmeralda
4813 příspěvků 17.07.07 23:12
Je to maličkost....

Vždycky když jsem otevřela sklenici rajčarové pasty a použila pár lžic, zbytek se v lednici často potáhl plísní (zřejmě proto že neobsahuje žádné konzervační pří:,–(y).
Nyní tedy skladuji nepoužitý zbytek v mrazáku, vyndám cca hodinu před použitím, povrch povolí, oškrábnu si co potřebuji a se zbytkem šup zpět do mrazáku.

 
anickav
2904 příspěvků 18.07.07 08:01
Tajna zasobaren - mraznicka!

Okrem ineho v nej schovavam aj zasoby na pecenie - cokoladu na varenie, hrozienka, orechy - tie nezostarnu a samozrejme, mlety mak, aby nezhorkol, ten potom v pripade potreby mam v pohotovosti…

 
Jarka7
208 příspěvků 19.07.07 12:02
Zmrazení hlívy

Pokud nejdu pozdě, dovolím si jako mykoložka poradit jak mrazit hlívu. Léta letoucí je vyzkoušeno, že nakrájené kousky hlívy podusíme tak 5 minut na kvalitním oleji nebo vepř. sádle. Jemně posolíme a okořeníme bílým pepřem. Hmotu necháme vychladit, Další den naporcujeme do PE sáčků, označíme štítkem a necháme zmrazit. Vydrží i 9 měsíců. Dobrou chuť.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz