malibu - kokosový likér

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
marmelada
1643 příspěvků 25.11.07 11:18
malibu - kokosový likér

nebo něco takového. Nemáte receptík?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 25.11.07 21:14
Malibu - Marmeládo,

jeden recept je tady na Labužníku.
Jestli se ale dobře pamatuji, malibu je čirý likér. Takže tento to asi nebude.
Bohužel musím pádit do práce. Jestli mě někdo z Labužníků nepředběhne, probrázdím net až se vrátím.

 
lydia
1227 příspěvků 26.11.07 10:56
Kokosový likér

marmeládo, mám recept, ale jestli se vyplatí ho dělat nevím.
700 ml bílého rumu, možná by šel i líh, 250 g kokosových vloček, 75 g kandis cukru, bílého. Vše smíchat a dát do větší sklenice, třeba od okurků. Uzavřít, dat do sklepa a sem tam někdy protřepávat. Asi 5 týdnů. Potom přes síto přelít, kokos můžeš použít na cukroví nebo koláče. Nechat ještě jeden den odstát. Je možné, že se nahoře udělá takový mastný povrch. Musí se potom přes filtr na kávu, nebo lněný hadřík přelévat.
Může se také doplnit kokosovým mlékem, ale nevím jak dlouho potom vydrží. Asi jenom v ledničce, možná jako vaječný likér. Nedělala jsem, tak nevím jak to dopadne.

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.11.07 12:29
Marmeládko,

přidal jsem ti recept na jednoduchou a rychlou výrobu, jak to dělá citronek.

 
marmelada
1643 příspěvků 26.11.07 13:09
poděkování

Díky vám za recepty. Jestli něco z toho stvořím, dám vědět!!!

 
esmeralda
4813 příspěvků 26.11.07 13:18
Malibu - kokosový likér

Vidím že mě už Mánek předběhnul.
Malibu je vlastně bílý rum (z Barbados) s kokosovým výtažkem a spoustou cukru. Obsah alkoholu je 21%.

 
Bali
1254 příspěvků 14.12.07 07:18
...

na netu jsem našla nějaký recept,tak ho sem kopíruji:
Exotický likér Malibu:
1/2 balíčku strouhaného kokosu
1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka 0,7 l vodky

Ve skleněné nádobě smícháme vodku s kokosem. Nádobu překryjeme a necháme 3 dny louhovat. Vodka mezitím získá kokosovou chuť.
Do další skleněné nádoby vylouhovanou tekutinu přecedíme, nejlépe přes plátno. Vlhký kokos vyždímáme a pak ho můžeme použít do pečení, až uschne.
Slazené kondenzované mléko smícháme se vzniklou kokosovou tekutinou. A je to hotové.
Pokud chcete okouzlit své hosty, namočte okraje sklenic do vaječného bílku a obalte je ve strouchaném kokosu.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz