Labužníci, poraďte mi, prosím: Potřebuji vymyslet jídelní lístek pro
10 osob - jedna snídaně, jeden oběd a dvě večeře - tedy 1,5 dne na
chatě s velmi jednoduše zařízenou kuchyní. Prostě něco, co jsem schopna
max. ve dvou lidech uvařit a nestrávit tak celý den v kuchyni (i s mytím
nádobí), ale nechci, abychom jedli celou dobu studené mísy. Bude nám pak
chutnat lépe i vínko
Díky
P.
Mikulášská pro 10 osob - poraďte
…zkus upřesnit, zda se bude jednat o značně vybíravé jedince anebo o všežravce.
S ohledem na to, že nám technologie výroby některých jídel umožňuje přípravu v jistém předstihu, připravil bych už něco doma a na chatě bych to jen ohřál (mám zde na mysli všelijaké guláše, ragu, zelí, omáčky apod., o kterých se říká, že jsou nejlepší druhý či třetí den).
Zdraví Ivo.
…zřejmě vybíraví nebudou, ale možnost si připravit cokoliv doma, zde
není. Bohužel…
Děkuji za Tvůj zájem
P.
Máš na té chatě , alespoň troubu?/ Myslím na pečení./ Pokud ano zašlu jídelník na celý víkend i s rozpisem surovin, když budu vědět jací jste jedlíci nebo alespoň věkovou kategorii.Bude to chtít minimum práce a času, prostě jenom pohlídat troubu.
trouba tam určitě je a velká. To budu moc ráda, jen potřebuji námět:
Jestli kus pečeného masa + kuřátka nebo raději guláš, jako nejlépe
ranní polévku a tak.....
Díky moc
P.
Pokud máš nějaký zajímavý nápad nebo metodu, tak využil této příležitosti a i já bych uvítal návod. Není na návštěvách nic blbějšího, než že se společnost baví a domácí se svíjejí v kuchyni.....
Děkuji.
Zapečenky:5×veka, 500g měkký salám,500g sýr eidam nebo niva, 500g cibule. Salám,sýr a cibuli nastrouhat na hrubém struhadle a smíchat, mazat na veku,pecí dorůžova a papat s chutí a kečupem. Nekonečný špagety: 5 balíčků špaget, 4× zeleninové lečo,1× ostrý kečup,cibule,česnek,sůl,oregáno,trochu hl.mouky na zahuštění/nemusíbýt/,1kg vepřového masa/ nejlépe mletého je totiž dřív hotové/, 500 g eidamu.Uvařené špagety dáme do vymazaného pekáče/můžeme i vysypat strouhankou/ na ně nalijeme směs ostatních surovin a vrstvíme až nám zbývá pouze sýr nebotˇtentvoří poslední vrstvičku na tu správnou kůrku.
Kotletky: 10 kotlet, 5paprik, 5rajčat, 5 cibulí, 4zakysané smetany, 2 hlavičky česneku, sůl, pepř, bramory na dorovnání pekáče. Naklepané kotletky osolíme, opepříme, očesnekujeme, naklademe na dno pekáče,další vrstvu tvoří krájená zelenina, kterou osolíme a opepříme,další vrstvy tvoří osolené brambory nakrájené na plátky/asi 1cm/, nakonec zalijeme mírně osolenou, řádně očesnekovanou zakysankou a dáme do řádně vyhřáté trouby péci. První půl hodiny přikryté,pak 20 minut bez poklice.
Párky v košili: počet párků podle počtu lidí, tzn.asi 2 na osobu, 5× listové těsto, kečup hořčice,křen. Párky svlékneme ze střívka zabalíme do rozváleného těsta a v silně vyhřáté toubě upečeme. Podáváme se zel salátem, křenem, hořčicí, kečupem. Nakonec jednu skvělou vyprošťovací polévku: 5 krůtích krků, 1 pórek, 4 nemleté pepře, 2 cibule, 3 stroužky česneku sůl podle chuti .Po uvaření vývaru nabízíme krky k obírání těm,kteří mohou pozřít více, než vývar. Přeji Vám: UŽIJTE SI TO !!!!!
…ty věci, které píše dvacátáčtvrtá marjánka, vypadají zajímavě. To bych určitě vyzkoušel.
A co se týká mísy, před chvíli jsem byl a trefil jsem se…hihi. Ale jinak mimo bývám často. To je život.
Zdraví Ivo.
…ty kotletky, zapečenky a polévka mě opravdu „vzaly za srdce“, to se mi líbí a s největší pravděpodobností je zrealizuji.
Ivo - máš pravdu, je to bezva.
Hezký den, pa
Napadl mne ještě jeden recept: Masové koule plněné žampiony,šunkou nebo nivou. Mleté maso smícháme s vejci osolíme, opepříme případně jinak podle chuti okořeníme,místo housky přidáme na 1kg mletého masa 5 lžic hrubé mouky, řádně propracujeme suroviny, aby se vše propojilo pak si rozdělíme na stejné části a do utvořených placiček balíme buď žampion nebo kostku nivy nebo šunky. Uzavřeme do koule a skládáme do vymaštěného pekáče , pečeme v dobře vyhřáté troubě podléváme podle potřeby. Podáváme se zeleninovým salátem.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz