měďěné nádobí

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
salgo
146 příspěvků 04.01.06 15:11
měďěné nádobí

Dostala jsem od Ježíška krásnou měděnou bábovku a moc ráda bych v ní něco upekla. V návodu píšou, že u měděného nádobí stačí menší teploty, ale nepíšou jaké, ani jestli je nějaké omezení, teplota, která se nesmí překročit. Máte pro mně někdo ze zkušenejších labužníků radu? Předem díky


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Manana
1515 příspěvků 04.01.06 18:49
Měděné nádobí

Měď lépe vede teplo, ale to neznamená péct při nižší teplotě. Obecně je měď náchylná na změnu teploty, protože je tenká a nemá akumulační schopnost jako litina. Měděné nádobí by mělo být z vnitřní strany (kde se peče) vycínované, protože jinak se časem vytváří zelená měděnka, která je jedovatá. Z toho důvodu by se zase nemělo vystavovovat příliš vysokým teplotám prázdné bez surovin (například rozpálit a pak tam dát olej jako u woku), protože by se cín s povrchu nádobí mohl roztavit a ztéct na dno.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz