Dostal se mi do ruky zajimavy clanecek, rada se s vami o nej podelim.
Miniudirna.
Vonavy spekacek, cerstve vytazeny z udirny, se stava svou vuni a karamelove
lesklou barvou kralovskou uzeninou. I vy si muzete vyudit vurtik, a to velice
jednoduchym a levnym zpusobem. Vyrobte si malou domaci miniudirnu. Staci vam
k tomu starsi hrnec s dobre prilehajici poklickou. Na dno prazdne nadoby
nasypte a rozprostrete asi 3-5 mm vysokou vrstvu jemnych bukovych pilin,
osvedcily se vsak i piliny olsove, dubove vylepsene nekolika bobulemi jalovce.
Na vrstvu pilin postavime nizky rost. Vyrobite ho za nekolik minut ze silneho
dratu, nebo „znehodnotite“ kovovou vlozku urcenou k naparovani knedliku. Na
rost nadoby polozite spekacky, uzavrete poklickou a hrnec postavite na
rozpalenou plotnu. Za 10-15 minut je vyudino a hostina muze zacit
Pokud to nekdo vyzkousite, dejte prosim vedet, jak to dopadlo