Mise-en-place

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
AFTIC
122 příspěvků 3.6.05 06:59
Mise-en-place

MISE-EN-PLACE

Mise-en-place je francouzský odborný výraz který znamená něco jako „místo pro všechno a všechno na svém místě“.
Tím je myšleno vše co se musí udělat před započetím výroby nebo servisu jídel. Jiný mis- en-place nebol-li přípravu svého pracoviště musí udělat salátka ve studené kuchyni, jinou přípravu si dělá kuchař v teplé kuchyni a jinou přípravu pracoviště musí udělat číšník nebo servírka v jídelně, při doplňování dochucovacích prostředků, čemuž se anglicky říká „side jobs“.
Bez pečlivé přípravy není myslitelné zabezpečit plynulý provoz žádné kuchyně ani jídelny. Mise- en- place a péče o svěřené zařízení by měly být podrobně popsány v manuálech popisujících práce a povinnosti pracovníků v jednotlivých odděleních.
Mike □

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz