Mistrovství ČR ve vaření kotlíkových gulášů

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Eleeen
1127 příspěvků 15.09.06 12:00
Mistrovství ČR ve vaření kotlíkových gulášů

MOŽNÁ HLEDÁ NĚKDO RECEPT NA NEJLEPŠÍ KOTLÍKOVÝ GULÁŠ, TAK V PŘEROVĚ BUDETE MÍT ŠANCI VIDĚT PŘÍPRAVU UŽ OD STAVĚNÍ KOTLÍKŮ…

JEN JAKO PŘEROVAČKA UPOZORŇUJI, ŽE V OKOLÍ VÝSTAVIŠTĚ NENÍ FUNKČNÍ ŽÁDNÉ VELKÉ PARKOVIŠTĚ A S PARKOVÁNÍM BUDE ASI PROBLÉM.
JÁ SE PRO VELKÉ PRACOVNÍ NASAZENÍ NA BRNĚNSKÉM VÝSTAVIŠTI, BOHUŽEL, PODÍVAT NEPŮJDU.

Mistrovství České republiky ve vaření kotlíkových gulášů

V rámci oslav 750. let města Přerova pořádají 16.9.2006 od 8.hodin PIVOVAR ZUBR, Kuchařské studio Luďka Bila, GASTROCENTRUM MORAVIA, Město PŘEROV, Výstaviště-Přerov.

V rámci oslav 750. let města Přerova
pořádají 16.9.2006 od 8.hodin
PIVOVAR ZUBR, Kuchařské studio Luďka Bila, GASTROCENTRUM MORAVIA, Město PŘEROV, Výstaviště-Přerov.
Mistrovství České republiky
ve vaření kotlíkových gulášů
(s mezinárodní účastí)
2.ročník
Soutěže o pohár Pivovaru ZUBR

Odborným garantem je AKC ČR SMS
Místo konání: Přerovské Výstaviště
Příjezd do areálu výstaviště zadní bránou.

Podmínky účasti: Soutěží dvojice (jeden kuchař vyučení není podmínkou + pomocník a topič).Uzávěrka přihlášek je 8.9.2006. Startovné za tým je 100,– Kč, hradí se při prezentaci.

Soutěžní úkol:

  • uvařit libovolný počet porcí guláše v kotlíku vytápěným ohněm
    (soutěžící si sám zajistí, kotlík, suroviny, dřevo na topení, stůl, pracovní pomůcky)
  • prezentace je od 7.00 přidělení místa
  • doba přípravy 5 hodiny
  • předem může být nakrájené maso, očištěná a omytá zelenina(ne nakrájená).
  • hodnotí se chuť guláše, práce a čistota na pracovišti, kreativita, nejlepší nápaditost
  • hodnotí se také výzdoba stánku
  • povinností je dát porotě dvě degustační porce, zůstatek si soutěžící mohou prodat ve vlastní režii a tím pokryjí své náklady. Za prodej si ručí soutěžící sám.

Pořadatel zajistí:

  • tekoucí pitnou vodou
  • označení vymezených prostor ,kde bude soutěžící vařit velikost cca 4×4m
  • 5-ti člennou degustační porotu (hodnotí práci, kreativitu, chuť- tajnou degustací )
  • 3 člennou technickou porotu ( hodnotí výzdobu stánku, práci na stánku, výdej gulášů)
  • potvrzení výběru telefonem nebo mailem
  • slavnostní vyhodnocení a odměnění nejlepších.
    Pokud chcete guláše prodávat je nutné mít stánek označený živnostenským listem, a také dodržovat vyhlášku 137/2004. Doporučujeme používat jednorázové umělohmotné nádobí.
    Mediální partneři akce:
    Svět Obchodu, www.gastronews.cz, www.gastromorava.cz, www.HORECAnews.
    Sponzoři akce:
    Retigo s.r.o., RMgastro, Frigoprima, Mlékárna Kunín, Commodity trading s.r.o. TRUMF, VÁHALA a spol.,Vitana,
Reakce:
 
Manana
1515 příspěvků 15.09.06 17:05
Mistrovství

Tak už jsem chtěl jet, ale odradila mne nutnost si nechat vystavit živnosťák kvůli blbejm dvěma porcím, co by mě zbyly a nechtěl bych je vyhodit do kanálu.

 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.09.06 08:30
Škoda...

…že jsme to nevěděli dříve. Je ještě jindy a jinde nějaká podobná akce?

 
kamilio
551 příspěvků 19.09.06 09:09
Moc se jim to nepovedlo!

Byl jsem se podívat a byl jsem trochu zklamán. Gulášníci se snažili, vařeno bylo asi 15 kotlíků různých směsí. Pokecal jsem si s Danem Kopálem, očuchal vůně linoucí se z kotlíků. Bohužel ve většině případů to dost zavánělo přepálenou paprikou. Proto tam na závěr cpali syrové cibule, přehršel feferonek, čerstvé houby a podobně. Problém byl však v lidech, protože se většina chlapů silně opivnila ještě před koncem akce a pak to dost kazilo celkový dojem. Pozitivum bylo, že tam nepustili žádné rákosníky, na druhé straně k atmosféře mezinárodní gasto soutěže stánky s ponožkami mi nějak neseděly.

 
esmeralda
4813 příspěvků 19.09.06 09:32
Kamilio,

zvědavost mi nedá…
Co je to rákosník?
Dívala jsem se do obrázkového Google a tam byl takový malý ptáček.
Ale tos asi nemyslel…

 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.09.06 09:54
Esme...

…nejspíš tu „starou čínskou zeď " plnou stánků s nesmysly a prodavači s čínskou češtinou:“ Pani, ťluťí......ako­rát…čistapade"­.......

 
esmeralda
4813 příspěvků 19.09.06 10:11
Papaja, díky....

Ha ha. Také pro ně tady máme různé názvy.
Ale musím se jich přeci jen zastat. Znám jich spoustu osobně a mám s nimi ty nejlepší zkušenosti.

 
penda
4752 příspěvků 19.09.06 10:12
ano, esme,

slovo „rákosníci“ se u nás používá pro vietnamské stánkaře, kteří zalhtili český trh svým „kvalitním“ zbožím.

 
Eleeen
1127 příspěvků 19.09.06 11:01
vladi,

ale jejich obchůdky s potravinama mám ráda. I když musím až do Brna. U nás doma už jinou jak jasmínovou rýži nesmíme dělat. A už nikdy asi nekoupím rýži pytlíkovanou, je to poměrně hnusný blaf. Po ochutnání té jejich je chápu, že „naši“ rýže nepapají.
A čerstvé tofu je taky super.

 
penda
4752 příspěvků 19.09.06 11:06
já jejich jídlo

taky můžu … v jejich stánku hned u myší díry v Brně jsem bývávala pravidelným hostem a v Olympii jsme se stravovávali jedině u nich … já měla na mysli spíš jejich nekvalitní textilní výrobky, ale neříkám, že je nemám, taky u nich občas něco koupím. ;o)

 
Eleeen
1127 příspěvků 19.09.06 11:18
a rasistické srovnání

oproti jiným národnostním menšinám (vzhledem k místu bydliště - Přerov mám na mysli hlavně jednu) jsou Vietnamci mnohem pracovitější.
Já chodím - přes všechny zvěsti o pečení koček a psů do čínské v Přerově velmi ráda.
Vždy si musím dát černé vejce a často si dávám kachnu na žhavé plotýnce. Mňam. A jejich salátek ze zelí.

 
Eleeen
1127 příspěvků 19.09.06 12:06
poděkování

patří Ivovi, který má v deníčku skvělou reportáž. Moc mě mrzí, že jsem tam nebyla…

 
Ivo
1045 příspěvků 19.09.06 15:28
Kamilio...

…ony v tom areálu probíhaly současně dvě akce - ČSCH tam pořádalo svoji výstavu králíků a tak plno „atrakcí“ mělo souvislost s touto akcí. Škoda, že jsme o sobě nevěděli, mohli jsme také poklábosit

 
kamilio
551 příspěvků 19.09.06 23:38
odpovídám

Esme - jak správně sdělují kolegové, rákosníci jsou skutečně vietnamští obchodníci. (Mimochodem víš, jak příjde zákazník k rákosníkovi a ptá se: „Máš AIDS?“ „Němám, ty přijít zítra, já seženu!“)
Ivo - bohužel jsem jel autem, takže ani pivko, ani superkoktail se nekonali. A guláše jsem taky nechutnal (odcházel jsem v 11 hod.), mě spíš zajímaly jejich suroviny a technologické finty. Ale nic nového jsem bohužel nepochytil.

 
Ivo
1045 příspěvků 26.09.06 00:49
Ještě pár písmenek...

…při svém „obhlížení“ webů jsem ještě narazil na tyto TARGET = _new informace…

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.10.06 14:19
Ivo, tady je reportáž trošku obsáhlejší!

Ještě jednou mistrovství

 
karda
72 příspěvků 03.11.06 14:33
...

Jen zírám - to je Přerováků - já jsem taky! Eleeen, takže narok vytvoříme tým a půjdem do toho? Mám speciální thajský terakotový kotlík i s ohništěm, Babi nám poradí recept a my slízneme cenu

 
Eleeen
1127 příspěvků 09.11.06 07:53
kardo,

pokud to bude ve stejnou dobu, tak budeš muset vzít za parťáka jiného z Přerováků, protože já budu zase mimo Přerov. Anebo bych musela změnit místo…

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz