Dostala jsem darem z ČR mlékovar. Obsah 1,5 litru.
A co teď s ním?
Nenanapadá mě kromě svařování mléka (a to se u nás v Oz
nepraktikuje) nic jiného.
Zatím se na něj jen koukám a kochám se jeho krásou.
Labužníci poraďte.
Dostala jsem darem z ČR mlékovar. Obsah 1,5 litru.
A co teď s ním?
Nenanapadá mě kromě svařování mléka (a to se u nás v Oz
nepraktikuje) nic jiného.
Zatím se na něj jen koukám a kochám se jeho krásou.
Labužníci poraďte.
Vše co se vaří na vodní lázni (šodó, jemné (vaječné) omáčky,
čokoláda, fondán, karamelový burizoňák) a vše co se rádo připaluje a je
třeba zahustit odpařením vody.
P. S.
Pokud je „mlíčňák“ v nerezovém (resp. v nehliníkovém) provedení,
pak je ideální pro destilaci alkahólu z necezeného kvasu bez nutnosti
míchat…
Když byly děti malé, vařila jsem v něm krupičnou kašičku. Taky se v něm dobře vaří pudink nebo věci, které vyžadují vodní lázeň.
Casino a Bocianko,
děkuji vám za vaše nápady. Určitě něco vyzkouším.
Nejvíce mne oslovila destilace alkoholu.
Z krupičné kaše jsem už vyrostla (před půl stoletím) a věci, co se
dělají ve vodní lázni, dělám v mikrovlnkách.
No, ale Pravda… můžu teď poslat mikrovlnky na zaslouženou dovolenou.
Možná brzy vyzkouším koprovou nebo křenovou omáčku. Nedělám je často, ale jsou u nás oblíbené. Ještě jednou dík.
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz