Moje vlastní dieta

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
helza
21 příspěvků 07.08.07 18:55
moje vlastní dieta

Já byla na výměnu šatníku před rokem, když jsem pekla na Vánoce s diskusí Vánoční pečení na „Dámě“. Pak nás několik společně založilo diskusi hubnoucí a každá držela vlastní dietu. Já si vymyslela tohle :
1) jedla jsem přesně podle hodin každé 3 hodiny i v noci, pokud jsem nespala ( tělo si zapamatuje, že nemusí dělat zásoby a zužitkovat každý gram potravy)
2) přestala jsem sladit a mastit ( pečivo mažu sýrem, nebo si udělám nasucho topinku a pokladu sýrem a pod. Na hořké kafe a čaj jsem si ke svému skutečně velkému překvapení brzy zvykla. Pokud připravuji maso na roštu, tak na suché pánvi, nebo v kontaktním grilu a podobně, vždy bez tuku nejraději však používám k vaření papiňák)
**3) Pila jsem
citronádu ( také bez cukru), nebo čistou vodu, či neslazený zelený čaj
**4) Pšeničnou mouku
jsem nahradila žitnou, koupila si pekárnu chleba a peču si vlastní, moc dobrý chléb (napůl z žitné a napůl s pšeničné mouky).

Můj jídelníček:
Snídaně - 9:00hod: netučný jogurt, krajíc vlastního chleba, zelený čaj.
Oběd - 12:00hod:jaký­koliv, ale
málo přílohy (hrst rýže - paraboiled, nebo pohanky - tmavé),
20dkg masa (libové hovězí, nebo kuřecí prsíčka),
zeleninu v množství 1 celého mraženého sáčku.
Svačina - 15:00hod:káva a zákusek. Nejlépe doma pečený, slazený medem, ovocný a s použitím žitné mouky, či domácí chléb z medem, nebo nějakou mysli tyčinku.
Večeře - 18:00hod:zelený čaj, zeleninu rajčata a pod., 1 krajíc domácího chleba a cokoliv na něj. (sardinky, sýry, uzeninu , nebo k němu salát)
Druhá večeře 21:00hod:ovoce
Před spaním - 23:00hod:ovoce a 1/2 l citronády.
Dodržovathodně pít.

Vymyslela jsem si moc bezva recepty a po půl roce shodila 15 kg. Potom mi prasklo aneurisma ( je to vrozené, ta dieta to neovlivnila a já zůstala na vozíku. Přesto už přes rok, díky tomuto způsobu papání si svou váhu držím.

Reakce:
Labužník handula02
634 příspěvků 07.08.07 20:03
helza

Nejdříve Ti moc gratuluji. Jídelníček docela dobrý, ale hodně mi tam chybí aspoň olivový olej, úplně vynechat tuky není vůbec zdravé.

helza
21 příspěvků 08.08.07 13:58
...

to máš asi pravdu, já to brala jako tuky na smažení a tak, pravda je, že jím hodně salátů a tam kapičku oleje dávám, nemám ale ráda olivový, kupuji si proto ve zdravé výživě jiný, za studena lisovaný ( třeba slunečnicový)

esmeralda
4813 příspěvků 09.08.07 00:56
Dieta - Handulo,

s nedostatkem tuků si při této dietě nemusíš dělat starosti.
V sýrech a uzeninách je tuku víc než dost.
V obyčejných sýrech to začíná kolem 30%.
V uzeninách je to různé, ale málo ho tam také není.

esmeralda
4813 příspěvků 09.08.07 00:59
Dieta - Helza,

gratuluji k úbytku na váze. Inspiruješ mě.
Ten předchozí příspěvek doufám nevyzněl jako že jde o špatnou dietu.
Naopak si myslím že diety by měly být pestré jako je tato tvoje.

helza
21 příspěvků 09.08.07 08:56
...

To je ono, myslím, že tukům se zcela nevyhneme, že jich je v potravinách dost. Jsou i v mase, i v rybím (některém), i v mléce, prostě ve všem. Takže vynechat tuky ve smyslu nemazat máslo pod sýry a nesmažit na oleji a hranolky dělat v troubě, mě asi nezabije.

helza
21 příspěvků 09.08.07 09:04
dieta - esmeraldo

Já právě nepřistoupila na žádnou běžnou dietu, řekla jsem si, že musím jíst tak, abych to za půl roku nezabalila. Můj muž je neskutečný mlsoun a chutná mu taky, což je opravdu div. Takže takto vařím stále a fakt se vyřádím, chce to totiž hodně fantazie.
Jo a můj muž vážil 125kg, po půl roce měl 103kg, na nichž se drží. (měří 199cm, takže to je ok)

tea63
935 příspěvků 09.08.07 10:13
helza

schvaluji, děláš to moc dobře. Mně se tímto způsobem podařilo dostat dolů 10 kg trošku pomaleji - za rok, ale teď je to v poho, zvykla jsem si jíst 5× - 6× denně malé porce, omezila tuky, sůl a sladké - ani mi nechybí. Tohle praktikuji přes týden, protože to ani není moc času vyvářet nějaká složitá jídla a o víkendu si klidně dáme do nosuObčas se vůbec nebráním svíčkové a jiným kalorickým bombám, minulý týden jsem pekla bůček - ta chuť na výpečky byla prostě nepotlačitelná, ale já bez knedlíku jen s čerstvou zeleninkou. Kilča nepřibyla a chuťové buňky byly uspokojeny. …Tak jen tak dál a přeji hodně zdraví. Ahoj Tea

helza
21 příspěvků 09.08.07 20:25
dieta tea63

Přesně tak to dělám a už jsem si taky zvykla, jíst pravidelně, častěji a méně. Taky si občas dám do nosu. Zaujalo mě, že málo solíš. Trochu jsem občas sledovala „jste to co jíte“ a taky tam varovali před solí - jen nevím proč. Víš to?
Ještě jsem si uvědomila, že jsem se naučila jíst mimo kuchyň a donést si porci jídla na talířku .Abych si nekontrolovaně nepřidávala.

tea63
935 příspěvků 09.08.07 22:39
Sůl

V nějakém pořadu říkal dietolog Vítek Chaloupka, že sůl zadržuje vodu v těle a nadváha je právě z velké části i zadržená voda. Snad neplácám nesmysly, já už si to nepamatuju, ale jeho „rychlehubnoucí“ jídelníček je úplně bez soli. Já solím samozřejmě normálně, jen jsem to trochu omezila- léta běží, a tak jsem si řekla, že musíme pro to zdraví také něco udělat. Moc soli se rozhodně nemá rádo s vysokým krevním tlakem a ten vlastně měli všichni ti obezní v „jste to co jíte“. Hodně používám bylinkovou sůl, přece jen ty bylinky část množství soli nahradí. Ještě před rokem jsem baštila čínské kudrnaté polévky a ještě jsem si do toho přidala sojovku, no prostě utrejch! Vyházela jsem je stylem doktorka Kateřina. Už to nejím…Tak papa a hezký večer. Tea

helza
21 příspěvků 09.08.07 22:54
dieta tea63

hmmmm. Tak to se mi moc nelíbí, tedy myslím ta hubnoucí dieta neslaná. Sůl je důležitá právě proto, že zadržuje v těle vodu, protože tělo z vody žije. Pokud máš špatné ledviny, pak sůl nemůžeš, pokud otékáš kvůli špatnému srdci (městnavá arytmie), pak ti neslaná dieta nepomůže. Ale pokud zhubneš tím, že ztratíš vodu, pak je to to nejhorší možné hubnutí. Vlastně to není žádné hubnutí, jsi jen dehydrovaná, což je pro organismus i smrtelné. Pokud máš otoky, tak to chce vyšetřit proč. Píšu ti to hlavně kvůli počasí, vevedrech je právě nutné hodně pít a i solit, právě kvůli dehydrataci. Například, pokud dostáváš křeče do nohou, pomůže ti napít se slané vody.

helza
21 příspěvků 09.08.07 23:03
tea63 sůl

Jsem se tedy rozepsala, moje maminka byla léta dietní doktorka a taky internistka, tak jsem něco pochytila. Já zase pečovala o dost lidí, tak problém s otoky i s odvodněním docela znám. Proto tak reaguji. Jsou opravdu srdcaři, alergici , ledvináři, lymfoedémici, kteří mají velkou váhu kvůli vodě, ale jejich tloušťka vypadá zcela jinak a navíc musí léčit ono onemocnění, berou léky na močení a jsou schopni shodit 20kg během 1 hodiny. To nemá s dietou a solí vůbec nic společného. Ztrácet tekutiny pro nedostatek solí v těle je možná efektivní, ale vražedné. Naopak, v létě se mají pít minerálky a to co nejslanější, prosímtě, promysl tu sůl, ať si neublížíš.

esmeralda
4813 příspěvků 10.08.07 00:55
Sůl

Nedostatek soli v lidském těle může definitivně nastat, ale jenom velice vzácně.
Celý západní svět solí více než je zdrávo. Doporučená denní dávka sodíku je 920 - 2,300 mg .
Australané používají dvojnásobek.
Z vlastní zkušenosti musím podotknout že proti ČR se tu solí o hodně méně.
Nejvíce soli obsahují zpracované potraviny, např. konzervy.
Sůl je obsažena ve všem (i v ovoci a zelenině), proto není třeba přidávat.
Nadměrná konzumace soli je spojena se srdečními problémy, problémy s ledvinami (kameny), otoky, mozkovou mrtvicí, vysokým krevním tlakem, osteoporózou a rakovinou v oblastech trávicího traktu.
V horkém počasí nebo při námaze (kdy se potíme a tělo vylučuje hodně tekutin) není třeba doplňovat sůl, ale TEKUTINU.

Snad jen na závěr. Zkuste solit méně, není to tak hrozné.
Salát bez zálivky nebo jen s pár kapkami chutná výborně.
A pěkný grilovaný steak který chutná po mase, nikoliv po soli, je přímo lahůdka.

helza
21 příspěvků 10.08.07 09:14
esmeraldo

Vlastně jsi diskusi o soli přehodila na správnou kolej. Solí se víc než je zdrávo, v tom máš pravdu. Mně pak před spaním taky došlo, že solit by se mělo méně, ale taky více pít. U diety, zaměřené na hubnutí je fajn tělo taky pročistit a hodně tekutin a méně soli tomu nejspíš pomohou. Já zabředla na slepé koleji, neb hubnut tím, že se zbavím tekutin mi přišlo. Tohle jsou diety modelek. Přeji krááááásný den.

tea63
935 příspěvků 10.08.07 11:20
Esmeralda ,helza

Takhle přesně jsem to myslela, ve zkratce jsem se špatně vyjádřila. Sůl je vlastně ve všech potravinách, takže není třeba přehánět s dalším solením. A hodně pít a pít!!! Snad je doporučeno 5 g soli na den pro zdravého člověka a tady v ČR a okolí konzumujeme 15 g a ani o tom nevíme. Jak píše Esme, Austrálie je na tom hůř, a což takoví Japonci, tam je spotřeba soli obrovská, ale snad, že jedí zase více ryb a zeleniny,rýže, ten jídelníček je úplně jiný a tělo si s tou solí poradí.....Ale v každém případě všeho s mírou, i se solí. Ahoj.

tea63
935 příspěvků 10.08.07 11:25
Esmeraldo

Omluva za tu Australii, špatně jsem četla, solí se tam méně!! Ale na tom Japonsku si trvám!!…

helza
21 příspěvků 10.08.07 11:22
ESMERALDO A TEO 63

HIHIHI, Jak si rozumíme a všechny myslíme to samé, je to ta člověčí řeč někdy k popukání, jak nedokáže přesně vyjádřit myšlenku. Já zaky málo solím, nikdy mi děti nechodily na obědy, vždycky jsem vařila a asi je to zvykem restaurací a jídelen, všechno přesolit. Když např kuřecí maso neosolím a pěkně ho ogriluju, tak je slané dost.

tea63
935 příspěvků 10.08.07 11:42
helza:-)

to se to hezky zamotalo…Zítra je víkend a bude špikovaná hovězí pečeně na zázvoru s brambůrkama a kysaným zelím. …Tááák, a…já už se móóc těším. Solit budu!

DanaJ
1136 příspěvků 04.09.07 13:18
Helzo a i ostatní solící či nesolící

Ze začátku bych Ti Helzo chtěla moc gratulovat za Tvůj úspěch a popřát hodně síly v udržování váhy a taky přeji vyrovnaný jídelníčku. Proč vyrovnaný jídelníček? ..aby jsi nezapomínala na cokoliv, co tělo potřebuje.
Velice ráda bych Ti doporučila místo zákusku Jáhlovou sladkou kaši, protože jáhle doplní spousty hořčíku (a hořčík se hodí na pomoc vstřebávání vápníků do kostí a proti křečím). ..jáhle několikrách spařím horkou vodou a pořádně propláchnu, aby ztratily hořkost. Jáhle vařím v mléce s vanilkovým cukrem, špetičkou soli a skořicí doměkka (nevadí, když se trochu rozvaří, hlavně aby to mělo kašovitou konzistenci). Nakonec promíchám s medem a máslem. Liji na mělký talíř a pokladu hoblinkami másla a posypu pravím kakaem (né sladkým grankem). ..lze dát místo kakaa i s ním tvrdý strouhaný tvaroh.
Stejně můžeš udělat i pohanku, ta je zase na žilní stěny (pozor na pohanku, má palčivou chuť a je si třeba zvyknout).
Doporučuji hodně ve stdavě používat citron místo octa, protože v tělo působí jako zá:,–(a. ..stejně jako:

Potraviny s velkou převahou zá:,–(itých látek:
Nepasterizované mléko, sója, fazole, zeleninové vývary, zeleninové šťávy, plodová zelenina, listová zelenina, hlávkový salát, okurka, hlíznatá zelenina, kořenová zelenina, endivie, česnek, pórek, některé cibule, čerstvý hrášek, červené brambory, lišky jedlé, křemenáče, jogurt, mletý kokos, mák, kvasnice, bílý pepř, nové koření, kvašené zelí, syrový špenát, žlutá rajčata, čerstvě utržená červená rajčata, řeřicha.

Potraviny s mírnou převahou zá:,–(itých látek:
Podmáslí, kyselé mléko, plnotučné mléko, sušené ovoce, šípková povidla, hlávkové zelí, datlový sirup, celozrnná sójová mouka, černý chléb, pšeničné klíčky.

Zá:,–(otvorné čerstvé ovoce:
Broskve, meruňky, bobulovité ovoce, červené třešně, růžové grepy, hroznové víno, zralé citróny, mango, kiwi, melouny.

Doporučuje se taky hodně přežvykovat potravu, protože sliny jsou zá:,–(ité a s nimi zreagovaná potravina, pak není tolik náročná ke trávení.

To jsem se rozvášnila. ..a s tou solí, jestli jíte sýry, pomazánková másla, uzeniny, pečivo a další potraviny již hotové či polotovary? apod.? ..tam je soli, že už není třeba nic přidávat, spíš hodně pít, aby se to všechno z těla vyplavilo včetně Éček.

helza
21 příspěvků 05.09.07 14:34
Dano j

Moc děkuji za pžíspěvek. Právě se totiž pídím ponápadech, jak zpestřit chvilky u kávy, jsou pro nás z manželem hóóódně důležité. Zatím peču, nebo kupuju. Nějaký ovocný pohár taky stvořím. Už jsem na Webu hledala různé slané cukroví. Kaše mě mě však dosud nenapadla. Pohanku mám přitom velice ráda. Původně mi nechutnala vůbec, potom jsem objevila takovou tmavou a ta je výborná. Jáhly určitě vyzkouším. Ještě dotaz. Jaký význam má ona zá:,–(itost, respektive kyselost ?

DanaJ
1136 příspěvků 06.09.07 09:42
Zásaditost x kyselost

Co si tak čtu poslední dobou po netu, tak mi jednoduše řečeno přijde, že snad za všechny nemoce může překyselení organismu. Jako prvotní příznak překyselení organismus je třeba únava, náladovost a nechuť cokoliv dělat (třeba třetí kafe za den nenastartuje, ale uspí ..příklad). Celkově různé odlehčovací diety (třeba často používaná pro játra) nebo třeba čištění organismu po jaru (bylinkové čaje, saláty z jarního bejlí nebo jen neslazení) je na odkyselení založeno. Proto se třeba k řízku dává měsíček citronu na pokapání. ..s citronovou šťávou není řízek v žaludku jak kamen. Další příznak, hodně a pravidelně zatěžovaným organismusem překyselováním, je odvápnění ..překyselená schránka se snaží zachránit neutralizováním kyselosti a nejjednodušší pro ní je šoupnout tam vápník. ..a pak samozřejmě někde musí chybět.

Taky není dobré to solení a přemineralizování schránky pitím minérálek, ukládá se to ve vazech. Vazi pak tuhnou a snižuje se pohyblivost. Proto je nejlepší pít čistou vodu z vodovodu, maximálně změněnou na nějaký neslazený bylinkový čaj nebo si do ní kápnout citron. ..a tím všechny usazeniny ve vazech vyplavovat. Z prvu to může být nepříjemné a bolestivé, je-li schránka hodně zaneřáděná, vazi zanesené.

Nejsem žádný odborník, čerpám z toho, co mám načteno.
Jo a ještě jsem si vzpomněla k tomu citronu. S citronem opatrně. Třeba pravidelné pití citronové vody nedělá dobře zubům, protože i když v žaludku se mění citron nějakou reakcí na zá:,–(u (všem citrusům se říká zá:,–(otvorné potraviny, i když jejich chuť je kyselá), tak na zubní sklovinu působí obráceně (tak třeba nečistit zuby hned po kyselém jídle, páč se tím dráždí dásně a rajbuje zubní sklovina). ..spíš si vzít žvejkačku.

DanaJ
1136 příspěvků 06.09.07 09:45
Ěčka

Ještě, když už se tu mluví o dietě a zdravějším stravování, tak by mě zajímalo jak je to stěmi Éčky. Tak nějak se mluví o těch zdravějších a méně zdravích. Vím, že ty méně zdravé jsou nějaké chemikálie, které mohou pomoci konzervovat či dávaj barvu nebo pomáhaj nehrudkovat. Ale co ty zdravá Éčka, ty jsou taky vytvořená uměle? ..a nebo jsou to látky přímo z přírody? ..nevím.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.09.07 07:59
DanoJ

o Éčkách moje dcera dělala ročníkovou práci. Jde v postatě o to, že je to mezinárodní klasifikace přídatných látek v potravinářství, aby se nemusely vypisovat mnohdy dlouhé názvy. Třeba E330 je kyselina ascorbová (vitamin C) a E300 kyselina citronová.
Spíš mi vadí reklama tuším Maggi, která sice hlásá polévky bez glutamátu, ale klidně tam naperou bílkovinný hydrolyzát, což je podle mých potravinářských chemiků ještě horší svinstvo…

DanaJ
1136 příspěvků 07.09.07 11:50
Ivo,

ale třeba ta kyselina citronová je taky chemicky vyrobená ne?

Ještě. …byla jsem ve zdravé výživě a překvapilo mě, že tam je to všechno vypsané slovně.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.09.07 09:43
DanoJ,

když se to tak vezme, tak je vlastně chemicky vyrobeno všechno. Droždí je vyráběné výhradně chemicky. Kyselina citronová je v ovoci, ale koncentrovaná se musí vyrobit. Kyselina sorbová je konzervant, vyrábí se chemicky, koupíš ji koncentrovanou v drogerii a i v přírodě ji najdeš ve velkém třeba v jeřabinách. Nebo je jako Éčko uváděno barvivo, které se získává z červené řepy.
Ono zavrhovat Éčka je nyní módní, ale málokdo problematice rozumí.

