Maso na roládu

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Apolena
94 příspěvků 18.04.02 02:46
Maso na roládu

Poraďte mi, prosím, někdo jak připravit maso na roládu. Nemyslím nádivku - těch je spousta na Labužníkovi , ale postup jak vyrobit plát masa, do kterého se pak motá všechno možné. Poraďte, prosím, i druh masa, které se hodí. Děkuji. Apolena


Reklama


Reklama

Reakce:
 
glama  18.04.02 03:32
Rolády

Zkusím ti to trochu vysvětlit, ale asi by to byl dobrý nápad pro Pepíčka - nový obrázkový článek.
Na rolády potřebuješ pěkné pevné maso, které se nedělí. Třeba hovězí zadní, nebo vepřovou kýtu, ořech.
Maso se rozkrajuje na plát - proste (kruci, to se blbě popisuje! :-)) - prostě rozkrojíš -ale nedokrojíš- ho nožem a rozevřeš (jako knihu) a každou půlku zase rozkrojíš a nedokrojíš. Ztenčuješ sílu masa. Postupujš tak, že rozkrajuješ maso do šířky - tedy ne uprostřed. No a kdyš ho máš pokrájené, rozklepeš ho paličkou naplacato. Jednoduše ta vyšší místa zploštíš. Zkus prolistovat nějakou klasickou kuchařku. Bývají tam fotky pracovních postupů. nejlepší je zajít do samoobslužného knihkupectví a tam projet všechny kuchařky. Někde se určitě něco najde. Ahoj

 
glama  18.04.02 03:42
...

Na když jsem to odeslala dokonce 2×, určitě to půjde líp! jen jsem chtěla připomenout, že až budeš rozkrajovat, krájej přes vlákna, ne po vláknech. Jinak bude maso „dlouhé“ a bude se hůře kousat.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz