maso?? ale jake??

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
trikolka
383 příspěvků 15.06.05 19:24
maso?? ale jake??

pratele, priznam se, sladkosti jsou muj obor, ale kdyz jsem si cetla, ze mam dat do gulase maso z klizky, tak jsem netusila, jaka cast ktereho zvirete to je!! mate nekdo zdroj, kde se podobne moudrosti daji vycist?? nejsem kazdodenni masozravec, a proto z masa varim zridka, a to vetsinou grilujeme… no proste, pokud se nekomu z vas bude chtit, jiste by i jini masovi zacatecnici ocenili napriklad CLANEK na toto tema


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Uživatel je onlineEja
3791 příspěvků 15.06.05 19:57
Triki,

a co článeček Příprava masa ?? Je na Labu od Pendy, s hezkými fotečkami, a nejen o hovězím…

 
trikolka
383 příspěvků 15.06.05 21:24
Eja

dekuju, ja jsem byla lina hledat. priste aby me husa kopla :)

 
Labužník Triss
160 příspěvků 15.06.05 21:24
...

klizka je horni cast nohy kravy, tedy tura domaciho…
urcite jsou zdroje vdude po netu, popr. stacilo by se zeptat reznika

 
trikolka
383 příspěvků 15.06.05 21:32
triss

ja vim, ale nas reznik mluvi finsky (bydlim v Helsinkach) a obavam se proto, ze slovo „klizka“ by mu nic nerikalo. a ve slovniku to neni :( dekuju za vysvetleni!

 
marmelada
1643 příspěvků 16.06.05 11:08
maso, ale jaké??

Já dělám guláš z hovězího krku, neboť rodina narozdíl ode mne kližku nechce. Tak to možná zvládneš i ve finštině. Připomíná mi to, jak jednou moje mamka ještě v NDR kupovala krkovičku: ein kilo schvein a poklepání na zátylek

 
penda
4752 příspěvků 16.06.05 15:46
triki...aha...

už jsem našla i tento dotaz, tak já sem přepošlu veškeré odkazy na maso, které mám v oblíbených, třeba Ti to zatím „píchne“, než budu mít chvilku na článek o rozporcovaných kravičkách, vepříkách, telátkách, jehňátkách a dalších potvůrkách…;-) (pokud už někdo jiný píšete článek, ozvěte se, abych nedělala něco, co už někdo zpracovává..díky)

 
penda
4752 příspěvků 16.06.05 17:16
prozatím tato pomůcka,

žel v němčině (výzva pro pepíčka: zkus si to „vypůjčit“ a předělat do češtiny… ;-))
hovězí
vepřové
telecí
jehněčí
ke shlédnutí je nutný flash-8owave-plugin?

 
Ivo
1045 příspěvků 16.06.05 20:46
No Pendi.....

…to je opravdu skvělé - toto počeštit by byla bomba.

 
ajta
590 příspěvků 16.06.05 21:41
není maso jako maso...

nedávno jsem také narazila na problém s identifikací masa použitého v receptu, protože ve Francii (ten recept byl z Francie) „bourají“ maso jinak než například v Čechách, v Americe nebo třeba v Austrálii… prostě jiný kraj, jiný mrav…
myslíte, že by jsme tady na Labužníkovi mohli dát dohromady nějaké srovnávací tabulky, přehledy nebo obrázky??
pokud někdo máte obdobná schemata porcování vepříků, býků, telat a jiné havěti, bylo by moc fajn, kdyby se tady objevila (ta schemata)…
ono to zní skoro jako „Řezníci všech zemí, spojte se!“ , ale pomohlo by to spoustě labužníků…

 
penda
4752 příspěvků 17.06.05 08:17
další řádka odkazů kolem masa...

anglická kravička
anglické telátko
anglické jehně
francouzská kravička
francouzské telátko
francouzské jehně
francouzský vepřík
italská kráva (spolu s překladem masa v různých italských regiónech)
maso z Nového Zélandu
výkladový slovník v němčině. (najdete tam i rozdělení masa)
maso v italštině
maso v angličtině
maso ve francouzštině
maso v němčině
maso v rakouské němčině
Ty poslední odkazy jsou ze stejné stránky, jako ty předešlé ve flashi, jen jinak zpracované. Chtěla jsem ještě, jako reakci na ajtin komentář, poslat odkaz na českou normu kolem výsekových mas a zjistila jsem, že se k ní již asi jako neplatič nedostanu. Tím chci říci, že se mi již nepodařil najít odkaz, kde ještě před rokem a půl, byla tato norma volně ke stažení ve wordu, dnes jsem již našla jen stránky, kde je možno si normu zakoupit, ale nesmí se dále šířit, takže pokud najdu nějaký funkční odkaz, odešlu aspoň ten, abyste si to každý mohli soukromě přečíst anebo zájemcům pošlu tuto normu ve wordu mailem, ale už není aktuální ;-(

 
habana  20.06.05 02:09
maso?? ale jake??

trikolko, trikolko, proc se chces mermomoci cpat masem, ktere stejne pak ve forme fekalii projde vasi mestskou cistickou ( v Espoo ji prece mate, ze ??? ) ??????
hahahahaha
Investuj radeji do zeleniny, ta sice cistickou projde take, ale je daleko zdravejsi. A co takhle pampeliskovy salat, anebo ranni pastva (ve vsi ucte k tobe, nemyslim to spatne, hehehehe ;-) na louce plne jitrocele??

 
trikolka
383 příspěvků 20.06.05 12:13
habane jedno drzy

reknu ti to kratce, ja si svuj zazivaci trakt zaneraduju masem jenom obcas (a to uz musi bejt zvlast dobre vyuzena klobaska), ale mam masozraveho pritele :) co dodat

 
penda
4752 příspěvků 20.06.05 16:34
triki,

habáně je opravdu ten pravej, co radí kolem zeleniny…silně pochybuji, že by bez masa byl živ…hihihi…a docela výstižně jsi ho oslovila, drzej teda on fakt je, ale sladce drzej…brouček můj..hihihi, musím končit, neb se má odpověď zvrhne a pepíček mě zaškrtí ;o))


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz