Martinská husa U bílého lva na Břevnově

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
beretka
9 příspěvků 20.11.14 12:59
Martinská husa U bílého lva na Břevnově

Bylo to fiasko. Na minulý pátek jsme si objednali (pro čtyři, a to s více než týdenním předstihem) nabízenou celou husu, bratru za 1199Kč, kedlubnové zelí+červené zelí s brusinkami a různými druhy knedlíků a s lahví vína dle našeho výběru. Těšili jsme se velmi.

Předkrm byl sice celkem dobrý (cca120Kč), ale také miniaturní (husí játra s liškovým ragů). Konkrétně já jsem dostala dva malé kousky jater a tři malé lištičky, omáčka byla jinak fajn. Tím naše radosti skončily.

Nejprve nám obsluha sdělila, že celou husu pro nás nemají. Kdybych tam nebyla s přáteli, odešla bych. Po zmateném dohadování nám byly nabídnuty čtyři porce husy ve stejné gramáži. Obsluha byla milá a prostě nás ukecala. Přijali jsme i jediné nabídnuté víno, muškát, mladý a s vysokou kyselinou, ale přijatelný.

Na stůl jsme pak dostali mísu se čtyřmi porcemi nikoliv čerstvě upečené, ale OHŘÍVANÉ vysušené husy (není nic horšího než drůbež ze včerejška), o čerstvosti a lahodnosti nemohla být řeč. O poměru celá husa kontra čtyři nabídnuté porce také (3× vrchní část prsou s kostí (původně jsme si mysleli, že jde o stehna, ale mělo to jen jednu kost) a 1× spodní část prsou). Červené zelí bylo velmi kyselé, brusinky jsme v něm žádné nenašli, kedlubnové zelí bylo nedochucené. Jediné, co musím pochválit byly knedlíky a pivo Bernard. Zaplatili jsme a odešli opravdu otrávení :roll:. Kombinace překyseleného zelí a vína byla vražedná, žaludek mě mou přítelkyni bolel až do úterý. Cítili jsme se ošizení, o kulinářském zážitku nemluvě. Celá Praha žila svatomartinskou husou, je to teď velká móda, ale když to neumíte, tak to proboha nedělejte. Rozhodně do restaurace U bílého lva na Břevnově (Praha 6) již nikdy nepůjdeme a budeme důrazně varovat všechny své známé.

Reakce:
MAka.K8
6 příspěvků 21.11.14 15:02

Já měl výbornou svatomartinskou husu u nás v Brně tak dobře jsem se nenajed ani nepamatuju. Maso bylo křehoučky :3 ještě teď se mi sbíhají sliny

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz