Má milá lenost nechce mě přemoct....

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
esmeralda
4813 příspěvků 12.08.06 03:52
Má milá lenost nechce mě přemoct....

…a proto se na vás, Labužníčci, obracím o radu.
Poslední dobou dělám dosti často obložené chlebíčky. Jsou velice oblíbené a ještě jimi nepohrdnul nikdo (ani jiné národnosti).
Dělám většinou klasické, kde první vrstvu tvoří bramborový salát a pak co dům dal: kousek šunky, salámu, vajíčko na tvrdo, okurka, kapie, očko, sýr atd…
A v tom je právě ten háček: bramborový salát je celkem pracný, musí se udělat dopředu a ne vždy je na to čas. A když zavolá návštěva, že za půl hodiny přijedou, co pak?
Moje otázka tedy zní: co (rychlého) na ně dát místo toho bramborového salátu?
Přivítám vaše nápady.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Dasty
75 příspěvků 12.08.06 07:52
...

Na veku namažu rostlinné máslo a přemáznu to majonézou rychlé,jednoduché a nemůžu říc že by někomu nechutnalo

 
lydia
1227 příspěvků 12.08.06 10:31
esme,

já nedělám chlebíčky nikdy s bramborovým salátem. Namažu máslem a pokladu šunkou, vajíčkem, okurkou, sýrem a ozdobím majonézou. Někdy posypu strouhaným sýrem. Nebo, ale to je asi stejné jako udělat předem bramborový salát, udělám různé pomazánky. Ale ty dávám na černý chléb. Potom nakrájím na proužky. Nebo potři černý chléb sádlem, nakrájej cibulku na kroužky, posyp červenou paprikou. A k tomu dobré víno a návštěva bude spokojená. Nebo rozmačkat tvarůžky nebo něco podobného co u vás dostaneš s máslem a česnekem,a namaž na vlastně upečený chléb. Budeš vidět, jak se bude návštěva olizovat. .

 
Vali
1326 příspěvků 12.08.06 13:09
Esme

nevím jestli se u vás sežene křen, rychlé chlebíčky (nejlépe mini) uděláš takto: nastrouhat křen najemno, chlebíček potřít majonézou (ochucenou) položit do nastrouhaného křenu - jsou moc dobré, rychlé a dost jedlé.

 
HelenaL
98 příspěvků 12.08.06 16:47
Rýchla majonézová nátierka

U nás už pomerne dlho dávame na chlebíky doma vyrábanú majonézovú, vlastne skôr vajíčkovú, nátierku. Vajcia uvarím na tvrdo, v robote spolu s majonézou, horčicou a na drobnejšie kúsky pokrájanými sterilizovanými uhorkami, zmixujem do hladka. Osolím, pridám trošku čierneho korenia, niekedy aj citrónovú šťavu alebo nálev z uhoriek (ten sa mi zdá lepší) a nátierka je hotová. Kedysi som pridávala aj nadrobno nakrájanú cibuľu, ale dcéra ju neznáša, tak robím náteirku bez nej, aj keď stále si myslím, že s cibuľou je lepšia. Deti túto nátierku milujú a chutí aj návštevám. Ja ju väčšinou robím jeden deň vopred, aby sa chute rozležali, ale jesť sa dá aj čerstvá. Teraz ma napadlo, že rýchly a veľmi dobrý je aj šalát zo sterilizovanej kapusty (zelí) s majonézou. Do ocedenej kapusty sa okrem majonézy pridajú postrúhané natvrdo uvarené vajcia, postrúhaná mäkká saláma, cibuľa a to je tuším všetko. Saláma je už v šaláte, tak sa na chlebíky nemusí dávať nič iné. Ak tu tento šaláít ešte nie je a budeš mať záujem, pohľadám svoj recept a napíšem presné množstvá.

 
Jenofefa
1315 příspěvků 12.08.06 17:18
Jako pomazánka na chlebíčky

se mi osvědčil Hildin pochoutkový salát . Nevím, jestli něco jako sterilované červené zelí je u vás k dostání, možná bys přišla na jinou vhodnou zeleninu. Dietní salám Junior je nejobyčejnější měkký salám bez špeků, v podstatě se tam dá dát jakákoliv uzenina. Všecko to hodím do sekací mašinky a než se vejce uvaří, je to připravené, pak jen všechno „rozmašíruji“ i s vejci. Všechny suroviny mám obvykle ve špajzu nebo v lednici. Uležené je to taky dobré, ale není to podmínka.

 
HelenaL
98 příspěvků 12.08.06 18:01
To je ono

Keď som spomínala šalát zo sterilizovanej červenej kapusty, mala som na mysli šalát, ktorý spomína Jenoféfa. Je rýchly a veľmi dobrý. Robila so ho už niekoľkokrát, ale pre moje deti je predsa len najlepšia vajíčková nátierka. Ja osobne dávam prednosť kapustovému šalátu, pretože sa mi zdá menej kalorický, ale čo by človek neurobil pre deti. Inak, kapustu do šalátu som si vyrábala sama, je to celkom jednoduché.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.08.06 19:35
Také rychlá pomazánka .....

stejný poměr tvrdý sýr a máslo…u nás Ementál, strouhaný křen dle chuti, podle potřeby na zředění mléko nebo šlehačka, sůl, pepř - dle chuti. Promíchat …hotovo. Moc dobré i na jednohubky…dost křenu a nahoru naloženou třešničku.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.08.06 20:22
dodatek Esme...omlouvám se...

máslo vyšlehat, sýr jemně nakrouhat jako křen…teprve pak promíchat…

 
esmeralda
4813 příspěvků 12.08.06 23:58
Dasty, Lydia, Vali, Heleno, Jeno a Bedlo....

…tisíceré díky za rychlou pomoc a inspiraci. Všechny vaše nápady jsou geniální. Tuhle celou stránku vytisknu a přimagnetuju na ledničku aby byla po ruce.
Vali, trochu mě mrzí, že to tady není moc slavné s křenem. Můj zelinář mi ho na trhu sežene kdykoliv, ale vždy jsou to takové malé ocásky které se nedají strouhat. Dostane se sice ve skleničce, ale je v tom hodně přídavků.
Heleno, ta tvoje pomazánka zní náramně. Rozleželá bude jistě lepší, ale zdá se rychlá. Vyzkouším.
Jeno, sterilované červené zelí je tu k dostání i když se přiznám, že jsem ho nikdy nekupovala, neboť bych nevěděla co s ním. Teď už budu vědět. Sekací robot je můj pomocník číslo jedna.
Ještě jednou…díky moc vám všem.

 
Bali
1254 příspěvků 13.08.06 11:00
mňam!

od mala miluju chlebicky s rajcaty. Veku nebo bagetu pomazat máslem, polozit kolecka rajcat, osolit, opeprit, dat trochu majonezy a posypat sekanou cibulkou. Je to velice žravé

 
lydia
1227 příspěvků 13.08.06 21:09
esme,

ještě jeden nápad od kamarádky: balíček nastrouhaného sýru smíchat s creme fraiche, nakrájenou šunkou, nakrájenou paprikou, zelenou, červenou a žlutou a ochutit. Tuto pomazánku namazat na rozpůlené malé bagety a dát do trouby na pár minut zapéct. Pomazánka prý se dá i zmrazit , kamarádka to má vyzkoušené.

 
DanaJ
1136 příspěvků 14.08.06 12:58
...

Tvrdý sýr nastrouhám najemno, přidám majonézu a česnek, nakonec posypat černými sezamovými semínky - no klasika - to je rvačka.
Jinak také požívám křenovou rychlovku: 1 kostka měkkého tvarohu (jak bývá zabalený jako máslo), 1 malá smetana - promíchat a přistrouhat křen dle chuti a opepřit- to pak přikrášlit jak píšeš co dům dal.
Když je nejhůř, tak tam loupnu jen máslo a nebo pomazánkové máslo.
Nebo nastrouhat 1:2 celeru a mrkve - oboje syrové a najemno a do toho majonéza, sůl, pepř a může být i cibulka dle chuti - dále měkký salám, vajíčko, kyselá okurka nebo kapie a snítka petrželky (je vynikající i pro vegetariány bez salámu, když přežijou majonézu). Majonézy pomálu. Jsou lehké.

 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.08.06 15:03
Třeba...

…prolisovat stroužky česneku, pak lisem prohnat vejce vařená natvrdo, přidat tavený sýr. Pokud jde pomazánka míchat ztuha, trochu bílého jogurtu. No a na česnekovou namazánku se na jednohubky už dá jen vlašský oříšek…ale hodí se na ně skoro vše......Nebo můj tatík dělá rychlovku pro nečekanou návštěvu: majonéza a do ní nastříhá nůžkami krabí tyčinky, trochu citrónové šťávy, bílý pepř a pak ozdobit kouskem citrónu…

 
Vali
1326 příspěvků 14.08.06 15:48
Esme

ty tenké ocásky očisti, nakrájej na kousky a dej do robotu, sekací nůž se ti postará o jemné nakrouhání. Dnes dělám Zimní okurkový salát - zavařený a nechtělo se mi ronit slzy při strouhání, tak jsem to vyřešila robotem.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.08.06 20:47
a co takhle rybičky.....

právě před chvílí jsem dorazila z práce a dělala rychlou pomazánku…snad jsem ji i uveřejnila. Je u nás nejoblíbenější. Konzervu rybiček až dvě (obě dohromady mají obsah kolem 350g) ve vlastní šťávě, či v oleji…ten vyliju- vysypu do mísy, přidám 1-2 krouhané kyselé okurky velmi najemno, 1-2 vejce natvrdo, pepř, cibuli a pórek dle chuti, někdy i 1/2 feferonky-čerstvé. Naředím 1-3 PL majonézy nebo 200-250 g žervé sýrem.
Zdobit podle vlastní chuti a nálady. Dobrou chuť…

 
Marjanka2
214 příspěvků 15.08.06 10:29
...

A nebo nastrouhat na velké slzy uzeninu, kyselou okurku, tvrdý sýr a najemno nakrájet cibuli. Pak rozmíchat tavený sýr s tatarkou a hořčicí, osolit, opepřit a vmíchat nastrouhané suroviny. Můžeme přidat i vařené vejce. Tatarku lze nahradit zakysanou smetanou.

 
Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 24.08.06 07:58
Rychlý salát

Dělám salát ze steril. bílého zelí / malá sklenice, vyberu co nejbělejší/, 15 dkg strouh. sýra, cca10 dkg měkkého salámu na nudličky, tatarka. Zamíchat a hotovo. Možno zvýraznit špetkou práškového chilli. Někdy veku jen máznu hořčicí, pak máslem a obložím. Dobré je i máslo s trochou sardelové pasty.

 
DanaJ
1136 příspěvků 24.08.06 08:32
A co chuťovky - nic se nevaří jen maže a krájí

rohlíček, máslíčko, sardelpastička, kolečko čabaje a kolečko okurky. Mňáááám


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz