Mazání příspěvků

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Alis
2617 příspěvků 06.03.11 19:03
Mazání příspěvků

V minulém týdnu jsem si všimla u jednoho receptu komentáře Venezie. Napsala velice slušně svůj vlastní názor, co si o receptu a výrobku myslí. Nebylo to ani hanlivé, ani vulgární. Pravda, nechválilo to.

Během pár dní příspěvek zmizel a Venezia se slušne zeptala, proč se tak stalo. Bez jediného slova vysvětlení zmizel i tento slušný doraz.

Ptám se: líbí se vám to takhle? Opravdu už můžeme recepty jen chválit?

Použiji slova Terezky- adminky: přijmout kritiku je věc osobní vyzrálosti. Opravdu jsme zbyli na labužníkovi už jen tací, co cokoli negativního neunesou a musíme mazat?

Například pod mým receptem na opravdu houskové knedlíky si jeden labužník moc servítky nebral… Přesto si nemyslím, že bych se měla hroutit a žádat o smazání. Naopak, myslím, že plurarita názorů k vaření patří a nechápu, proč bychom měli všichni jen povinně tleskat a sázet bodíčky… :-D

Je mi jasné, že jsem asi zase píchla do vosího hnízda, čekám smršť různých reakcí. Ale vlastně se na to těším. Aspoň si ujasním, jak se k současnému labužníkovi postavit. Protože ten s medem kolem pusy a plný pochlebování a poklonkování bez různorodých názorů by mě asi stejně vůbec nebavil :-)

Reakce:
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 06.03.11 19:46

Ahoj Alis,
komentáře pod recepty by měly mít nějakou vypovídající hodnotu. Dají se napsat i se zamítavým postojem, ale rádi bychom, aby byly k věci. Tj. např. „recept jsem zkusila, nic moc - doporučuji přidat to a to“. Ve zmiňovaném příspěvku bylo pouze - „tohle bych na návštěvu nepřinesla“. Komentář jsem smazala a pak poslala SZ s vysvětlením.

Tereza

Alis
2617 příspěvků 06.03.11 19:58

Terez, já vím, proč jsi to smazala, jen nevím, jestli je to nutné. Pak můžeme začít polemizovat o tom, o kolik je věta „tohle bych na návštěvu nepřinesla“ jiná, než „tohle bych nikdy nepozřela“. Tyto příspěvky tu jsou a nikdo je nemaže.

Proti větě „tohle bych nikdy nepozřela“ stojí věty „to já zase ano a považuji to za lahůdku“. Pluralita, krásné.

Proti větě „tohle bych na návštěvu nepřinesla“ mohl někdo napsat „to já zase klidně, vždyť šlo o návštěvu rodinou a s dětmi, hodilo se to perfektně“. Nevidím v tom nic špatného.

Já osobně bych sázela na tu osobní vyzrálost dospělých labužníků a takové příspěvky bych nemazala. Ale je to můj osobní názor.

Prostě si myslím, že slušně napsaný názor by měl každý dospělý jedinec přijmout, děti, dětinské a přecitlivělé jedince do toho nepočítám.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.03.11 20:25

Bezezbytku souhlasím s Alis.
Tohle je přehnané!
Opravdu by to mělo zůstat!
Viz tato diskuze http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Sice není vždycky k věci, ale je nesmírně zajímavá, vtipná a pěkná.
Prosím mazat jenom a pouze, pokud není zbytí a příspěvek je skutečně urážlivý nebo vulgární.

casino
4485 příspěvků 06.03.11 20:32

Dámy se zde s největší pravděpodobností baví o komentářích pod tímto receptem: http://www.labuznik.com/…k-na-lzicku/

Terezo, a jakou vypovídací hodnotu má podle Vás ten první komentář, že jste ho také nevyzmízíkovala :-P

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 06.03.11 21:35

Alis - Souhlasím, komentář bych nechala, kdyby k němu bylo něco přidáno - vysvětlení, proč se tento výtvor na návštěvu podle pisatelky nehodí, jinak je to jen výkřik do tmy.

Glama - Na kuřecí diskusi nevidím nic nehodícího se.

casino - co není, může být :wink:

Tereza

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.03.11 21:53

Terezo..já právě taky ne…přesto nejsou všechny příspěvky k receptu a podle Tvého postupu by měly být vymazány. Přesto jsou bezvadné! Že se na návštěvu nehodí byl NÁZOR Venezie..Proč by ho nemohla říci??
Z jakého důvodu??

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 06.03.11 23:42

Diskuse se točí kolem receptu, nevím, proč mi zrovna tuhle dáváš za příklad. Navíc já se snažím zaměřit na nově přidávané recepty od doby, co tu jsem.

Už jsem to vysvětlila dle mě výše - negativní komentáře (to je hrůza, fuj, děsnej recept…), které nemají za cíl k receptu nic dodat, doplnit, poradit atp. - mažu. Zvlášť když daný Labužník ještě svým receptem na stránky nepřispěl.

Tereza

casino
4485 příspěvků 07.03.11 18:48

Před časem jsem položil pod tímto receptem http://www.labuznik.com/…hriby-take5/#… dotaz (který teď tamtéž znovu resuscituji) :-)
Než stačila autorka zareagovat, tak se do toho nasáčkovala po glamovsku protektorka a chápu tedy, že nejjednodušší bylo komentář vymazat. Proč byl ale „en bloc“ anihilován i můj dotaz, toť otázka (víceméně řečnická) :?:
Jsem teď žádostiv, jak se ta diskuze (bude-li jaká) pod receptem vyvrbí :mrgreen:

di
2451 příspěvků 07.03.11 19:34

Osobně jsem proti jakémukoli mazání příspěvků, ať s receptem souvisejí nebo ne, ať jsou slušné nebo ne. Soudný čtenář si o diskutérech obrázek udělá sám, nesoudnému to nedojde přes jakoukoli cenzuru.
Terezka je asi mladší, takže nezná heslo, že kdo ovládá minulost, ovládá i budoucnost, ač to tu nevědomky prokazuje.
P.S. Jsem hodně zvědavá, jestli tu můj příspěvek vydrží (a jak dlouho), tipuju, že ne.

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.03.11 19:36

Tak jestli si mohu tipnout, bude recept v tichosti přepsán a Vy se svým komentářem ponechám jako osamělý looney nebo jako bezpředmětný vymazán :- ). Vzpomínám si nejasně, že jste už na svou otázku dostal i odpověď, leč ta je také pryč (nedivím se, byl to nesmysl, ale byl tam). Já osobně tomu mazání a upravování nerozumím - buď si stojím za svým, nebo uznám chybu a s komentářem ji opravím. To, co se děje tady je nedůstojné a mě osobně to dost odpuzuje a pomaličku přestává bavit.

Alis
2617 příspěvků 15.04.11 19:34
Jsem šokovaná, zklamaná a otrávená

U jednoho receptu Esmeralda napsala: „Co se nehodí do krámu – smazat. Kdo nejde s námi, je proti.
Tam už jsme také byli. Já aspoň prvních 19 let mého života“

Di přitakala: „Esme, tak nějak, Ty jsi před tím aspoň utekla.
Nelíbí se mi to ani trošinku, i když jsem Terezku v SZ moc prosila, ať vše nechá, jak je a nemaže. Škoda. Tohle je fakt cesta do pekel a je mi to moc líto.

Wydra reagovala:
„Vyjimecne se domnivam, ze tu bylo mnoho povyku pro nic a dal by se to nabalovalo. Recept zanikl. Nesmyslny vypad gmp by po oprave receptu nikdo nechapal (i kdyz nas to vic nechapalo i pred opravou).
Ted je tu ta spravna diskuze.“

Vracím se k tomu z toho důvodu, že se pořád vracím k zamyšlení, jestli je správné diskuze mazat. Patřím k těm, co si po jistou dobu mysleli, že je to dobrý nápad. Po nějakém zkušebním čase měním názor a tvrdím, že není a že se tím nic neřeší.

Žádné prostředí se nezmění na „přátelské“ násilným mazáním nějakých výroků. Každý by si měl za svými výroky stát, každý by měl mít právo říct „Přesvědčili jste mě, můj názor byl chybný“. Pokud usoudí, má možnost editace a možnost omluvit se. Pokud ne, je to jeho názor a mně dovoluje udělat si zase názor na něho samotného.

Nemyslím, že by měl mít někdo právo říct „Tahle diskuze je správná, tamta diskuze nebyla“. Stejně tak si nemyslím, že má někdo právo hodnotit výrok druhého jako „nesmyslný výpad“. A pokud ano, pak by měly být zachovány oba výroky.

Kdo má právo hodnotit, že u některých receptů se nesmí ani ceknout a jen chválit a u druhého (např. tady: http://www.labuznik.com/…ina-z-burtu/ ) se může názor vyjádřit?

Jsme dospělí lidé a jako dospělí bychom měli umět názory nejen vyřknout, ale i vyposlechnout. Stejně jako bychom měli umět ustoupit a názory změnit, pokud dostaneme dostatek argumentů. Bohužel mám dojem, že na těchto stránkách moc lidí, co umí odlišné názory druhých poslouchat, o změně vlastních ani nemluvě, není.

To je můj názor na mazání příspěvků…

Co mě však dnes naprosto šokovalo, je věc jiná. Pamatujete si, skalní labužníci, jak dříve vypadaly deníčky? Jak si každý mohl deníčky vést podle svého gusta? Někdo vkládal fotky z cest, někdo vařil, někdo psal svému zesnulému příteli, někdo třeba jen tak občas něco vykřikl… Pamatujete si, že hlavním motem deníčků bylo „každý labužník si za obsah svých deníčků zodpovídá sám“? Pamatujete se, že by někdo někdy zasahoval do témat, která kdo do svých deníčků vložil? Já ne…

Je konec starých (a snad i dobrých) časů labužníka. Teď tu máme cenzuru, kterou pamatujeme jen z dob Rudého práva. Když se adminům téma deníčku nelíbí, smaže ho. Co na tom, že někomu se třeba článek líbil, dnes už se k němu nevrátí. Prostě je vygumovaný.

Dostali jsme se dál, než samotné zákony dovolují – Česká policie lustrovat IP adresy nesmí, admini to s klidem dělají. Lustrují, mažou příspěvky, mažou vlastní názory druhých, mažou jejich příspěvky a deníčky.

Nevím, jestli mě v tuto chvíli někdo přesvědčí, že nečte soukromé zprávy. Možná zatím nečte, ale nejsem přesvědčená, že by mu nějaký morální blok zabraňoval.

Jsem šokovaná, zklamaná a otrávená.

Alis

P.S. Je mi jasné, že jsem píchla do vosího hnízda, i přesto toto píšu a čekám spoustu „vlídných“ reakcí.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.04.11 19:54

..........k tomu memu vyroku v diskuzi, ktery tu citujes. Mne se jen a pouze nelibil zpusob, jakym to bylo gmp napsano. To byl prvopocatek. A to se netyka jen gmp, ale vsech, kteri neumi slusne napsat, upozornit, zeptat se.

Pokud vim, tobe to take jednu dobu vadilo!
Uz ne???

A na to se nabalila diskuze, ktera byla zcela mimo misu! Mozna stacilo ji presunout, ale i ja byla pro, aby se smazala, protoze kdyby to nasel po case nezucastneny a hledal neco k tomu receptu, nez by se prokousal, kaslal by na to. Tohle proste k receptu nepatri. A nestalo by se, kdyby to gmp (nebo kdokoliv jiny) napsal ponekud jinak. Nemyslis?
Trochu asertivity by nikomu ani Labuznikovi rozhodne neuskodilo.

di
2451 příspěvků 15.04.11 20:03

Alis: souhlasím na 1000 % (ta jedna nula navíc je tam schválně).

Alis
2617 příspěvků 15.04.11 20:17

Wydro, pořád říkám a stojím si za tím, že mě někdy fascinuje, jak se někteří lidé prostřednictvím internetu vyjadřují.

Gró příspěvku ale bylo někde úplně jinde, tuhle jednu větu považuji v rámci mého příspěvku za tu nejméně podstatnou. Spíš by mě zajímalo, co si myslíš o všem ostatním napsaném.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.04.11 20:22

Strucne.
Neco bych mazala (co je zavadejici) a zasadni diskuze ne.
Denicek si sice nevedu, ale libej se mi a pokud je to s nimi jak pises, tak to nechapu, proc je s nimi tak nakladano. Snad se k tomu vyjadri admin.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.04.11 20:39

Alis..já si pamatuji dobře, jak deníčky vypadaly. Jaké jsou dnes - nevím. Nekoukám do nich. Je to mazanice bez ladu a skladu a nemám sílu tam něco hledat. Čili jak vypadají nebo co se v nich děje nevím. O to víc se mi stýská po starých, které byly přehledné a příjemné.

A ráda bych věděla, co se tedy vlastně děje dnes… :think:

jolana
5065 příspěvků 16.04.11 10:23
Cestovanie s Labuznikom

http://muj.labuznik.com/…_denicku.php?…

Pravdou je, ze Pepicka som mala ovela radsej ako dnesnych majitelov (do majitelov nepocitam admina, ten si robi svoju pracu a skoda ze majitelia nemaju tak pekne pracovne nasadenie a zodpovednost ako ich admin..:() ..nielen z ludskej stranky a kucharskej ale aj z technickej…jeho Labuznik bol jedinecny a fungoval uhladne, ucelovo, rycho a spolahlivo a to aj slovensky dokonca..spolu labuznikovia moji mili :DD

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.04.11 11:52
článek nad články!

Jolano, :potlesk: :potlesk: :potlesk:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.04.11 12:01

JJ..článek na články…a než se rok s rokem sešel…byli labužníci překvapení mnohem víc, než by je kdy napadlo… ;-) :mrgreen:

mrtvola
1394 příspěvků 16.04.11 19:26
Tak to vidíte, velebnosti,

rok se s rokem sešel a je to všechno v prdeli (že ať je co mazat:)). Skoro jako já…

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 17.04.11 00:13

Nádech, výdech…

Diskuse pod receptem se má týkat receptu, ingrediencí, postupu, fotek, dotazů k němu, rad, přidávání vlastních tipů, historických souvislostí receptu, místní vylepšení atd. - je opravdu spousta věcí, co se pod ním dá probírat - proto nechápu, že je tento prostor neustále využíván k osobním výpadům. Psala jsem to již vícekrát a raději ještě jednou opakuji. Pokud to někdo stále nechápe, je mi to sice líto, ale takové příspěvky mažu a budu mazat. Tečka. Chápu, že se to všem nezamlouvá, ale k vyjádření OT či poklábosení může každý využít diskusi, SZ nebo chat. Vám opravdu není líto, že je tímto odrazeno x lidí, kteří by zde třeba rádi sdíleli své recepty…?

„Kdo nejde s námi, je proti.“ Nevěděla jsem, že je tu nějak my vs. oni.

Ad mazání deníčků (nevím, kde se vzalo hned množné číslo): Smazala jsem jeden deníček, který byl zamířen jako urážka proti druhému Labužníkovi, předtím jsem se situaci snažila vykomunikovat SZ, ale jelikož nebyla žádná reakce, odstranila jsem ho. Nerozumím tomu, že někdo ztrácí svůj čas psaním něčeho, aby jinému ublížil - a nechápu, že někomu takový „deníček“ chybí.

Já nemám potřebu nikoho vychovávat, Labužník nemá být psychologickou poradnou, kde si lidé řeší své komplexy a potvrzují ego – přednostně je to web o společné vášni k jídlu.

Ještě dodám - mazání příspěvků mi nepůsobí žádnou specifickou radost ba naopak, deníčky necenzuruji (byla jsem na tento upozorněna „poškozeným“ Labužníkem a stojím si za svým rozhodnutím), do SZ nemám přístup.

esmeralda
4813 příspěvků 17.04.11 07:29
Alis,

souhlasím s tebou jako Di na 1000% .
Každý si demokracii vysvětluje jinak a i v tom je kus demokracie.

Jenom mě není jasné proč jsou někteří Labužníci opakovaně „napadaní“.
Kdyby se to stávalo mně, zamyslela bych se napřed sama nad sebou.
Co dělám špatně? Proč mě stále kritizují?

Také jsem se někdy s někým poškorpila (ahoj Casino). Nepotřebovala jsem ale štáb lidí kteří by mě ochraňovali. Vyřešili jsme si to sami.
Nevím jak se Casino dívá na mě, já v něm vidím někoho kdo se nebojí konfrontace, sice rád do věcí šťourá, ale kritizovat ho za to nebudu.

Nemyslím si, že je k tomu více co dodat.

Pepíček se nám do ničeho nepletl a přesto, a nebo možná proto, měl Labužník takový úspěch. Ale to je minulost.

Dnes je administrátor Tereza, je to její server a může si dělat co chce….

babi
6360 příspěvků 17.04.11 23:49

Neminim pichat do vosiho hnizda a neminim zacinat novou diskusi. Pouze chci ujasnit smazani jednoho clanku v denicku jednoho Labuznika, ktery podle meho nevhodne napadal moji osobu a to jiz po nekolikrate. Do jeho denicku se nedivam a ani divat neminim, upozornila vsak na nej ‚di‘ primo v komenrari pod receptem. To, ze Terezka maze nejake komentare je jeji vec a casto se ji nedivim, avsak v tomto pripade jsem o smazani pozadala ja. Vzdyt i Pepicek mazal…
Zda se, ze jsme zde dospeli lide, tak bychom se take meli podle toho chovat. Vetsinou se navzajem nezname! Co tak hrozneho by jeden mohl udelat, aby si zaslouzit nekdy az hulvatske chovani od jinych? Jsou to stale stejne skupinky lidi. Nemeli by se nad sebou a nad svym pocinanim zamyslet? Esmeraldo, zajiste jsem premyslela a take se ptala jinych, cim prispivam k tomuto chovani. Na nic jsem vsak neprisla a nikdo mi zatim nedovedl poradit. Tak to jednoduse odepisuji jako vadu povahy danych lidi. Neprisla jsem sem vyhrat Miss Congeniality, ale delit se o sve zkusenosti z kuchyne a take se mnohemu priucit od druhych! Nepredpokladam, ze me budou vsichni mit radi, ja take mnohe z Vas nemusim, avsak chovam se slusne a neschovavam se za anonymitu webovych stranek. Je rozdil mezi komentari k receptum s ruznymi nazory na ne, anebo komentari s nesmyslnym osobnim napadanim, ktere sem zarucene nepatri.

di
2451 příspěvků 18.04.11 10:43

No, musím se přiznat, že opravdu netuším, o co se jedná nebo jednalo (možná to doloží glama, ze svého obsáhlého archivu?) - takže laskavě prosím babi, aby si mě nebrala do úst, nota bene když tu nejsem.

Frantiska
927 příspěvků 18.04.11 12:04

di ja si pamatuju par let zpatky, jak tu babi uz na labuzniku nebyla jste nekolikrat psala, ze u ni je znamka spatneho pravopisu a znalosti cestiny zpusobena snizenim inteligence

nechapu proc by nekdo mel nekoho takhle urazet

vylovte v pameti vsechny urazky, ktere jste za ty roky napsala

jo ja jsem pro aby se vulgarismy, urazky, honeni vlastniho ega a sikanovani lidi mazaly … rozhodne pod recepty Nic nikomu nebrani zalozit si vlastni stranky a tam to sit do lidi a prezentovat sve hlubokomyslne myslenky

a muzu rict, ze na jinych forech nebo strankach je cenzura jeste mnohem tvrdsi

svoboda slova neznamena urazet nekoho a volat, ze to je jeho svate pravo

nejsmutnejsi je, ze ja za sebe na labuznika ani nemuzu napsat svuj nazor a myslim, ze takovych lidi je tu vic … hned by se to zvrhlo v nejakou nekonecnou priblblou debatu … takze jsem rezignovala … jen obcas jako ted to cloveku neda a musi reagovat

di
2451 příspěvků 18.04.11 12:57

Františko: za vším, co jsem zde napsala, si stojím. V tomto případě ale opravdu netuším, o co se jedná, o jaký deníček a jaké mazání jde a opravdu si myslím, že s tím nic společného nemám, takže bych byla ráda, kdybych nebyla zmiňována, nic víc.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.04.11 13:57

Ano, ano…Františka má pravdu… :palec:
Di je přesně ten člověk, který sem chodí hlavně proto, aby urážel a zesměšňoval a přitom pobrekával, jak jí, chudince, někdo ubližuje…
Také bych byla ráda, kdyby tu některé očividné blbosti zůstávaly, (například proto, aby nezapomněla, jak se píše Ricotta.. :mrgreen: )
Ten, kdo se neustále do někoho naváží, by neměl dělat chyby a hrubky sám..Na to byla již upozorněna více lidmi a vícekrát. A pořád nestačí.. Hroší kůže? Nedostatek sebereflexe?
A neměla by se dovolávat stejného měřítka na sebe a všechny autory receptů, protože sama nikdy nevložila jediný…
Nemusí, nemusí…samozřej­mě…ale vypovídá to zcela pregnantně, ne? :mrgreen:
Místo jakéhokoli přispění jen posměšky…
Takoví tu nejsou všichni…to dělá, v tomto měřítku, jen jeden jediný člověk. Di!
A dokud se před špínou bude ustupovat, špína poroste!

V tomto případě byste si měla, Di, opravdu raději založit vlastní stránky, klidně bez otravných receptů, které vám nic neříkají, a tam nadále urážet, napadat a posmívat se všem, klidně celému světu.
A neotravovat ovzduší lidem, kteří sem chodí za recepty… :wink:

di
2451 příspěvků 18.04.11 15:33

Glamo: po pravdě řečeno Vás nechápu, ale co už s tím, že… - poslužte si, jak je ctěná libost.

Frantiska
927 příspěvků 18.04.11 15:37

to ja ji chapu moc dobre :)

di
2451 příspěvků 18.04.11 16:35

Františko: měla jsem to napsat srozumitelněji - ten výlev nahoře nechápu v kontextu této debaty, které jsem se zúčastnila pouze několika velice krátkými příspěvky - ostatní samozřejmě chápu dobře, jsou to obvyklé konfabulace, na které jsem si už zvykla. ;-)

casino
4485 příspěvků 18.04.11 18:56
di...

…hlavně klídek a nohy v teple :-)
Je jaro, a někteří podcenili, že sluníčko bývá, jak se u nás říká „zubaté“ Navíc máj na krku, někomu se zapalují lýtka, někdo nemůže na nohy. Jaký konce to může vzít je patrné z poslední věty TADY :mrgreen: :mrgreen:

A s Františka mějme trpělivost :wink: Pořád hořekuje jak Manka z Řáholce („…nejsmutnejsi je, ze ja za sebe na labuznika ani nemuzu napsat svuj nazor…“) Zatím neví čí je a pořád se tu hledá, tak jí dopřejme čas, aby se našla a mohla sem svůj názor napsat :-)

A to co pýýýše babi výýýše???
Ve mně hrklo jak ve starých švarcvaldkách, co že jsem zase kdesi napsal, že to muselo býti smazáno. Naposledy mi Viktorka rozpustila a vypustila (oprávněně, neboť bylo uvedeno pod jiným receptem) komentář k TOMUTO RECEPTU kde jsem se podivoval nad fotečkou, že ať dělám co dělám, tak i při nejlepší vůli místo lososa vidím prase, 8-o tedy konkrétně debrecínskou pečeni :mrgreen:

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 18.04.11 19:23

Abych to tedy dovysvětlila, když se tu zase balí sněhová koule.

Smazala jsem deníček od gmp mířený na babi. Odkaz na něj vložila di do komentářů pod recept. A babi mi ho přeposlala SZ. Takže zatáhněte brzdu - než se tu rozjede další štěkot.

Tereza

casino
4485 příspěvků 18.04.11 19:28

Terezo, díky, to sem si voddech :mrgreen:
A takovou adresnost považuji za seriozní :-)
„dovysvětlila“ :?:
Hmmm :twisted:

di
2451 příspěvků 18.04.11 19:37

Terezko,
díky za upřesnění, pomalu mi začalo docházet, o co se se jedná - a Vy jste to pak napsala; ten zápisek byl zcela nevinný, upozorňovala jsem na něj více méně z legrace a pustila to z hlavy.
Ovšem, pokud se maže v OSOBNÍCH deníčcích Labužníků, to už považuju za opravdu vážnou věc a za cenzuru srovnatelnou s tou, jaká tu byla do roku 1989 - a to NENÍ v pořádku. Není.

Alis
2617 příspěvků 18.04.11 20:17

Už jsem do toho nechtěla nijak zasahovat, ale mám pocit, že jsem strůjcem debaty a chtěla bych něco doříct:

Osudový deníček vznikl trochu mou zásluhou. Diskutovali jsme s gmp o překladech a překladačích (vzpomínáte na ten pepíčkův?). Já tvrdila, že je pro mě jednodušší překládat z jazyka do češtiny. Pokud jsem párkrát překladač použila, trval mi překlad déle a musela jsem se víc soustředit, aby bylo vše korektní. Prostě mě pletl.
Na to konto to gmp zkusil a s výsledkem se podělil v deníčku. No, co z toho vyšlo, je všem asi jasné, občas pěkný blábol. Osobně si pamatuji jen na výraz „dršťky“, které přeložil jako „hovězí šmejd“.
Neuvědomuji si, že by tam bylo cokoli agresivního, urážlivého, vulgárního, vůči komukoli zle adresného.

To jen pro vysvětlení. Opravdu se nevyžívám v tom, že tu hledám vulgární nechutné výpady, abych je mohla znovu a znovu číst…

A druhá věc, kterou mám na srdci - za tím, co jsem napsala o mazání příspěvků, deníčků či hledání IP adres si opravdu stojím. Opravdu to považuji za nesprávnou cestu (ačkoli jsem patřila původně mezi ty, co s tímto návrhem přišli).
ALE - napsala jsem to asi příliš ostře a ač jsem to psala směrem ke všem adminům a majitelům, možná, že to vyznělo víc cíleně na adminku Terezu. Za to se omlouvám.
Promiň, Terezo. Příště budu volit slova ještě lépe.

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 18.04.11 20:31

glama - ještě bych Ti ráda napsala, že jsem měla v úmyslu smazat Tvůj komentář k di - myslím, že to je přesně to, co tu celou dobu řeším(e). Ale jelikož mi sama di napsala, ať to nemažu, nechávám.

Jen bych byla nerada obviňována z dvojího metru.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.04.11 20:48

Jsem velmi ráda, Terezo, že nemažeš…dost by mě to naštvalo.. Já si za tím naprosto betonově stojím..
A trvám na tom, tam není nic nepravdivého.
Jsem zvyklá nazývat věci pravými jmény, dělám to celý život a jinak to už dělat nebudu… :wink:

Vida…a pak že se s Di neshodneme… ;-)
:mrgreen:

di
2451 příspěvků 18.04.11 21:11

No, já jen chtěla, aby ta Vaše perla písemného umění byla zachována i následujícícm generacím; jakékoli mazání se mi opravdu nelíbí.

casino
4485 příspěvků 08.05.11 18:03
Úpravy názvů receptů

No, admin TADY ťal do živého… Pokud jde o změnu v názvu, tak si naběhl, když už do toho šlápl… To teď bude překopávat všechny „bifteky“ a dělat ze všeho KARBANÁTKY? Bez souhlasu „autorů“? Co když se jedná jen o prostý, prachsprostý buzzword?
Za sebe mohu říci, že souhlasím! :mrgreen:
No, ale pak asi, podle abecedy, bude následovat CARPACCIO? Kdo bude posuzovat a rozhodovat, zda TOHLE ešče jóóó ale TOHLE už neééé
Nevím, nevím… :wink:
Aby snad neřekl, že se vždy chovám jako výchozí surovina pro bifteky, tak mu trošííílinku usnadním práci; zde je pár adeptů vhodných k přejmenování:

Husarský biftek
Biftek po chorvatsku
Pařížský biftek
Bolševický biftek
Dánský biftek s měkkou cibulí
Slovinský biftek s paprikou a rajčaty
:lol: :mrgreen: :-P

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 08.05.11 19:21

casino - děkuji za Vaši píli a práci. Ale soustředím se na nově přidávané recepty od té doby, co jsem zde.

Pokud v tom vidíte takový problém, klidně název receptu navrátím. Domnívala jsem se, že biftek je tvořen plátkem masa, kdežto základ karbanátku tvoří mleté maso.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.05.11 19:35

Já bych řekla, že Mleté bifteky, nebo Bifteky z mletého masa je docela zažitý výraz.
Myslím, že naše diskuze pod receptem nesměřovala k přejmenování.
Mně osobně by stačilo přidat do názvu to „mleté“, aby název nebyl zavádějící. Jinak bych to asi nechala.. Jooo..mělo by to ale být zařazené do Mletých mas!

A rozhodně souhlasím s Terezou, že veškeré tyto opravy, přejmenovávání apod. by se měly dělat až od změny majitele a jasného nastolení nových pravidel. Opravovat spoustu let staré recepty je nesmysl. Jsou znamením doby, ve které vznikaly. Jaga13 to před časem napsala krásně a jasně :-)
:mrgreen:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.05.11 12:01

Nechci mazat - chci najít :-) http://www.labuznik.com/…uckch-tvark/ , pokud to půjde.

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.05.11 15:57
Casino,

kdysi kdesi jsem četl že tatarský biftek (hele, taky to není kus masa vcelku 8-) ) vznikl tak, že Tatar si dal ráno pod sedlo kus masa a jak celý den na tom rejdil, večer z toho byla pasta kterou snědl. :-?
Možná husarský biftek je totéž podle přípravy masa a jen se to večer tepelně zpracovalo. :lol:
Jen nevím kde vzali ty hranolky když celý den jezdili na koni. :think:

Příspěvek upraven 09.05.11 v 16:43

Alis
2617 příspěvků 09.05.11 16:42

Já zase žiju v domnění, že biftek to může být jen, pokud je to z hovězího, syrového nebo propečeného, vcelku či mletého :D

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.05.11 16:44
Alis,

já taky.

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 09.05.11 21:33
Alis píše:
Já zase žiju v domnění, že biftek to může být jen, pokud je to z hovězího, syrového nebo propečeného, vcelku či mletého :D

Děkuji za objasnění. :oops: 8-)

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.05.11 21:47

není náhodou slovo „biftek“ odvozeno od „beef“ ?  :wink:

di
2451 příspěvků 09.05.11 21:50

Ivo: jj - beef steak. :-)

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.05.11 21:52
ivo,

samozřejmě je, rosbíf je správně roasted beef a restované brambory jsou roasted potatoes.
Tak jsme si to krásně počeštili. V Americe nikdy neuslyšíš biftek, nebo snad beafsteak, to není třeba, je to prostě steak.
Když je to z vepřového jsou to pork chops, vepřové kotlety i když jsou bez kosti. :-D

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz