Ahoj labužňátka, včera jsem dostala knížku „Vaříme v divočině“. Hned jsem do ní zabředla, ale je tam spousta ingrediencí, které vůbec nevím, kde sehnat. Například se v jednou receptu vyskytl termín modrá kukuřice. Nemáte někdo ponětí, co to je, nebo zda název vznikl druhem přípravy, nebo kde se to dá sehnat? Doufám, že tím nemysleli modré barvivo…chacha.Další věcí, která se tam vyskytuje, je sušené podmáslí, dá se někde sehnat? Díky předem za odpovědi.
|
Modrá kukuřice a sušené podmáslí?
O modré kukuřici se píše tady na Labužníku v článku Mexická kuchyně - část čtvrtá od Pampelišky . Ale kde ji sehnat, to netuším . A sušené podmáslí taky nevím… Snad bude někdo vědět víc , přeju Ti aspoň pěknej den!
Bradi, moc jsi mi pomohla. Alespoň vím, že to existuje. Když jsem to v té knize četla poprvé, znělo mi to značně abstraktně. Ta kuchařka je americká, takže jestli tady v Čechách (nejlépe v Praze) existuje obchod s takovýmito speciálními ingrediencemi, určitě bych to vyzkoušela. Ale děkuju moc! M.
je vedlejším produktem při výrobě másla. Sušené podmáslí je
mléčně bílý prášek rozpustný ve vodě vyráběný sušením tekutého
podmáslí v rozprašovací sušárně proudem horkého vzduchu po předchozí
pasteraci. V o.z Zábřeh je tento produkt upraven semiinstantizací, což
zaručuje jeho snazší rozpustnost.
Tento vysoce kvalitní produkt je určen pro lidskou výživu a to buď pro
přímý konzum nebo pro průmyslové zpracování v různých
potravinářských odvětvích (např. pekařství – výroba běžného
pečiva i oplatků, sušenek apod., výroba cukrovinek, výroba mléčných
výrobků, výroba mražených krémů a zmrzlin, výroba nápojů, výroba
produktů pro zvláštní výživu, atd.)
Tento výrobek ale není vhodný pro výživu do 12 měsíců věku.
Kari, koukni se na tyto stranky:
http://www.susarna.cz/prod.html#podm
moc Ti děkuji za vyčerpávající informace! Na těch stránkách mě toho zajujalo víc (třeba i sušená syrovátka), jen škoda že není velkoobchod v Praze, ale zkusím se s nimi domluvit na dobírce. Při provozování turistiky dám nejen kvůli váze, ale i trvanlivosti těmto dehydratovaným surovinám zavděk. Díky moc.
Ahoj
modrou kukurici (a zelenou, cervenou a cernou a oranzovou) jsem videla
v Mexiku, obrovska pastva pro oci to byla zejmena na trhu v mestecku Taxco.
Ale mam takovej spatnej pocit, ze se do Evropy vubec nedovazi. aj aj aj je mi
lito, ze prinasim nepekne zpravy
Niki