UPEKLA JSEM MEDOVNÍK A UŽ 3 DNY TRŮNÍ V CHLADNU ALE JE TVRDÝ JAK PODRÁŽKA.CO JSEM UDĚLALA ŠPATNĚ?JAK DLOUHO MÁM PÉCT PLÁTY A JAK MAJÍ BÝT TENKÉ?DÍK
Medovník-pomoooooc!!!!!!!!
Mila kairo,
vcera jsem v diskuzi na cukrar.cz cetla, ze se maji placky pred namazanim
kremem potirat kavou nebo cajem, popr. rumem. Pry jsou pak krasne mekke.
Mila kairo,
ja sama jsem medovnik take pekla a jak rikas, hned po vychladnuti byly platy
zcela tvrde. Mela jsem z jedne davky 9 platu, proto jsem jich polovinu dokonce
zmrazila a pouzila asi az po 1 mesici.
Muj postud pri dokoncovani medovniku byl nasledujici :
V misce jsem si smichala silny caj, pridala jsem do nej trochu cukru a take
alkoholu a kazdou placku jsem touto smesi z obou stran hodne potirala. Teprve
pak jsem na plat nanesla napln a protoze ta moje byla delana z kysele slehacky
a z konservy slazeneho mleka varenim promeneneho na karamel, tak byla i ma
napln dost tekuta. Nakonec jsem nechala medovnik pres noc v lednici a tim se
i vsechna prebyvajici vlhkost z naplne vsakla do platu medovniku a ten byl
opravdu vynikajici.
Toto je tedy ma zkusenost s medovnikem a tak Ti hlavne radim, neboj se kazdy
plat PORADNE natrit tou cajovou smesi!!!
Medovník peču poměrně často a tuhle nemilou zkušenost mám za sebou. Náplň musí být opravdu hodně řídká a pojistit se potřením plátů čajem určitě doporučuji!
Já to cákám rumem a někdy se do toho pustíme i po 2 hodinách. S měknutím nemám problémy. Jednou jsem použila medovinu a taky to bylo dobrý.
Třešničko, můžeš mi, prosím, popsat Tvůj medovníkový krém? Docela mě zaujal a u žádného jiného medovníku na Labužníku jsem ho nenašla. Díky.
Ja jsem na krem sveho medovniku pouzila 2× pul kg kysele smetany, jedno zkaramelisovane salko a podle me chuti jsem pridala trochu cukru. Kazdy to ma rad jinak sladke, muj muz sladi dost. Bylo to opravdu moc dobre. Kdyby to peceni testa nezabralo tolik casu, delala bych to alespon 1× za mesic.
Já jsem začala péct medovník ze 3kg mouky a prázdné pláty dávám do mrazáku.Příprava těsta a pečení mi zabere tak dvě až tři hodiny.Mám napečeno dopředu jen vytáhnu pláty z mrazáku potřu krémem a mňamka je hotová.
Asi jsem úplný idiot, ale prosím vás to salko vaříte v té otevřené plechovce? Co to udělá?
to salko se vaří v uzavřené plechovce, otevři ji až po uvaření a vystydnutí. Hodně úspěchů!
diskusí na téma „vaření Salka“ bylo na Labužníkovi již povícero…
zkus se podívat například SEM
Přeji hezkou neděli