Máslíčko z pizzerie

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Lassienka
409 příspěvků 01.05.05 01:03
Máslíčko z pizzerie

Nemáte někdo, prosím, recept na máslíčko, které se v puzzeriích dává jako předkrm? Díky


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 01.05.05 13:11
Lassienko,

vůbec mne nenapadá, co máš přímo na mysli, zřejmě není skladba menu ve všech pizzeriích stejná…takže spíš jen typuji..nejde např. o tzv. provensálské máslo (ailloli). Je to něco jako majonéza s příchutí česneku, i recept bych Ti našla, pokud by to bylo ono…anebo různá bylinková másla…nevím, zkus upřesnit, co hledaš nebo napiš, o jakou pizzerii se jedná ;-)

 
Eja
3783 příspěvků 01.05.05 13:39
Lassienko,

já asi vím co myslíš - podle mne je to normální máslo našlehané se solí, asi trochou bílého pepře, bylinkami a možná malinko česneku. Mám to taky ráda.

 
Lassienka
409 příspěvků 01.05.05 13:54
...

Znám tohle máslo prakticky ze všech pizzerií v Praze i mimo ni. Donesou Vám ho v misce spolu s bagetou před objednaným jídlem jako předkrm. Je lehčí než klasické máslo, vyšlehané s příměsí česneku a bylinek, slané. Dcera to miluje a žadoní, ať to zkusím.

 
Eja
3783 příspěvků 01.05.05 14:57
Lassie,

tak já to zkusím a dám vědět- myslím si, že klasické máslo našleháním se solí a dalšími ingrediencemi bude mít tu správnou konzistenci…na pita chlebík…mňam

 
penda
4752 příspěvků 01.05.05 15:07
Lassie,

taky jsem pár pizzerií navštívila, ale tohle jsem tam neokusila, fakt, to nelžu ;-) …posílám recept na to francouzské provensálské máslo:
Nejdříve se 6-8 stroužků česneku utluče najemno v hmoždíři a pak za stálého tření se míchá v míse v jednom směru s čerstvým žloutkem a olivovým olejem (1 šálek). Jakmile směs ztuhne jako smetana, přidá se několik kapek vlažné vody a šťáva z poloviny citrónu. Zvolna se za stálého míchání přidává olej, až ailloli zhoustne do konzistence másla. (je to čerpáno ze serveru Škola vaření).

 
penda
4752 příspěvků 01.05.05 15:22
Lassienko,

a tady máš další varianty ochucených másel ;-)

 
Lassienka
409 příspěvků 01.05.05 16:26
...

Mohla bych ještě poprosit o recept na ailloli - provensálské máslo? Moc díky.

 
penda
4752 příspěvků 01.05.05 16:29
už ho tady máš, Lassie...

mrkni níž..ještě níž…ještě níž…kuk!..a už ho máš ;-)))

 
penda
4752 příspěvků 01.05.05 16:43
ailloli...

…od od pepina

 
Lassienka
409 příspěvků 01.05.05 17:00
...

Moc díky, aspoň vím, že Ailloli není ono. Ale budu vytrvale zkoušet a snad na to přijdu.

 
Labužník Andry02
121 příspěvků 02.05.05 20:26
odlehcene maslicko

Lassienko, zkus vrazit do slehace jednu kostlku dobreho (slaneho) masla a ctvrt litru dobre 33% smetany ke slehani, sul a koreni dle vlastni chuti… ja to delavam na domaci chleba a je to nam!!! Pak dej vedet jestli to je ono :-)

 
Lassienka
409 příspěvků 03.05.05 07:36
Andry

Andry, díky za tip, tohle vypdá slibně. Jen se zeptám o radu na značku másla, slané máslo si nějak moc neuvědomuju. Díky Lass

 
Eja
3783 příspěvků 03.05.05 12:31
Lass,

slaná másla dostaneš ve větších prodejnách- většinou dánská apod.

 
Bunter
457 příspěvků 04.05.05 00:30
Lassienko

já bych poslal kuchaři dvojku červeného,nebo pivko a recept bych určitě získal.Udělal jsem to nejméně stokrát.

 
penda
4752 příspěvků 04.05.05 08:28
Tome,

myslím, že Lassienka, vzhledem k tomu, že je něžným pohlavím, ani takovéto fígly nepotřebuje…jí bohatě stačí úsměv a nějaké to mrknutí na pana šéfkuchaře a recept bude mít v kapse ;-)

 
Bunter
457 příspěvků 04.05.05 20:16
Máslíčko z pizzerie

nebo i tak by mohla recept získat.Holky maj holt výhodu…

 
Zuza¨  06.05.05 08:50
Máslíčko z pizzerie

Máme ho taky v pizzeriích moc rádi, doma jsem ho ještě nezkoušela. Typovala bych, že jsou tam přidaná i nasekaná sušená rejčata. Jak ho znám já, má nádech do růžova. Nebo by to byla paprika? Vzhledem k pizze bych to typla spíš na ty rajčata a nějaké bylinky, možná oregáno a rozmarýn.

 
Lassienka
409 příspěvků 06.05.05 22:43
...

Tak přestože je Lassienka přírodní dlouhovlasá blondýnka, tak mrkat na šéfkuchaře pořád neumí (a posílat mu dvojku vína už vůbc ne), takže receptík pořád nemá…

 
penda
4752 příspěvků 07.05.05 08:45
Lassienko,

v naší obchodní síti seženeš i francouzské slané máslo Président (3% soli - ve 200 g balení) a s mořskou solí v balíčku po 250 g. Cena menšího balení je kolem 30 Kč.

 
penda
4752 příspěvků 07.05.05 08:45
Lassienko,

v naší obchodní síti seženeš i francouzské slané máslo Président (3% soli - ve 200 g balení) a s mořskou solí v balíčku po 250 g. Cena menšího balení je kolem 30 Kč.

 
ajta
590 příspěvků 07.05.05 11:07
Lassienko...

mám poměrně velké množství receptů na různá ochucená másla… pokud mi „napovíš“ co asi v Tebou opěvovaném máslíčku je, tak se Ti pokusím pomoci…
je v tom máslíčku cítit česnek? jsou v něm vidět zelené kousky bylinek? je načervenalé? je pikantní?… ptám se proto, že v různých pizzeriích podávají různé typy másel…

 
Lassienka
409 příspěvků 07.05.05 16:51
Ajto,

moc díky. Načervenalé moc není, česněk tam je určitě, bylinky taky. Barevně je spíš žluťoučké… Až to konečně objevím, tak se prvně v životě budu trápit s pečením nějaké bagetky…to zase bude neštěstí…

 
Lassienka
409 příspěvků 07.05.05 16:55
...

Zapomněla jsem dodat, že je hodně krémové…

 
Ivo
1045 příspěvků 07.05.05 18:50
Lass...

…tak to je přesně důvod proč v ČR nechodím do McDonald's a bohužel pizzerie fungují obdobně. Ale s ohledem na „průvan“ kolem „máslíčka“ budu muset udělat výjimku a jít na kuchaře zamrkat místo Lassienky. Není boha, že bychom to máslíčko neobjevili…

 
penda
4752 příspěvků 07.05.05 19:07
hahahaa....

ivo, nevím, nevím, jestli Tvé mrknutí bude mít nějaký účinek…jedině, že bys našel pizzerii, kde jsou kuchaři z 4% menšiny.. ;-).....ale ta dvojdecka, nebo půldecka nebo celý litříček by zabodovat mohl ;-)

 
Ivo
1045 příspěvků 07.05.05 19:24
Pendi...

…k menšině, kterou máš na mysli, nepatřím, ale ještě jsi neviděla ten tanec, když začnu někde mrkat, to mi mnohdy raději ani nedávají účet.

Ale když znovu čtu to zadání, tak si říkám, zda hledáme ve správných zařízeních…hihi (Lass, sorry, to víš, do anoncované „blondýny“ si rád rýpnu).

 
Yvette
704 příspěvků 08.05.05 04:26
Ivo, co to je ten splasknuty burger?

Tak to ja jeste takovou placku s mletym masem nevidela. Ja videla ten krasny buclaty prvni burger. A tak, jak zavitam do Cech tak navstivim MacDonald a nejakej si koupim. Jenom, at mi nedaji ten na obrazku c.2 . Necham se prekvapit.
Ivo, mej se hezky a pozdravuj sveho pejsanka.

 
Lassienka
409 příspěvků 08.05.05 07:15
Ivo,

pozor, já si taky ráda rejpnu. Znám dost drsných vtipů o mužích. Ty o o blondýnách jsou proti nim slabý odvar… To víš, rodilá štířice . Ale pokud účinně zamrkáš na šéfkuchaře, vše odpuštěno…

 
penda
4752 příspěvků 09.05.05 15:11
Drahouškové, bobánkové, zlatíčka ;-)

nepotřebovala jsem ani mrknutí ani dvojku červeného a mám receptík na máslíčko z jedné z nejlepších pizzerií v Praze (jsem přírodní hnědovláska, s vlasy tvrdými jako hřebíky ;-) ). Chce to jen mít známé na správných místech, ale protože je to receptík opravdu přímo od zdroje, dovolím si ho Lassience odeslat vnitřní poštou. Pokud budete někdo chtít, napište si o něj přímo Lass ;-)

 
misapoho
135 příspěvků 10.05.05 09:07
...

Pendo, tak ho sem hod

 
penda
4752 příspěvků 10.05.05 09:37
Miško,

Lass ho upraví do ingrediencí pro 4člennou rodinu a pošle ho sem…je to jistější, než sem dávat předpis pro zaběhlou pizzerii na cca 2 dny přímo od zdroje…kamarád, co mi recept dal, by mohl mít třeba problémy ;-)

 
Lassienka
409 příspěvků 10.05.05 12:52
Děkuji

a pokud by někdo další chtěl mrkat v pizzerii, budu jen ráda. Recept od Pendy vyzkouším (dřív jak o víkendu to nebude) a upravím ho do verze pro rodinnou potřebu.....

 
Lassienka
409 příspěvků 16.05.05 09:54
Lass

ví, že slíbila vyzkoušet, ale protože jí o víkendku umřel Labužník (viz mimo mísu), nedostala se na vlastní stránky a tudíž ani k receptu. Proto se vyzkoušení odkladá na příští víkend.

 
Lassienka
409 příspěvků 19.05.05 17:43
Zodpovědně hlásím,

že mám již zakoupené všechny suroviny potřebné k výrobě máslíčka, a pokud se o víkendu něco nestane z vyšší Boží vůle (příjezd tchýně a tak), tak slibuju, že se do toho pustím a dám vědět, jak jsem dopadla.

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 19.05.05 22:37
Lass,

těším se na výsledek tvého „experimentování“. Máslíčka v pizzerii jsou opravdu ňamka…

 
rosnicka
262 příspěvků 20.05.05 10:29
mozna jsem slepota,

ale je tu nekde ten avizovany receptik na maslicko od Pendy?

 
Lassienka
409 příspěvků 20.05.05 11:18
Receptík

mám soukromě já, budu ho upravovat na dávku vhodnou pro jednu rodinu. Mám totiž rozpis, kde je základní surovinou několik desítek kusů másel…

 
Mařulinka
1 příspěvek 20.03.13 14:21

Lassienko, kde lze prosím najít upravenou verzi receptu na bylinkové máslo (od Penda)? :-) Moc Tiděkuji!


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz