Majitelé masokombinátů pohádkově bohatnou. Víte o tom, že majitelé masokombinátu bohatnou na vodě? Moderní technologie jim dovoluje vyrobit uzeniny s 50% až 70% obsahem navázané vody za pomoci moderní chemie a konzervačních látek, toto se týká všech uzenin s rozdílem obsahu vody v nich dle výrobku, nejvíce vody a chemie obsahují měkké salámy, jedná se vlastně o legální okrádání spotřebitelů, kdy výrobci při ohromné denní produkci-tonážní nalévají hektolitry vody ve formě ledové tříště do masové směsi, kdy tyto vstupy nejsou nikterak evidovány, tím pádem ani jejich zisk, zisk na 1kg tak může dosahovat i 150%. Mnozí z Vás, kteří si pamatují jak chutnaly uzeniny dříve a nyní vědí o čem mluvím, chuť nynějších uzenin je mdlá a chemická, často se člověku zdá jako by jedl něco naprosto umělého, navíc jsou lidé tráveni vysokým obsahem konzervantů ve formě fosfátů, které umožňují relativně dlouhou expirační dobu. Konzumenti by se měli zamyslet nad tím zda takovéto výrobky nadále kupovat a podporovat tak chamtivé výrobce uzenin, kteří mají pohádkové jmění a legálně okrádají spotřebitelé.
Majitelé masokombinátů pohádkově bohatnou.
…těchto výrobků se lze vyhnout i jejich konzumaci Na spoustě jiných je uvedeno např: na 100g
hotového výrobku bylo spotřebováno 147g syrového masa, tak tam už asi
prostor pro vodu není, nebo se mýlím?
Myslím, že jedenadvacet let ranného kapitalismu u nás neubralo nic na
gründerství. Jsem zastánce volného podnikání, i když, pravda, mělo by
se „nelhat a nekrást“ (TGM:-) Nakonec, informací na téma kvality uzenin
je všude plno, a nic nebrání babce z Horní Dolní aby se do Superhyper
vypravila vybavena brýlemi a lépe i lupou:-)
Alexandr, z Vašeho psaní se mi ježí chlupy… cosi mi to připomíná.
Nejspíše Vás trápí žaludeční vředy (a nemyslím že z těch uzenin
Možná, kdyby se Vám podařilo přešaltrovat
své uvažování do poněkud pozitivnějšího postoje stylu: „Přej a bude
ti přáno…“ byl byste šťasnější
A napsat sem : „150%??? Kdo umí, umí!“ je asi ode mne příliš liberální a
troufalé, že?
Alexandr má dobrou paměť ohledně výrobku. Dřív jsem si špekáčky opékal na klacku nad ohněm a pojídal je krásně tmavé a křupavé včetně přírodního střivka. Dnes se dají vytlačit z plastové fólie jako zubní pasta a mazat na chleba, zvíře, snad i sup, je odmítne.
Přesto s ním nesouhlasím. Myslím, že 150 % je značně nízký odhad. Nechybí tam nula?
Vtip: Jeden výrobce stál před soudem, jeden zákazník ho žaloval kvůli otravě zkaženým masem v jeho salámu. Podnikatel vyhrál, protože mohl dokázat, že jeho salámy žádné maso neobsahují.
Opravdu vtip???