Losos ke štědrovečerní večeři

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Maka02
23 příspěvků 11.12.06 03:14
losos

Zdravím všechny labužníky a žádám o pomoc. Rozhodli jsme se s manželem, že si uděláme nevšední štědrovečerní večeři a shodli jsme se na chlazeném lososovi. Můj dotaz zní takto: 1. Má někdo zkušenosti s vykucháním a následném rozporcováním lososa (nebo je to stejné, jako u kapra) ? a za 2. Poraďte prosím, jak nejlépe připravit lososa. Mám takovou představu ho udělat jen na másle se solí a v závěru či na talíři ho ochutit pouze plátkem bylinkového másla. Nu a o příloze zatím nemám zdání. Děkuji všem za tipy a nápady. Markéta


Reklama


Reklama

Reakce:
 
manek  11.12.06 06:07
losos

Kuchání a porcování lososa se vůbec neliší od kuchání a porcování jakékoliv běžné ryby. Jistě, existují výjimky (například ryba fugu), kde bych zpracování raději ponechal odborníkovi, ale naštěstí se u nás tahle potvůrka koupit nedá (to by bylo otrávených manželů a manželek, o tchýních a tchánech raději nemluvím).

Úprava tak, jak ji popisuješ, je v pořádku, jen rybu osol a nech aspoň půl hodiny odležet a těsně před smažením ji lehce protáhni hladkou moukou. Jako příloha se hodí vařený brambor, případně i krokety nebo hranolky, rybu bych ještě přelil tatarskou omáčkou s chilli, ale není to nutné.
Dobrou chuť!

 
Bali
1254 příspěvků 11.12.06 06:49
...

nejlip chutna je-li peceny tzv.medium

 
possum
464 příspěvků 11.12.06 07:00
Asi takhle nejak?

http://recepty.labuznik.com/recipe.php?…

 
babi
6360 příspěvků 11.12.06 08:49
maka,

ze země lososů, Kanady, jenom několik receptů, které se Ti ukáží po kliknutí na modré ZDE.

ZDE , ZDE , ZDE , ZDE , ZDE , ZDE , ZDE , ZDE , ZDEZDE

Na Labu jich najdeš podstatně víc. Přeji Ti dobrou volbu a Dobrou chuť!

Příjemný večer!

 
lydia
1226 příspěvků 11.12.06 11:14
a ještě jeden recept od babi

zde - dělala jsem už několikrát, moc nám chutnal

 
Labužník Maka02
23 příspěvků 13.12.06 01:23
manku,

měla bych na tebe ještě jeden dotaz. Z jakého důvodu se má losos nasolit a nechat 20 min. odstát ?

 
manek  13.12.06 01:59
Mako,

aby se ta sůl (případně chuť koření) měla možnost vstřebat do masíčka. U ryb ta půlhodinka stačí, ony jsou trošku víc nasákavé než jiná masa.

 
Labužník dasad02
42 příspěvků 13.12.06 02:33
...

nasla jsem tady spoustu receptu na lososa, ja ho nejcasteji jenom posolim a necham zatahnout na panvi, pak ho dam dopect do trouby. A podavam s listovym spenatem a opecenymi bramborami.

http://www.nadoma.cz/…ledavani.php?…

 
OpusOne
16 příspěvků 13.12.06 13:34
...

skuste take salmonuniversi­ty.com


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz