Mléko a kysání

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
DanaJ
1136 příspěvků 11.02.14 20:04
Mléko a kysání

Prosim vás, jak to je s mlékem a jeho kysáním?
Manžel mi místo klasického mléka koupil acidofilní a teď přemýšlím co s tím. Našla jsem si aktuálně spoustu zajímavých receptů s kyselým mlékem nebo tam je kefír, ale acidofilní mléko ne.
Mno a přemýšlím co vlastně z čeho je. Jestli to jsou všechno vůbec „mléka“ nebo je něco třeba ze smetany nebo něco jako podmáslí. Nebo je to i tučnější, takže kdybych dala např. acidofilní mléko místo kyselého, tak jestli to bude v receptu fungovat. :oops:
Díky za rady. :)


Reklama


Reklama

Reakce:
 
casino
4474 příspěvků 11.02.14 22:58
Acidofilní mlíko?

…já bych ho vypil jen tak :)…ale myslím že kolegyňka di vám (nám) ráda poradí :palec:

 
hippolyta
394 příspěvků 12.02.14 08:15

Obsáhlá odpověď je zde.

 
DanaJ
1136 příspěvků 13.02.14 21:30

Jsem asi blbá, to jsem si už našla a podobné články sama, ale nikde nevidím postup výroby. Podmáslí mi je jasné, to je vedlejší produkt při výrobě másla. Jogurtové mléko je rozředěním jogurtu. Mno a teda hlavně by mě zajímalo jestli acidofilní mléko, kyška a kefír jsou přímo z mléka s pomocí určité kultury a výrobek se liší tedy nejen kyselosti, ale i hustotou? Tak když to řeknu blbně dalo by se kyselé mléko (u kterého nevíme s jakou kulturou doma vzniklo) nahradit acidofilním mlékem, kyškou i kefírem? Nebo je tam i jiná třeba tučnost a pak by se to při vaření chovalo jinak? :nevim:

 
birkana
1671 příspěvků 14.02.14 12:11

@DanaJ, výrobky, které zmiňujete, se vyrábí z mléka s přidáním bakteriální kultury typické pro ten který určitý výrobek 8o

V kuchyni kyselé mléko (acido, kyšky a pod.) použijte třeba k zadělání těsta, do polévek, omáček atd. Tučnost bych (u zmíněných výrobků) neřešila, ba ani technologii výroby. Ve výše doporučených odkazech odpovědi jsou, chce to jen pozorně číst :idea:


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz