Masox - áno alebo nie?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Mamut
147 příspěvků 03.03.04 08:55
Masox - áno alebo nie?

Zaujímalo by ma, čo si myslíte o používaní rôznych masoxových a iných kociek pri varení. Sama som ich chvíľu používala, veľmi uľahčujú a urýchľujú varenie, ale potom som prestala, pretože mi jednak ich typická chuť začala prekážať - ako keby prerazila každú inú chuť - jednak človek ani presne nevie, čo taká kocka obsahuje. Teraz si občas radšej dám námahu s nejakým vývarom, a ak ho nemám, použijem proste vodu, víno a korenie. Možno je to ale len predsudok?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Claudia
103 příspěvků 03.03.04 09:03
...

Myslím, že používání masoxu bude individuální.
Moje matka ho používá hodně často do všech možných omáček, polévek… je na něj zvyklá. Já raději využiju skutečný vývar nebo ho nahradím všelijakými bylinkami, podobně jako Ty, masox používám jen velmi výjimečně do polévek, i mě jeho specifická chuť v pokrmu spíše vadí. A i když vařím bez masoxu, rozhodně tím má kuchaně nijak netrpí.

 
glama  09.03.04 15:05
Já jsem pro ANO

Já Masox používám ráda. Asi ho tam, děvčata, dáváte moc, když vám vadí jeho specifická chuť a vůně v pokrmu. To by mi asi taky nechutnalo. Já ho používám jen jako dochucovadlo, nebo „zesilovadlo“ chuti. Přidávám třeba 1/2 nebo 1 kostku - podle množství jídla. Jen aby se chuť posílila, ale Masox sám nebyl cítit. Stejně tak používám třeba kuřecí vývar, nebo šťávu k vepřovému masu v kostce. Vždy jen jako doplnění, ne přehlušení chuti.
A masox, nebo Magi můžete dobře nahradit libečkem. Však se mu také lidově říká Magovník!

 
Labužník kofola02
4 příspěvky 14.05.04 14:28
Drobná rada

Raz za čas navarím za hrniec silného vývaru z kostí a potom ho prelejem do sáčkov na výrobu ľadu a dám do mrazáku. Pri varení použijem len toľko koľko potrebujem, tie vankúšiky idú ľahko porcovať.

 
esmeralda
4813 příspěvků 21.05.04 09:24
Souhlasím s Kofolou

Lepší je si to uvařit doma, než se cpát nějakými chemikáliemi. A věřte mi že Masox a všichni jeho příbuzní neviděli slepici nebo krávu ani z rychlíku.

 
opox
2 příspěvky 25.06.04 20:39
...

No já ho teda používám hlavně když dělám šťávu k masu, je pravda že já mám radši když je to pro mě jednodušší, takže já když dělám šťávu k masu tak do toho dám masox, zahustim to tmavou jíškou z krabičky a přidám nějaký koření, je to jednodušší.

 
jantar
170 příspěvků 12.08.04 18:02
to glama please a děkuji

A masox, nebo Magi můžete dobře nahradit libečkem. Však se mu také lidově říká Magovník
víš jak se to dělá – magi z libečku????

no a k masoxu a pod v německu se prodává docela dobrý vývar ve skleničce.. sypký

 
birkana
1661 příspěvků 01.06.13 18:47
Čas oponou trhnul - problém zůstal....

Po 9 letech, ale přece reaguji. Masox a obdobně chutnající dochucovadla nahradím (když není po ruce vývar) již zmíněným libečkem spolu s houbovým práškem :idea:

Kdo neví, jak prášek vyrobit - je to jednoduché 8o. Sušené houby promixovat, přesít přes cedník a je hotovo ;) 1 - 2 PL prášku pak stačí povařit 5 - 10 minut a polévka či omáčka získá na chuti :! :! :!

 
casino
4450 příspěvků 02.06.13 10:07
Masox? Áááno!

Nemuselo bych, ale klidně na sebe napráskám že, jak u nás říkáme, „magivkostkách“ ANO :)
Gggdysi jsem testovalo a z řady výrobců se umístil KNORR A MAGGI :palec:
Občas, když je fofr, tak NELABUŽNICKY zhřeším kostkou toho oného povařenou ve vodě, do toho žloutek a vyžahnu to na ex. Teď co jsem zvládlo „ztracená“ vejce, tak je vložka žloutek i s běloutkem :) Do omáček používám OXO :palec:
Velmi velmi rád mám, a často ho používám, libeček! :potlesk:
Říkáte MASOX nahradit libečkem?
Hihi, že mě ještě nenapadlo prsknout vajíčko do libečkového čaje ;) :mrgreen:
Vyzkouším, jen co se to býlí víc rozroste…
Hmmm, to bude maso… ;) :roll: :nevim: :mrgreen:

 
birkana
1661 příspěvků 02.06.13 14:01

@casino, libeček spolu s houbovým práškem 8o 8o 8o :idea: :idea: :idea:

A co se tejče té kostky se žloutkem :kytka: na 3 deci vývaru (jakéhokoli původu) ještě zavařím 1 PL krupice, pak vrazit celé vajce, posypat zelenou natí a to je snídaně :srdce: :srdce: :srdce: A mám Krupicovou s vejcem - základní nabídka stravovacích zařízení nižší kategorie :lol: :lol: :lol:


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz