MOŽNÁ HLEDÁ NĚKDO RECEPT NA NEJLEPŠÍ KOTLÍKOVÝ GULÁŠ, TAK V PŘEROVĚ BUDETE MÍT ŠANCI VIDĚT PŘÍPRAVU UŽ OD STAVĚNÍ KOTLÍKŮ…
JEN JAKO PŘEROVAČKA UPOZORŇUJI, ŽE V OKOLÍ VÝSTAVIŠTĚ NENÍ
FUNKČNÍ ŽÁDNÉ VELKÉ PARKOVIŠTĚ A S PARKOVÁNÍM BUDE ASI PROBLÉM.
JÁ SE PRO VELKÉ PRACOVNÍ NASAZENÍ NA BRNĚNSKÉM VÝSTAVIŠTI, BOHUŽEL,
PODÍVAT NEPŮJDU.
Mistrovství České republiky ve vaření kotlíkových gulášů
V rámci oslav 750. let města Přerova pořádají 16.9.2006 od 8.hodin PIVOVAR ZUBR, Kuchařské studio Luďka Bila, GASTROCENTRUM MORAVIA, Město PŘEROV, Výstaviště-Přerov.
V rámci oslav 750. let města Přerova
pořádají 16.9.2006 od 8.hodin
PIVOVAR ZUBR, Kuchařské studio Luďka Bila, GASTROCENTRUM MORAVIA, Město
PŘEROV, Výstaviště-Přerov.
Mistrovství České republiky
ve vaření kotlíkových gulášů
(s mezinárodní účastí)
2.ročník
Soutěže o pohár Pivovaru ZUBR
Odborným garantem je AKC ČR SMS
Místo konání: Přerovské Výstaviště
Příjezd do areálu výstaviště zadní bránou.
Podmínky účasti: Soutěží dvojice (jeden kuchař vyučení není podmínkou + pomocník a topič).Uzávěrka přihlášek je 8.9.2006. Startovné za tým je 100,– Kč, hradí se při prezentaci.
Soutěžní úkol:
- uvařit libovolný počet porcí guláše v kotlíku vytápěným ohněm
(soutěžící si sám zajistí, kotlík, suroviny, dřevo na topení, stůl, pracovní pomůcky) - prezentace je od 7.00 přidělení místa
- doba přípravy 5 hodiny
- předem může být nakrájené maso, očištěná a omytá zelenina(ne nakrájená).
- hodnotí se chuť guláše, práce a čistota na pracovišti, kreativita, nejlepší nápaditost
- hodnotí se také výzdoba stánku
- povinností je dát porotě dvě degustační porce, zůstatek si soutěžící mohou prodat ve vlastní režii a tím pokryjí své náklady. Za prodej si ručí soutěžící sám.
Pořadatel zajistí:
- tekoucí pitnou vodou
- označení vymezených prostor ,kde bude soutěžící vařit velikost cca 4×4m
- 5-ti člennou degustační porotu (hodnotí práci, kreativitu, chuť- tajnou degustací )
- 3 člennou technickou porotu ( hodnotí výzdobu stánku, práci na stánku, výdej gulášů)
- potvrzení výběru telefonem nebo mailem
- slavnostní vyhodnocení a odměnění nejlepších.
Pokud chcete guláše prodávat je nutné mít stánek označený živnostenským listem, a také dodržovat vyhlášku 137/2004. Doporučujeme používat jednorázové umělohmotné nádobí.
Mediální partneři akce:
Svět Obchodu, www.gastronews.cz, www.gastromorava.cz, www.HORECAnews.
Sponzoři akce:
Retigo s.r.o., RMgastro, Frigoprima, Mlékárna Kunín, Commodity trading s.r.o. TRUMF, VÁHALA a spol.,Vitana,