Dostala jsem od Ježíška krásnou měděnou bábovku a moc ráda bych v ní něco upekla. V návodu píšou, že u měděného nádobí stačí menší teploty, ale nepíšou jaké, ani jestli je nějaké omezení, teplota, která se nesmí překročit. Máte pro mně někdo ze zkušenejších labužníků radu? Předem díky
měďěné nádobí
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
Měděné nádobí
Měď lépe vede teplo, ale to neznamená péct při nižší teplotě. Obecně je měď náchylná na změnu teploty, protože je tenká a nemá akumulační schopnost jako litina. Měděné nádobí by mělo být z vnitřní strany (kde se peče) vycínované, protože jinak se časem vytváří zelená měděnka, která je jedovatá. Z toho důvodu by se zase nemělo vystavovovat příliš vysokým teplotám prázdné bez surovin (například rozpálit a pak tam dát olej jako u woku), protože by se cín s povrchu nádobí mohl roztavit a ztéct na dno.
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
