mořská ryba RED SNAPPER

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Anne-Marie
8 příspěvků 16.05.07 15:47
mořská ryba RED SNAPPER

Víte někdo něco bližsího o mořské rybě RED SNAPPER? Vypadá trochu jako červená příšera. Manžel mi ji přinesl domů, tak jsem ji zkusila upéct v mořské soli - byla vynikající. Jen o ní vůbec nic nevím.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
buraci
1136 příspěvků 16.05.07 16:00
Chnapal cerveny

… vice o nem vcetne receptu napr. v Mankove rybim restaurantu na http://manek.bloguje.cz/…rovencal.php. Omlouvam se, ze to neni klikaci odkaz, zalozila jsem si nekam papirek s navodem, kterak klikaci odkaz udelati.

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.05.07 16:29
mořská ryba RED SNAPPER

Tady je klikací dokaz: Mořské ryby

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.05.07 16:32
A tady je recept:

Red snapper provencal

 
Bali
1254 příspěvků 16.05.07 16:44
...

ryba s velmi dietnim a chutnym masem. Nemela by se dlouho upravovat, vysycha a droli se! Nejlepsi je ji upravovat celou.

 
Manana
1515 příspěvků 16.05.07 16:53
Red snapper

Lutjanus campechanus, už podle jména ryba z Mexického zálivu. Nejen kolem Campeche, ale na Yucatánu i v Mexiku mu říkají „huachinango“. Je zmíněna a vyobrazena i v nové krásné publikaci Ingredience, kde jí ale zkomolili jméno na nuanchinango. Je to nejlepší ryba jakou jsem jedl. U nás jsem ji neviděl, ale mívají ji ve Vídni, ve velikosti asi 5 kg, stojí tam na naše peníze asi 1000,–Kč za kilo. V Mexiku mají menší, akorát na jednu bohatou porci, kompletní jídlo z ní tam bylo asi za 80,– až 100,– Kč.

 
Manana
1515 příspěvků 16.05.07 19:02
ještě

jsem zapomněl napsat, že tato výborná ryba si zaslouží jednoduchou přípravu, aby vynikla její chuť, a ne nějaké koupání v omáčkách.
Nejlépe je potřít ji šťávou z limetek, trochu posolit a připravit na grilu. Protože má jemnou chuť, hodí se k ní podat některé mexické salsy, třeba
Pico de Gallo
Campechana
Caribe
Piña A:,–(a en Parilla
Jitomate al Horno
a jako příloha se výborně hodí Pan Tostado con Ajo .
Ty omáčky jsou většinou studené a podávají se v jedné misce pro celý stůl. Každý si nabírá dle chuti.

 
Anne-Marie
8 příspěvků 17.05.07 18:35
Všem děkuji

za odepsání. Manžel ji „ulovil“ chlazenou vcelku v Makru. Jinak jsem ji taky nikde nepotkala (ale pravdou je, že moc nechodím do krámků s mořskými rybami, mám to hodně z ruky).


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz