Masové hody pro 40 lidí???????

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Petcuket
4 příspěvky 15.08.08 14:10
Masové hody pro 40 lidí???????

Máme skopové, hovězí a vepřové maso a prosím o doporučení receptu na „žranici“ pro cca 40 mlsných jazyků. Nejraději bychom jídlo vařili v obrovském hrnci na otevřeném ohni nebo v lorně. Nejrůznější zeleniny máme samozřejmě dostatek a nechce se nám opět grilovat. Nemáte někdo nějaký osvědčený recept????? Těším se díky!

Reakce:
 
sivakova
489 příspěvků 15.08.08 15:49
Masové hody

Maso osolit, opepřit ,zakápnout olejem a nechat do rána odležet, před úpravou na lorně jen počesnekujeme.Pod maso dáme strouhanou mrkev, celer a pokrájenou cibuli, vše ve větším množství a promneme s přiměřeným množstvím česneku se solí. Mírně podlijeme, můžeme přidat kostku másla. Se vším kořením zacházíme tak, že někdy méně je lepší než více. Takto dělávají maso u známých , je vynikající a zeleninka nemá chybu. Podávají k tomu tmavý žitný chléb se slunečnicovým semínkem ze soukromé pekárny a samozřejmě soudek pěkně chlazeného Krakonoše není na škodu.

 
Petcuket
4 příspěvky 16.08.08 03:01
...

Děkuju za tip zní to dobře… :-)

 
Manana
1515 příspěvků 16.08.08 09:38
Hody pro více lidí

Třeba tohle , nebo tohle , nebo tohle , kde lze kuře nahradit jiným masem.

 
AFTICEURO
2 příspěvky 18.08.08 07:40
MASOVÉ HODY NEBO ŽRANICE

Vážený Petcukete,
já vím, že mi vy sám, nebo někdo jiný hned napíše, abych si ty moje zdlouhavé kecy nechal pro sebe, ale vy se ptáte a tak já se snažím odpovědět podle mého nejlepšího vědomí a svědomí.
Nebudu se již rozcapovat tím kolik společenských akcí jsem naplánoval a uskutečnil, ale přidám vám několik poznámek které vám možná přijdou vhod.

Při plánování společenských akcí mám vždy rád nějaké neortodoxní přání ať se jedná o 40, 400 nebo třeba o 4000 lidí ( a věřte mi, že nekecám) ale ta přání musí mít nějakou logiku.

Vy chcete pořádat masové hody pro 40 mlsných jazýčků což by naznačovalo, že se jedná o jakési gurmány, ale na druhé straně „žranice“ ze třech druhů masa by předpokládala „žrouty“ neboli glutony kterým je jedno co jedí, ale hlavně aby toho bylo hodně.
Já vím, že jste Vaši otázku zadal všeobecně, ale pokud byste očekával kvalifikovanou odpověď ode mě, tak mimo počtu těch „žroutů“ byste musel specifikovat množství každého druhu masa a několik málo jiných maličkostí.
Nevím jak velcí „žrouti“ ti vaši hosté budou nebo kolik bude můžů a žen, ale při podobných akcích se počítá 600 až 800 gramů na osobu, ale to je odvislé od způsobu jeho tepelné úpravy od množství ostatních příloh a několika málo jiných údajů.

Pokud víte co děláte, tak jak víte, grilováním podle druhu masa ztrácí to maso 8-12 procent své váhy, ale jak říkáte grilovat se vám nechce, což ale naznačuje, že s grilováním máte již nějaké zkušenosti.

Dušením nebo vařením, kterému dáváte přednost, ztrácí maso až 50% své váhy za předpokladu, že každý ten druh masa budete upravovat v jiném „hrnci“.

Příprava v hrnci na otevřeném ohni, pokud to není nějaký „Eintopf“, je ale také limitována jen na několik vhodných receptů tudíž byste musel specifikovat alespoň váhu každého druhu masa které máte k dispozici a uvažovat o tom, co uděláte s případnými zbytky se kterými musíte počítat.

Říkáte, že nejrůznější zeleniny máte také dost, ale i v tom máte jakýsi konflikt. Žroutům neboli glutonům bude pravděpodobně jedno o jakou zeleninu se jedná, hlavně aby ji bylo hodně, ale mlsné jazýčky neboli gurmány uspokojíte jen zeleninou která se k určitému masu a případně jídlu hodí.

Tudíž jediné co mohu doporučit je napsat si vše na papír, zamyslet se nad tím a vše dobře spočítat.
Pokud se jedná jen o 40 lidí tak by to neměl být žádný velký problém, ale některé zá:,–(y platí pro jakýkoliv počet lidí.

 
Petcuket
4 příspěvky 18.08.08 10:48
Pro AFTICEURO

Dobrý den,

děkuji za Vaši radu dle Vašeho nejlepšího vědomí a svědomí. V žádném případě nehodlám psát ať si Ty zdlouhavé řeči necháte ..... nebo tak nějak..... Byly docela k zamyšlení.....

Ano, můj dotaz byl dost všeobecný a jde mi asi o toto: přijde k nám na oslavu cca 40 lidí (spíš míň) a rádi bychom je pohostili nějakou dobrotou (žranice asi nebyo nejlépe zvolené slovo,ale chlapi tomu tady tak říkají, když je něco dobrého). TAdy u nás na vsi se griluje poměrně často a to od kuřat až po ryby a kance. A chtěla bych udělat něco méňě obvyklého....... leč chutného. Prozatím jsem ještě nenakoupila, takže co bude v receptu, to ráda pořídím...... jediné co už mám je ovečka, ještě živá. Osobně mám ráda, když je maso připravované se zeleninou......a saláty…

Jsem moc zvědavá, jestli mi teď dokážete poradit konkrétnější recept........ máte volné pole působnosti.

Lidé, kteří k nám přijdou nejsou kdovíjací labužníci, ale rozhodně jim není jedno co jedí, to ještě pro upřesnění.

Děkuju a zdravím Vás

Petcuket

 
gabi
551 příspěvků 19.08.08 12:36
Ahoj Petcuket

mam vyborny recept, kde prave vyuzijes jahnacie maso v kombinacii s hovadzim a bravcovym a k tomu kopec roznej zeleniny…je to bosnianske narodne jedlo, ktore casto varim, pretoze je velmi chutne, malo mastne a prihrievanim sa jeho chut zlepsuje…ak chces, napisem Ti recept

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz