Víte někdo něco bližsího o mořské rybě RED SNAPPER? Vypadá trochu jako červená příšera. Manžel mi ji přinesl domů, tak jsem ji zkusila upéct v mořské soli - byla vynikající. Jen o ní vůbec nic nevím.
mořská ryba RED SNAPPER
… vice o nem vcetne receptu napr. v Mankove rybim restaurantu na http://manek.bloguje.cz/…rovencal.php. Omlouvam se, ze to neni klikaci odkaz, zalozila jsem si nekam papirek s navodem, kterak klikaci odkaz udelati.
ryba s velmi dietnim a chutnym masem. Nemela by se dlouho upravovat, vysycha a droli se! Nejlepsi je ji upravovat celou.
Lutjanus campechanus, už podle jména ryba z Mexického zálivu. Nejen kolem Campeche, ale na Yucatánu i v Mexiku mu říkají „huachinango“. Je zmíněna a vyobrazena i v nové krásné publikaci Ingredience, kde jí ale zkomolili jméno na nuanchinango. Je to nejlepší ryba jakou jsem jedl. U nás jsem ji neviděl, ale mívají ji ve Vídni, ve velikosti asi 5 kg, stojí tam na naše peníze asi 1000,–Kč za kilo. V Mexiku mají menší, akorát na jednu bohatou porci, kompletní jídlo z ní tam bylo asi za 80,– až 100,– Kč.
jsem zapomněl napsat, že tato výborná ryba si zaslouží jednoduchou
přípravu, aby vynikla její chuť, a ne nějaké koupání v omáčkách.
Nejlépe je potřít ji šťávou z limetek, trochu posolit a připravit na
grilu. Protože má jemnou chuť, hodí se k ní podat některé mexické
salsy, třeba
Pico de
Gallo
Campechana
Caribe
Piña
A:,–(a en Parilla
Jitomate
al Horno
a jako příloha se výborně hodí Pan Tostado
con Ajo .
Ty omáčky jsou většinou studené a podávají se v jedné misce pro celý
stůl. Každý si nabírá dle chuti.
za odepsání. Manžel ji „ulovil“ chlazenou vcelku v Makru. Jinak jsem ji taky nikde nepotkala (ale pravdou je, že moc nechodím do krámků s mořskými rybami, mám to hodně z ruky).