Zaujímalo by ma, čo si myslíte o používaní rôznych masoxových a iných kociek pri varení. Sama som ich chvíľu používala, veľmi uľahčujú a urýchľujú varenie, ale potom som prestala, pretože mi jednak ich typická chuť začala prekážať - ako keby prerazila každú inú chuť - jednak človek ani presne nevie, čo taká kocka obsahuje. Teraz si občas radšej dám námahu s nejakým vývarom, a ak ho nemám, použijem proste vodu, víno a korenie. Možno je to ale len predsudok?
Masox - áno alebo nie?
Myslím, že používání masoxu bude individuální.
Moje matka ho používá hodně často do všech možných omáček, polévek…
je na něj zvyklá. Já raději využiju skutečný vývar nebo ho nahradím
všelijakými bylinkami, podobně jako Ty, masox používám jen velmi
výjimečně do polévek, i mě jeho specifická chuť v pokrmu spíše vadí.
A i když vařím bez masoxu, rozhodně tím má kuchaně nijak netrpí.
Já Masox používám ráda. Asi ho tam, děvčata, dáváte moc, když vám
vadí jeho specifická chuť a vůně v pokrmu. To by mi asi taky nechutnalo.
Já ho používám jen jako dochucovadlo, nebo „zesilovadlo“ chuti.
Přidávám třeba 1/2 nebo 1 kostku - podle množství jídla. Jen aby se
chuť posílila, ale Masox sám nebyl cítit. Stejně tak používám třeba
kuřecí vývar, nebo šťávu k vepřovému masu v kostce. Vždy jen jako
doplnění, ne přehlušení chuti.
A masox, nebo Magi můžete dobře nahradit libečkem. Však se mu také
lidově říká Magovník!
Raz za čas navarím za hrniec silného vývaru z kostí a potom ho prelejem do sáčkov na výrobu ľadu a dám do mrazáku. Pri varení použijem len toľko koľko potrebujem, tie vankúšiky idú ľahko porcovať.
Lepší je si to uvařit doma, než se cpát nějakými chemikáliemi. A věřte mi že Masox a všichni jeho příbuzní neviděli slepici nebo krávu ani z rychlíku.
No já ho teda používám hlavně když dělám šťávu k masu, je pravda že já mám radši když je to pro mě jednodušší, takže já když dělám šťávu k masu tak do toho dám masox, zahustim to tmavou jíškou z krabičky a přidám nějaký koření, je to jednodušší.
A masox, nebo Magi můžete dobře nahradit libečkem. Však se mu také
lidově říká Magovník
víš jak se to dělá – magi z libečku????
no a k masoxu a pod v německu se prodává docela dobrý vývar ve skleničce.. sypký
Po 9 letech, ale přece reaguji. Masox a obdobně chutnající dochucovadla
nahradím (když není po ruce vývar) již zmíněným libečkem spolu
s houbovým práškem
Kdo neví, jak prášek vyrobit - je to jednoduché . Sušené houby promixovat, přesít přes
cedník a je hotovo
1 - 2 PL prášku pak stačí povařit 5 -
10 minut a polévka či omáčka získá na chuti
Nemuselo bych, ale klidně na sebe napráskám že, jak u nás říkáme,
„magivkostkách“ ANO
Gggdysi jsem testovalo a z řady výrobců se umístil KNORR A MAGGI
Občas, když je fofr, tak NELABUŽNICKY zhřeším kostkou toho oného
povařenou ve vodě, do toho žloutek a vyžahnu to na ex. Teď co jsem zvládlo
„ztracená“ vejce, tak je vložka žloutek i s běloutkem Do omáček používám OXO
Velmi velmi rád mám, a často ho používám, libeček!
Říkáte MASOX nahradit libečkem?
Hihi, že mě ještě nenapadlo prsknout vajíčko do libečkového čaje
Vyzkouším, jen co se to býlí víc rozroste…
Hmmm, to bude maso…
@casino, libeček spolu
s houbovým práškem
A co se tejče té kostky se žloutkem na 3 deci vývaru (jakéhokoli původu) ještě
zavařím 1 PL krupice, pak vrazit celé vajce, posypat zelenou natí a to je
snídaně
A mám Krupicovou s vejcem - základní
nabídka stravovacích zařízení nižší kategorie