Možná to tu někde bylo,

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Eja
3820 příspěvků 04.02.05 15:30
Možná to tu někde bylo,

ale nemůžu to najít. Jaké máte zkušenosti s mražením uzenin ? Třeba párků… Dají se rozmrazit a sníst ? Díky.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Sněhurka
446 příspěvků 04.02.05 15:35
Ejo - Párky ...

mrazím a rozmrazuji běžně. Určitě to ale vyžaduje výkonný mrazák, kde je teplota nižší než -18 °C. Žádné chuťové přemety nepozorujeme

 
babi
6360 příspěvků 04.02.05 16:46
...

Naprosto souhlasím se Sněhurkou, zmražuji skoro všechny uzeniny bez úhony i ty domácí co si vyrobím. Tlačenka a aspiky se ale zmrazit nedají

 
Eja
3820 příspěvků 04.02.05 19:35
Holky,

díky, párečky už jsou v mrazáku. Sněhu, mám tam stále minus 20 a superzmrazování zapínám,když tam dávám víc věcí.

 
esmeralda
4813 příspěvků 04.02.05 23:33
Možná to tu někde bylo,

Ejo, mrazím veškeré párky, salámy a huspeniny zcela bez úhony. Šunka se dá také zmrazit, ale po rozmrazení se mi zdá vodová.
Myslím že je důležité nechat tyto věci rozmnznout velice pomalu. To je: v ledničce 24 hodin. Ostatně to samé platí pro syrové maso.

 
habana 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.02.05 01:19
Možná to tu někde bylo: babi, baby...

babi, baby, tláču běžně mrazim a nevidím v tom žádnej problém. Leda že by šk¨la mrazit jen česká tláča…a to pochybuju, myslim, že zmrazitelnost tlačenky bude zcela a naprosto internacionální.

 
habana 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.02.05 01:19
Možná to tu někde bylo: babi, baby...

babi, baby, tláču běžně mrazim a nevidím v tom žádnej problém. Leda že by šk¨la mrazit jen česká tláča…a to pochybuju, myslim, že zmrazitelnost tlačenky bude zcela a naprosto internacionální.

 
Eleeen
1127 příspěvků 07.02.05 07:41
tlačenka - jak to dělají na Hané

Ještě před měsícem jsem si myslela, že se tlačenka zmrazit nedá, ale dozvěděla jsem se, že dá!!! Můj kolega měl zabijačku a týden po ní mi vykládal, že už je všecko, co se nesnědlo, zmražené. Mimo jiného i tři tlačenky. Velmi jsem se podivila a ptala se, jak to potom rozmražují.
Sdělil mi tedy toto tajemství: tlačenka se musí pomalu rozmrazit v teplé vodě v hrnci a potom znovu nechat ztuhnout.
Sama jsem to nezkoušela. Prodávám tak, jak jsem nakoupila.

 
Labužník Jiti02
170 příspěvků 07.02.05 08:28
Souhlasím,

tlačenku mrazím také naprosto běžně a rozmrazuji pouze při pokojové teplotě a je jako čerstvá. Uzeniny také běžně mrazíme, a když se dají hřát do studené vody, ani se nemusejí rozmrazovat, ohřejí se pěkně stejnoměrně.
Přeji pěkný den

 
kamilio
551 příspěvků 07.02.05 08:49
...

Masné výrobky se mrazí bezproblémově. Ty výrobky, které obsahují volnou vodu (tlačenky, sulcy, huspeniny a pod.) a u kterých chceme zachovat strukturu, se musí rozmrazovat pomalu. Má stínová tchýně dokonce rozmrazuje tlačenku tak, že celou šišku pomaloučku ohřívá téměř až k varu a pak zopakuje chladící proces s několikaterým otočením z důvodu souměrného rozložení tuku a zachování pěkné mozaiky.

 
babi
6360 příspěvků 07.02.05 12:35
...

Jsem ráda, že se Vám všem daří zmrazovat tlačenku. Mluvím ze svých zkušeností z Kanady, kde i když jsem tlačenku rozmrazovala pomalu v chladničce, tak měla tendenci se rozpadat. Ale tam byla tlačenka jiná, opravdu s kusy masa . Nemíním tvrdit, že zdejší není dobrá, ale je jednoduše jiná

 
Eleeen
1127 příspěvků 07.02.05 12:40
...

babi, já zas nejsem takový machr, jako ostatní přispěvatelé, ale myslím si, že problém není v mase, či něčen jiném, problém je právě v tom rosolu, co je kolem masa. Proto se tlačenka musí znovu zahřát a znovu nechat ztuhnout. Kamilio to tady napsal mnohem správněji než já - těsně pod bod varu. Možná, že ta tlačenka z Kanady neměla čistě živočišný základ a ten „rosol“ byl vlastně aspik a u toho to asi bude jiné. Ale to už je moc teorie.

 
babi
6360 příspěvků 07.02.05 13:27
...

Elénko…víš, asi že jsme zde všichni mluvili o trochu něčem jiném. Když si koupím o pár plátků víc tlačenky a zmrazím si ji, pak i když je z živočišného rosolu získaného z vaření nožiček, kůží atd., tak se mně rozmrazená rozpadne. Jak to budu zahřívat, to tedy nevím. Vy všichni asi mluvíte o celých tlačenkách ze zabijačky a o to mně tady nešlo. Zmrazit jde všechno , ale jak to chutná po rozmrazení, je už něco jiného

 
Eleeen
1127 příspěvků 07.02.05 13:53
...

babi, mám tentýž problém - velkou „tlačku“ nikdy celou nepotřebuju a tak bohužel plátky mrazit nemůžu. Ale tady u nás se už dají sehnat i malé tlačenky. Např. v Kauflandu v Přerově, tak možná bude i v Olomouci. V Ternu (vedle Carrefouru) mají i kuřecí tlačenku.

 
misapoho
135 příspěvků 07.02.05 16:05
...

Babi nevim, nasi si taky delaji tlacenku, mrazi ji treba po ctvrtinach a pak si ji nechaji rozmrazit pres noc v lednicce. Je naprosto v pohode, o zadnem rozpadani se vubec neda mluvit.

 
babi
6360 příspěvků 07.02.05 22:38
...

Pro všechny: Nemíníte slyšet to co říkám, tlačenka na kterou jsem zvyklá je úplně jiná, není to rozšmelcované vše možné co se dá, že ani nevíte, že tam kus masa je. Ta se pak věřím nerozpadne. Co mě ale zaráží nejvíc je, že jednáte, jako by jste mě mínili usvědčit ze LŽI. Pouze jsem chtěla někoho uchránit od zklamání.
A ty habano, read my lips!

 
misapoho
135 příspěvků 08.02.05 08:16
...

Babi, nasi si delaji domaci tlacenku, nic rozsmelcovaneho, jak ty rikas, presto ji mrazi a presto je i po rozmrazeni chutna a nerozpadla.

 
Kulik
132 příspěvků 09.02.05 22:27
...

Tlačenka se u nás na Hané zmrazuje úplně běžně. A je dobrá.

 
Kulik
132 příspěvků 09.02.05 22:32
...

A nerozpadne se ani když je v plátcích.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz