měďěné nádobí

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
salgo
146 příspěvků 4.1.06 15:11
měďěné nádobí

Dostala jsem od Ježíška krásnou měděnou bábovku a moc ráda bych v ní něco upekla. V návodu píšou, že u měděného nádobí stačí menší teploty, ale nepíšou jaké, ani jestli je nějaké omezení, teplota, která se nesmí překročit. Máte pro mně někdo ze zkušenejších labužníků radu? Předem díky

Reakce:
Manana
1512 příspěvků 4.1.06 18:49
Měděné nádobí

Měď lépe vede teplo, ale to neznamená péct při nižší teplotě. Obecně je měď náchylná na změnu teploty, protože je tenká a nemá akumulační schopnost jako litina. Měděné nádobí by mělo být z vnitřní strany (kde se peče) vycínované, protože jinak se časem vytváří zelená měděnka, která je jedovatá. Z toho důvodu by se zase nemělo vystavovovat příliš vysokým teplotám prázdné bez surovin (například rozpálit a pak tam dát olej jako u woku), protože by se cín s povrchu nádobí mohl roztavit a ztéct na dno.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz