jelikož jste mi velmi dobře poradili ve věci - drtič odpadků, vím, že
mi poradíte dobře i teď. Potřebujeme pořídit novou kuchyňskou digestoř.
Dříve to bylo jednoduché, byl jen jeden druh, který se lišil jen vývodem
vpravo nebo vlevo. Ale nyní?
Prosím podělte se se mnou o zkušenosti s tímto zařízením. Potřebuji
digestoř uhlíkovou, nemám vývod do komína. Prosím o rady a zkušenosti.
Děkuji.
Milí labužníci a znalce,
Dneska je většina prodávaných digestoří možné použít v obou variantách, tzn. jak do komína tak přes uhlíkový filtr. Musíš brát v úvahu i velikost kuchyně. Já mám tu nejlepší zkušenost s výsuvnou digestoří Flexa Vitro od firmy Fagor. Cena byla asi tři tisíce. Ale funkci plní perfektně.Přeji hodně zdaru.
to je docela nevýhoda, že musíš mít recirkulační, jejich výkonnost je menší než u odtahových. Jakou jsi měla doteď ??? Fakt tam nebyl žádný odtah ? Vybírej podle velikosti prostoru a doporučuji i podle hlučnosti - nebrat Zanussi - výkon dobrý ale kravál příšerný. Říká se, že nejlepší jsou Cata nebo Best.
díky za rady - všem. Teď jsem měla normální digestoř do komína. Ale budujeme nové bydlení a tam tato možnost není. Fakt je, že mám z kuchyně velké okno. Musím ale hledat mezi uhlíkovými digestořemi. Líbí se mi výsuvná, ale vůbec nic o tom nevím. Budu ještě chvíli patrat a čekat na velice dobré zkušenosti a názory labužníků. Ejo - díky.
Jestli stavíte nový dům, tak bych neváhala a udělala „díru ven“. SIEMENS zbytečně drahá. Doporučuji digestoř s omyvatelnými filtry. Prostě až jsou špinavé, tak se rozsvítí kontrolka, Ty je vycvakneš (jde to lehounce) a hodíš do myčky na nádobí. Pak je tam šoupneš zpátky a digestořuje se znova.
mám výsuvnou a doporučuji. Mám ji nastavenou tak, že při vysunutí běží na nejnižší výkon a svítí mi do hrnců. Výhoda - nad digestoří je ještě mělká skříňka, ve které mám kořenky, a údržba je jednoduchá - jenom proužek nerezu. Z komínové digestoře by mne asi kleplo - další kus nerezu na uklízení