Medovník-pomoooooc!!!!!!!!

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
kaira
43 příspěvků 25.05.05 17:30
Medovník-pomoooooc!!!!!!!!

UPEKLA JSEM MEDOVNÍK A UŽ 3 DNY TRŮNÍ V CHLADNU ALE JE TVRDÝ JAK PODRÁŽKA.CO JSEM UDĚLALA ŠPATNĚ?JAK DLOUHO MÁM PÉCT PLÁTY A JAK MAJÍ BÝT TENKÉ?DÍK


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Labužník Pomnenka02
6 příspěvků 25.05.05 17:47
...

Mila kairo,
vcera jsem v diskuzi na cukrar.cz cetla, ze se maji placky pred namazanim kremem potirat kavou nebo cajem, popr. rumem. Pry jsou pak krasne mekke.

 
tresnicka
58 příspěvků 25.05.05 18:13
Medovník-pomoooooc!!!!!!!!

Mila kairo,
ja sama jsem medovnik take pekla a jak rikas, hned po vychladnuti byly platy zcela tvrde. Mela jsem z jedne davky 9 platu, proto jsem jich polovinu dokonce zmrazila a pouzila asi az po 1 mesici.
Muj postud pri dokoncovani medovniku byl nasledujici :
V misce jsem si smichala silny caj, pridala jsem do nej trochu cukru a take alkoholu a kazdou placku jsem touto smesi z obou stran hodne potirala. Teprve pak jsem na plat nanesla napln a protoze ta moje byla delana z kysele slehacky a z konservy slazeneho mleka varenim promeneneho na karamel, tak byla i ma napln dost tekuta. Nakonec jsem nechala medovnik pres noc v lednici a tim se i vsechna prebyvajici vlhkost z naplne vsakla do platu medovniku a ten byl opravdu vynikajici.
Toto je tedy ma zkusenost s medovnikem a tak Ti hlavne radim, neboj se kazdy plat PORADNE natrit tou cajovou smesi!!!

 
kaira
43 příspěvků 25.05.05 18:27
...

TAK JÁ KRÉM ODDĚLÁM A JDU POTÍRAT.DÍK MOC KAMČA

 
vranas
130 příspěvků 26.05.05 06:02
...

Medovník peču poměrně často a tuhle nemilou zkušenost mám za sebou. Náplň musí být opravdu hodně řídká a pojistit se potřením plátů čajem určitě doporučuji!

 
versla
33 příspěvků 04.06.05 18:53
hodně rumu

Já to cákám rumem a někdy se do toho pustíme i po 2 hodinách. S měknutím nemám problémy. Jednou jsem použila medovinu a taky to bylo dobrý.

 
kaira
43 příspěvků 05.06.05 17:22
...

Medovník byl výborný ale strašně sladký,příště udělám méně sladký krém.Díky za rady Kamča

 
Labužník Apolena
94 příspěvků 08.07.05 11:30
Prosba pro TŘEŠNIČKU

Třešničko, můžeš mi, prosím, popsat Tvůj medovníkový krém? Docela mě zaujal a u žádného jiného medovníku na Labužníku jsem ho nenašla. Díky.

 
tresnicka
58 příspěvků 08.07.05 21:35
Mila Apoleno,

Ja jsem na krem sveho medovniku pouzila 2× pul kg kysele smetany, jedno zkaramelisovane salko a podle me chuti jsem pridala trochu cukru. Kazdy to ma rad jinak sladke, muj muz sladi dost. Bylo to opravdu moc dobre. Kdyby to peceni testa nezabralo tolik casu, delala bych to alespon 1× za mesic.

 
kaira
43 příspěvků 08.07.05 22:02
Pro Třešničku

Já jsem začala péct medovník ze 3kg mouky a prázdné pláty dávám do mrazáku.Příprava těsta a pečení mi zabere tak dvě až tři hodiny.Mám napečeno dopředu jen vytáhnu pláty z mrazáku potřu krémem a mňamka je hotová.

 
kaira
43 příspěvků 08.07.05 22:09
To mělo být pro Apolenu omlouvám se
 
marmelada
1643 příspěvků 10.07.05 11:08
zkaramelizované salko

Asi jsem úplný idiot, ale prosím vás to salko vaříte v té otevřené plechovce? Co to udělá?

 
Scarlet02
577 příspěvků 10.07.05 11:15
marmeládo,

to salko se vaří v uzavřené plechovce, otevři ji až po uvaření a vystydnutí. Hodně úspěchů!

 
toast
171 příspěvků 10.07.05 11:23
marmeládo...

diskusí na téma „vaření Salka“ bylo na Labužníkovi již povícero…

zkus se podívat například SEM

Přeji hezkou neděli

 
Labužník Apolena
94 příspěvků 21.07.05 07:25
Pro TŘEŠNIČKU

Třešničko děkuju - krém určitě vyzkouším. Zní to lákavě


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz