Já byla na výměnu šatníku před rokem, když jsem pekla
na Vánoce s diskusí Vánoční pečení na „Dámě“. Pak nás několik
společně založilo diskusi hubnoucí a každá držela vlastní dietu. Já si
vymyslela tohle :
1) jedla jsem přesně podle hodin každé 3 hodiny
i v noci, pokud jsem nespala ( tělo si zapamatuje, že nemusí dělat zásoby
a zužitkovat každý gram potravy)
2) přestala jsem sladit a mastit ( pečivo mažu sýrem, nebo
si udělám nasucho topinku a pokladu sýrem a pod. Na hořké kafe a čaj jsem
si ke svému skutečně velkému překvapení brzy zvykla. Pokud připravuji
maso na roštu, tak na suché pánvi, nebo v kontaktním grilu a podobně,
vždy bez tuku nejraději však používám k vaření papiňák)
**3) Pila jsem citronádu ( také bez cukru), nebo čistou vodu, či
neslazený zelený čaj
**4) Pšeničnou mouku jsem nahradila žitnou, koupila si pekárnu
chleba a peču si vlastní, moc dobrý chléb (napůl z žitné a napůl
s pšeničné mouky).
Můj jídelníček:
Snídaně - 9:00hod: netučný jogurt, krajíc vlastního
chleba, zelený čaj.
Oběd - 12:00hod:jakýkoliv, ale
málo přílohy (hrst rýže - paraboiled, nebo pohanky - tmavé),
20dkg masa (libové hovězí, nebo kuřecí prsíčka),
zeleninu v množství 1 celého mraženého sáčku.
Svačina - 15:00hod:káva a zákusek. Nejlépe doma pečený,
slazený medem, ovocný a s použitím žitné mouky, či domácí chléb
z medem, nebo nějakou mysli tyčinku.
Večeře - 18:00hod:zelený čaj, zeleninu rajčata a pod.,
1 krajíc domácího chleba a cokoliv na něj. (sardinky, sýry, uzeninu , nebo
k němu salát)
Druhá večeře 21:00hod:ovoce
Před spaním - 23:00hod:ovoce a 1/2 l citronády.
Dodržovathodně pít.
Vymyslela jsem si moc bezva recepty a po půl roce shodila 15 kg. Potom mi prasklo aneurisma ( je to vrozené, ta dieta to neovlivnila a já zůstala na vozíku. Přesto už přes rok, díky tomuto způsobu papání si svou váhu držím.