existuje ještě tučné hovězí?
Milá @esmeralda,
u nás hovězí maso s větším množstvím tuku (loje) také běžně
neseženeš. Jako dítě si pamatuji, že přední hovězí bývalo s vyšší
vrstvou loje - v zimě jsme jej dávali za okno sýkorkám. Babička lůj
vyškvařila a připravila jíšku, kterou používala do polévek a
omáček.
Dnes je hovězí prodávané v obchodních řetězcích na můj vkus extra
libové. Takže když potřebuji maso tučné (na gril) a nebo pořádnou
morkovou kost, jedu do Německa (mám to 50 km daleko) a v nejbližším
malém městečku i v mini řeznictví tento sortiment najdu! 
U nás (Západní Čechy) v malých městech (1500 - 2000 obyvatel) je
řeznictví jako samostatný obchod zřídka. Zase jen řetězce s baleným
masem; výsekové jen někde a občas - není stále v nabídce. A telecí? To
jsem ve svém okolí (do 25 km) neviděla 7 let (co jsem se sem
přistěhovala) 
Ano, jak píšeš: „Jiný kraj, jiný mrav!“ Pojmenování „kuřecí
steak“ se mi také nelíbí; bohužel ho používají i gastronomičtí
odborníci. U nás se totiž pod pojmem „steak“ mezi lidmi rozumí řez
masa (různě vysoký plátek či špalíček) nejen hovězí určen zejména
k rychlejšímu opékání na grilu nebo pánvi.
A jak je to s nabídkou masa u vás, ostatních Labužníků žijících
v zahraničí? Docela by mě to (a možná nejen mě
) zajímalo 