Majitelé masokombinátů pohádkově bohatnou.

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Alexandr
1 příspěvek 23.08.10 19:21
Majitelé masokombinátů pohádkově bohatnou.

Majitelé masokombinátů pohádkově bohatnou. Víte o tom, že majitelé masokombinátu bohatnou na vodě? Moderní technologie jim dovoluje vyrobit uzeniny s 50% až 70% obsahem navázané vody za pomoci moderní chemie a konzervačních látek, toto se týká všech uzenin s rozdílem obsahu vody v nich dle výrobku, nejvíce vody a chemie obsahují měkké salámy, jedná se vlastně o legální okrádání spotřebitelů, kdy výrobci při ohromné denní produkci-tonážní nalévají hektolitry vody ve formě ledové tříště do masové směsi, kdy tyto vstupy nejsou nikterak evidovány, tím pádem ani jejich zisk, zisk na 1kg tak může dosahovat i 150%. Mnozí z Vás, kteří si pamatují jak chutnaly uzeniny dříve a nyní vědí o čem mluvím, chuť nynějších uzenin je mdlá a chemická, často se člověku zdá jako by jedl něco naprosto umělého, navíc jsou lidé tráveni vysokým obsahem konzervantů ve formě fosfátů, které umožňují relativně dlouhou expirační dobu. Konzumenti by se měli zamyslet nad tím zda takovéto výrobky nadále kupovat a podporovat tak chamtivé výrobce uzenin, kteří mají pohádkové jmění a legálně okrádají spotřebitelé.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
jaga13
399 příspěvků 23.08.10 19:57
Nekupováním...

…těchto výrobků se lze vyhnout i jejich konzumaci :) Na spoustě jiných je uvedeno např: na 100g hotového výrobku bylo spotřebováno 147g syrového masa, tak tam už asi prostor pro vodu není, nebo se mýlím?

 
casino
4469 příspěvků 24.08.10 02:18
150%?

Myslím, že jedenadvacet let ranného kapitalismu u nás neubralo nic na gründerství. Jsem zastánce volného podnikání, i když, pravda, mělo by se „nelhat a nekrást“ (TGM:-) Nakonec, informací na téma kvality uzenin je všude plno, a nic nebrání babce z Horní Dolní aby se do Superhyper vypravila vybavena brýlemi a lépe i lupou:-)
Alexandr, z Vašeho psaní se mi ježí chlupy… cosi mi to připomíná. Nejspíše Vás trápí žaludeční vředy (a nemyslím že z těch uzenin :-))) Možná, kdyby se Vám podařilo přešaltrovat své uvažování do poněkud pozitivnějšího postoje stylu: „Přej a bude ti přáno…“ byl byste šťasnější :-)
A napsat sem : „150%??? Kdo umí, umí!“ :-))))))) je asi ode mne příliš liberální a troufalé, že?

 
mjam 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.08.10 21:38
Staré zlaté časy :-)

Alexandr má dobrou paměť ohledně výrobku. Dřív jsem si špekáčky opékal na klacku nad ohněm a pojídal je krásně tmavé a křupavé včetně přírodního střivka. Dnes se dají vytlačit z plastové fólie jako zubní pasta a mazat na chleba, zvíře, snad i sup, je odmítne.

Přesto s ním nesouhlasím. Myslím, že 150 % je značně nízký odhad. Nechybí tam nula?

Vtip: Jeden výrobce stál před soudem, jeden zákazník ho žaloval kvůli otravě zkaženým masem v jeho salámu. Podnikatel vyhrál, protože mohl dokázat, že jeho salámy žádné maso neobsahují.

Opravdu vtip???


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz