Mražení hub liška

Fotoalbum tématu (1) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
vachek
1 příspěvek 14.01.12 19:01
mražení hub liška

zamrazil jsem v létě houby lišky, tyto jsem nijak tepelně neupravil a v současné době když je chci použít tak jsou hořké, mám je vyhodit, nebo se hořkost dá nějak odstranit.

Reakce:
wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.01.12 19:29

Neda, vyhodit. Lisky idelani udelat na masle a pak zavarit.
Krome toho se cerstve houby nemrazi stejne, jako zelenina. Maji se nachat prejit varem, proplachnout a pak dat do mrazaku. Jednak nesmrdi lednice a druhak jsou dobre. Udelas placicku a pak jen uloupnes kolik potrebujes.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.01.12 20:42

Nesouhlasím…mrazím houby syrové… Nakrájet na plátky, do mikrotenu, vysaju vzduch, zatočím, uložím. Tedy dělala jsem to takhle se hřiby. Doporučuji ale dát do více vrstev mikrotenu, event ještě nějaká krabička, nebou houbovou chuť chytne v mrazáku všechno.
Velmi se mi zamražování syrových hub osvědčilo. Hořké nebyly nikdy, ale s liškami nemám zkušenost.. :think:

esmeralda
4813 příspěvků 14.01.12 21:18

Já všechny houby podusím čtyři minuty na másle v mikrovlnce, dám do mikroténových sáčků.
Kdyby byly hořké, moje první otázka by byla zda jsou to vůbec lišky?

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.01.12 21:47

Lišky už jsem několikrát vyhodila. A že to BYLY LIŠKY , o tom esme nepochybuj ! :mavam:
I tady, každý podle svého. Od čerstvých hub je cítit mrazák, vejde se jich míň, z krabiček nejdou uloupnout a pod… ale moje to naštestí nesjou :dance:

esmeralda
4813 příspěvků 14.01.12 23:36

Wydro, myslela jsem varování v tom nejlepším slova smyslu. Tak na mě nekřič. :,(
Asi před týdnem se tu totiž otrávilo (do mrtva) pět „odborníků“ na houby.
Opatrnost především. Také si mysleli že houby znají.
Ale ona je každá houba jedlá…alespoň jednou. :D

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.01.12 23:50
lisky nelisky ,

vzdyt ja ti esme maaaavaaaaam a usmivam se na tebe!
A byly to lisky, a byly a byly ! :lol:
Nekricim ani kdyz mlcim :-)

Mas pravdu, vzdyt i u nas se otravi houbama kazdy rok neco lidi. Ja to nchapu. Znam houby hodne dobre a kdyz jen malinko pochybuju, neseberu, i kdyz jsem chrt!
A specielne lisky jsou previt ! I kdyz … bud je znam, nebo je nesbiram !

Usmivej se, poupatko, mava ti wydra ! :mavam:

esmeralda
4813 příspěvků 15.01.12 01:29
:D :D :) :lol: :P :D :) :hug:
svato
1418 příspěvků 15.01.12 13:48

pred časom som mala dosť bohatú zásobu mrazených húb - hríbovité s kuriatkami (nazbieral syn na rybárskej pánskej jazde, takže o žiadnej ďalšej úprave nemohla byť reč) - používala som bez rozmrazenia a boli výborné, šľak ho vie, ako to vlastne je…

casino
4482 příspěvků 15.01.12 19:24

V mrazáku máme asi kilo lišek (jsou toho 3 objemné balíky). Že by zasmradily mrazák se říci nedá…
Děkuji za varování, povedu je v patrnosti :mavam:
A že houby rostou?
Jj, rostou, rostou :palec:

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz