Sušené meruňky namočíme ve vodě přes noc, ráno zcedíme a osušíme a můžeme plnit do knedlíků. Knedlíky jsou výborné, jako z čerstvých meruněk.
Meruňkové knedlíky ze sušených meruněk
Dělám je kynuté a posypávám je mletýma ořechama, tvarohem a poleju máslem. Občas v zimě nás honí mlsná a jsou opravdu výborné.
poprvé jsem je jedla na Slovensku. Byly to kynuté knedlíky plněné meruňkovou marmeládou, posypané strouhanými ořechy, smíchanými s moučkovým cukrem a polité máslem - pohádka. Sice kalorická, ale jednou za čas.. proč ne. Ten nápad se sušenými meruňkami je prima.
Myslíte, že to bude fungovat i se sušenými švestkami?
V životě jsem vlastně švestkové knedle nedělala, je tam nějaká
speciální receptura?
Děkuji předem za věškeré reakce ***
Se švestkama jsem to nezkoušela, ale mělo by to být stejné. Švestkové knedle dělám z mražených švestek. Chce to vyzkoušet na jedné sušené trnce.
sice mimo tema suseneho ovoce ALE vrele doporucuju v lete vyzkouset z cerstvych MALIN! je to neskonala parada, maliny jsou pikantni a ta vune… Babicka je dela na pare - velky hrnec plny vody, na to plinku misto poklicky a pretahnout gumou. Na to se nasazi knedliky a muzou se nechat jak dlouho chteji… Jsou pak neoslizle a nadychane, nam nam nam Jinak merunkove delavam z tvarohoveho testa a sypu pernikem, svestkove z bramboroveho a sypu makem…
Sušené meruňky jsou v knedlíkách lepší, než ty normální. Jsou sladší a nevytékají. Dělala moje babička. Vzpomínám s láskou na ni i na knedlíky.
Lépe namočit meruňky do rumu, je to ještě chutnější, ale nevím jestli by to mohly děti.
během úpravy vyprchá, zbyde jen aroma. Takže je mohou i děti.