HelcaK
960 příspěvků 10.09.07 10:43
Barevné

rozlišení „nebezpečnosti éček“ je tady v článku - nakolik tomu autor rozumí ovšem nevím…
 http://www.jitrnizeme.cz/view.php?…

DanaJ
1136 příspěvků 10.09.07 11:16
Mě ničí,

že bez některých těch Éček to dřív šlo a najednou se musí potraviny dobarvovat, konzervovat atd. Konzevovat tak, že když necháte smetanu na stole, tak po víkendu se nezkazí. ..po měsíci voněla pořád stejně jako nová, ale vyhodili jsme jí, nikdo si netroufl stejně ochutnat. Proč je na mléku ve složení napsoná sušené mléko a voda? Proč se do másla přidává sůl a odtučňuje se? Nejsou ty potraviny úplně mrtvé? ..co nám to pak dá? Je to jen hmota k zaplnění žaludku? Proč je teď tolik tlustejch lidí?

DanaJ
1136 příspěvků 10.09.07 11:23
HelcaK,

a jak je to tam o té kyselině citronové, tak není vyrobena uměle? A pak se kyselina citronová a citronová šťáva nedají vůbec srovnávat. Ne?

helza
21 příspěvků 10.09.07 23:40
Dana J

Máme tady u nás prodavačku, pochází z Vietnamu, z nějaké zapadlé vesnice. Nedávno letěla domů, navštívit tatínka, protože má rakovinu a umírá. Je mu 85 let a pro ně, je ještě mladý. Divila jsem se tomu a říkala, že si myslí, že je to jídlem. Máslo, mléko, zelenina - v ničem žádná chemie a po těch letech tady, veliký rozdíl v chuti. Inu, civilizace.

HelcaK
960 příspěvků 11.09.07 08:30
DanoJ

o výrobě kyseliny tam zmínka sice není, ale předpokládám že uměle vyrobená bude. Je to jen tabulka, ve které jsou éčka rozdělena podle stupně škodlivosti. Dole pod článkem je také odkaz na tabulku éček jako takových, čísla a názvy…

tea63
935 příspěvků 11.09.07 09:46
Snažím se

vyhýbat všem " pytlíkům", pečlivě čtu složení všeho, ale i tak jsem podlehla reklamě, zakoupila polévku Maggi , houbovou, ze zahrádky, bez glutamátu, bez konzervačních látek a ejhle, po přečtení složení - ono je to vlastně skoro celé umělé.. Polévku jsme snědli, byla dobrá, ale už si dám pozor. Štve mě, že nekoupím čistou smetanu, mléko nezkysne, ale zhořkne, máslo není máslo, co je v rohlíkách a tzv. celozrnných chlebech, které vůbec nejsou celozrnné, to si ani nepředstavuji. Ále, co se budu rozčilovat?

helza
21 příspěvků 11.09.07 13:52
tea63

jj, já tedy nic z polotovarů nekupuju, sušeniny už vůbec ne. A chlebíček a pečivko peču doma, koupila jsem si domácí pekárnu před ropkem a věř mi, kupované pečivo by u nás už nikdo nejed. Domácí chlebík je opravdu mňamka, včerá jsem pekla s cibulkou.

tea63
935 příspěvků 11.09.07 14:07
Helzo

neukecávej mě na tu pekárnu! :-)) Já se tomu pořád bráním, další krám do domácnosti, ale už začínám být nalomená, protože opravdu kvalitní pečivo, aby člověk pohledal… Právě peču slané tyčky s ovesnými vločkami, ale zkouším nový recept, tak uvidíme, jak to dopadne. Papa, Tea

helza
21 příspěvků 11.09.07 17:06
tea63

manžel taky řádil, chlapi v práci mu říkali, jak jim leží někde v garáži - no a já mám taky plno krámu v kuchyni. Ale dnes bez ní nemůžeme být, chlebík pečeme denně a taky bezvadně zadělává těsto na cokoliv. Je v domácnosti platná jako varná konvice.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.09.07 17:33
Helzo,

já už to dopracovala tak daleko, že mám ty pekárny dvě. A o víkendu pracují současně. Peču si i 7-zrnné dalamánky, sice nejsou tak nadýchané, jako z krámu, ale když je vyndám z trouby… A ještě teplý chlebíček s máslem a olomouckými tvarůžky, hmmmmm… Teo, ještě nejsi zlomená?

tea63
935 příspěvků 11.09.07 18:01
Helza, Iva

Zlomená ještě nejsem!! Dopekla jsem ty tyčky, jsou moc dobré, příště je zkusím udělat z celozrnné mouky…Jen jsem byla vzteky bez sebe, když jsem chtěla recept uložit. Blížila se bouřka, vše zkontrolováno, jen odkliknout…blik elektrika a restart celý počítač. Psala jsem to 4× !! Uf.....Ale ta pekárnička mi nedá spát

helza
21 příspěvků 12.09.07 13:49
ivo

Já po druhé pečce taky toužím, ještě jsem nezlomila manžu, ale určitě by šlapaly obě a možná deně. Znám lidi co v ní i vaří - prej rajská máčka a pod., na program marmeláda, jw bezva. No já bych pekla a pekla. Děláš kváskový chleba? Já s droždí, ale kdybych byla zdravější, budu sae prčit s kvasem.

helza
21 příspěvků 12.09.07 13:53
Teo

Receptík na tyčky máš tady odtud? taky bych něco takového upekla.
A s tím proudem se mi to stalo nedávno taky, v corelu jsem malovala a prčila se s tím celé odpoledne a v tom zaujetí nic neukládala a najednou pic ho - všechno v háji.

tea63
935 příspěvků 12.09.07 15:54
Helzo :-)

" Vločkové tyčinky k čaji "…recept jsem vložila po vyzkoušení a dopadlo to dobře:-)))

helza
21 příspěvků 12.09.07 17:37
Teo

díky, už jdu na něj

DanaJ
1136 příspěvků 03.01.08 12:42
Helzo

a kdyby to nebylo jen jídlem. Teď jsem četla článek o znečištěným ovzduší, které má vliv na dětičky (píše MUDr. Radim J. Šrám DrSc, - Ústav experimentální medicíny AV ČR a Zdravotní ústav Středočeského kraje, Praha). Už první vliv na celý maličky organismus přichází ještě u nenarozaného dítěté, které ´dýchá´přes maminku. Děti se teď rodí i díky tomu ovzduší menší a mají probémy s imunitou. Když jsou poroděné, tak dýcháním nečistého vzduchu, který je teď snad úplně všude, si navozují všelijaké respirační potíže. ..jsou to ty laryngitidy, vyrózy, chřipky apod., a to provází i různé alergie až astmata. Je to všechno těmi drobnými prachovými částicemi a karcinogeními látkami (vlhký prach, který na sebe nabaluje) v ovzduší, které jsou ze špatného spalování jako nafty, benzínu, zemního plynu, uhlí, dřeva a dalších zakázaných paliv, které lidi hážou do kotlů, i na ně jezdí v autech a i v průmyslu. Nechápu, že to lidem nedochází.
Všechno to hezky vyfouknem z komínů, aut a ďour z továren i přes filtry atd. a myslíme si, že je to pryč a přitom jak vylezem, tak to nadýcháme, vyfiltrujeme přes plíce a krásně si to uložíme v těle.

helza
21 příspěvků 06.01.08 16:08
Dana J

Áááááááách jo, co dodat. Inu, je to tak, máme v sousedství prodejnu Bio výživy a pán ji i pěstuje, je zemědělský inženýr. Říkal, že dnes není půda v vzduch v pořádku ani na Sněžce, že je vlastně fuk, kde máš zahrádku, zda na horách, či uprostřed města.

jitka1963vlasim
4 příspěvky 03.06.14 14:56

Taky gratuluju ale je pravda že nemáš vynechávat tuky to není vůbec zdravé :)

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz