Mám prosbu, skúšali ste zmraziť medvedí cesnak? Ďakujem!
Medvedí cesnak
já jsem minulý rok zmrazila. Je potom takový jako listový špenát, když
ho rozmrazíš. Určitě se dá použít, ale myslím, že jsem někde pod
nějaký recept napsala, že dělám pastu, jenom se solí. Musím se podívat
kde ten recept mám a pošlu Ti to. Ta pasta vydrží v lednici velmi dlouho,
ale je jenom na ochucení. Je to potom něco podobného jako pesto, ale taky
dobré.
Dnes jsem četla v novinách, jak zdravý je medvědí česnek, má snad víc
vitamínu C než citron a pomáhá proti vysokému tlaku
Pěkný den, L.
umyjem, posekám a dám do dóz? Alebo si aj blanšírovala? (Bojím sa prípadného napáchnutia celej mrazničky.) Ď.
já jsem neblanžírovala, byla jsem lenošná a zmrazila jsem nenakrájený.
Proto asi byl takový mazlavý. Dobře oper, usuš a nakrájej. Blanžírovat
ne. Když dáš do krabiček, které těsně uzavřeš nebude to cítit. Jenom
ty krabičky potom ale na nic jiného nemůžeš používat.
Dívala jsem se na recept na pastu: 100 g nebo více medvědího česneku,
100 ml oleje, já jsem dala řepkový, olivový je možná moc intenzivní, ale
určitě taky půjde a 7 g mořské soli. Medvědí česnek nakrájet a
v mixeru se solí nasekat tak dlouho, až se sůl rozpustí. Je to výborné a
vydrží v lednici skoro rok. Dá se taky zmrazit. Ale pozor, když budeš
používat, je to dost slané, tak pokrm až potom osolit. Ještě nedávno jsem
použila. Nebo pesto je taky velmi dobré, dostala jsem od přítelkyně, to
mám ješte v lednici a je výborné. Místo bazalky dáš medvědí
česnek.
Pěkný večer,
Já už jsem neviděla česnek medvědí ani nepamatuji a Vy ho zřejmě máte náruč. No přeji Vám to a také VESELÉ VELIKONOCE
dá sa mraziť bez problémov, či zväzky listov, či posekaný. Len v prípade zväzkov listov sa po rozmrazení zmení na „handru“ - čiže použiteľný do varenia či pečenia bez problémov, ale nasekať na maslový chlieb či do pomazánky už nič moc.
poněvadž pocházím z Podluží, kde je medvědího česneku jak naseto,
zmražuji ho léta takto:
1. Narvu plný koš lístků česneku u nás v lese, (pozor na listy
konvalinky, které jsou jedovaté!)
2. Celé listy propláchnu pod tekoucí studenou vodou a nechám okapat na
sítku.
3. Do mixéru naliji 1/2 šálku vody, vložím listy a umixuji.
4. Připravím si umělé střevo na salám - z papírnictví-, zavážu jeden
konec a do druhého konce nalévám pomocí trychtýře hmotu z mixeru.
5. Vytvořím válečky, které nechám zmrazit.
6. spotřebovávám tak, že si z takového „salámku“ vždy ukrojím jen
tolik, kolik právě potřebuji.
7. Zá:,–(ně nikdy před upotřebením nerozmrazuji.
8. Vynikající do pomazánek, bramboráků, gulášů, nádivek atd.
Všem přeji dobrou chuť a hodně zdraví.
zdravím,mědvědí česnek se mrazí velmi dobře,ale je lepší
nakrájet,nebo posekat a přidat
do všeho co se vaří. Čerstvý je přímo božský,a blahoslaven každý kdo
k medvědímu česneku má přístup
Pampeliškový salát s medvědím česnekem je baječný pročišťovací
jarní jidelko
zdravím rettiska
Aničko, díky za téma. Sem si ho nevšimla, no…:-)
Pro vysvětlení: dnes jsem se ptala Aničky esemeskou na mrazení medvědího
česneku.
Anička, spracovala som medvedí cesnak dvoma spôsobmi:
1. umyté listy som nasekala ako petržlenovú vňať, hoci sú tie kúsky
trochu väčšie, lebo mi bolo ľúto, že sekaním pustí dosť šťavy.
Natlačila som ho do pohárov od horčice, zaviečkovala a dala do mrazničky.
Bez soli. Keď ho budem niekde pridávať, tak ho len naškrabem koľko bude
treba.
2. pesto, trochu inak ako Lýdia. Nasekané listy som zamiešala s nadrobno
nasekaným normálnym cesnakom, posypala morskou soľou a pokvapkala olivovým
olejom. Dobre som to premiešala a natlačila do pohárikov od kaviáru,
zaviečkovala a dala do chladničky. A používam ho tak, že keď si naberám
polievku, tak na spodok taniera dám trochu tohto pesta a zalejem horúcou
polievkou. Je to fakt výborné.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
