měďěné nádobí

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
salgo
146 příspěvků 04.01.06 15:11
měďěné nádobí

Dostala jsem od Ježíška krásnou měděnou bábovku a moc ráda bych v ní něco upekla. V návodu píšou, že u měděného nádobí stačí menší teploty, ale nepíšou jaké, ani jestli je nějaké omezení, teplota, která se nesmí překročit. Máte pro mně někdo ze zkušenejších labužníků radu? Předem díky

Reakce:
 
Manana
1515 příspěvků 04.01.06 18:49
Měděné nádobí

Měď lépe vede teplo, ale to neznamená péct při nižší teplotě. Obecně je měď náchylná na změnu teploty, protože je tenká a nemá akumulační schopnost jako litina. Měděné nádobí by mělo být z vnitřní strany (kde se peče) vycínované, protože jinak se časem vytváří zelená měděnka, která je jedovatá. Z toho důvodu by se zase nemělo vystavovovat příliš vysokým teplotám prázdné bez surovin (například rozpálit a pak tam dát olej jako u woku), protože by se cín s povrchu nádobí mohl roztavit a ztéct na dno.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz